Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Εύκολο γλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ!

Μία δοκιμή θα σε πείσει!

8 Απριλίου 2019 10:46
Εύκολο γλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ!

Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια και θα λατρέψετε την συγκεκριμένη συνταγή!

Υλικά συνταγής

1 λίτρο γάλα + 250 ml επιπλέον για τα μπισκότα
2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπέρ
3 κρέμες Άνθος Αραβοσίτου στιγμής με γεύση βανίλια (62 γρ. η μία) [*]

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τη σκόνη από τις κρέμες στιγμής με το 1 λίτρο γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Τοποθετείτε τα 250 ml γάλα σε ένα μπολ. Βουτάτε στο γάλα (για πολύ λίγο για να μη μουλιάσουν) τα μπισκότα, ένα τη φορά, και τα τοποθετείτε σε μια στρώση στη βάση ενός, κατά προτίμηση, τετράγωνου ή ορθογώνιου ταψιού.

Φροντίστε να μην αφήνετε κενά ανάμεσα στα μπισκότα.

Απλώνετε από επάνω τη μισή κρέμα, συνεχίζετε με άλλη μια στρώση μπισκότων βουτηγμένων στο γάλα και από πάνω στρώνετε την υπόλοιπη κρέμα. Τρίβετε με τα χέρια σας τα μπισκότα που σας περίσσεψαν και τα πασπαλίζετε στην επιφάνεια του γλυκού σας.

Προαιρετικά κοσκινίστε και λίγη ζάχαρη άχνη πάνω από τα θρυμματισμένα μπισκότα ή περιχύστε τα με έτοιμο σιρόπι σοκολάτας ή φράουλας. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη κρέμα στιγμής βανίλια με κρέμα στιγμής σοκολάτας ή φράουλας ή άλλης γεύσης επιλογής σας.

Εάν όμως θες ακόμα μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα γλυκό που θα σε ξετρελάνει σου έχουμε και το πιο εύκολο και οικονομικό μπισκοτογλυκό ψυγείου

Το υγρό κέικ σοκολάτας που θα θέλετε να το φάτε όλο μόνοι σας!

Μια κλασική Γαλλική συνταγή για το υπέροχο “Moelleux au Chocolat Gateau“, ένα υπέροχο υγρό και πλούσιο σε γεύση σοκολάτας κέικ, πραγματική απόλαυση για τους λάτρεις της σοκολάτας.

Το Moelleux au Chocolat Gateau είναι ένα διάσημο κέικ στη Γαλλία που λόγω της εξαιρετικής γεύσης του και της υγρής υφής του έγινε διάσημο σε όλο το κόσμο.

Μια απλή και εύκολη συνταγή (από εδώ) με λίγα και απλά υλικά παρόμοια με αυτά που απαιτούνται για το κέικ “λάβα” με μόνη διαφορά ότι ψήνετε για λίγο περισσότερο χρόνο και έτσι το εσωτερικό του δεν είναι τόσο υγρό ώστε να “τρέχει” αλλά είναι πολύ υγρό και αισθάνεστε την υγρή υφή του στο στόμα σας.

Πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη δίνοντάς του ένα όμορφο σχήμα με το τρόπο που θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ή με άλλο τρόπο και σχήμα επιλογής σας. Απολαύστε το!

Και για όσους νηστεύουν: Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ταχίνι νηστίσιμο!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

λικά συνταγής
4 αυγά
200 γρ. ημίγλυκη κουβερτούρα που λιώνει εύκολα (Nestle Dessert ή άλλη επιλογής σας), κομμένη σε μικρά κομματάκια
150 γρ. (2/3 φλ.) βούτυρο ανάλατο, κρύο κομμένο σε κομμάτια (+ λίγο επιπλέον βούτυρο λιωμένο για άλειμμα ταψιού)
135 γρ. (2/3 φλ.) ζάχαρη κρυσταλλική
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
60 γρ. (1/2 φλ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα

Η κορυφαία συνταγή για ελιόψωμο ολικής άλεσης!

Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε καλά, στη βάση και τα τοιχώματα, ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο βάσης 23 εκ., στρώνετε στη βάση του χαρτί ψησίματος και το αφήνετε στην άκρη.
Βάζετε τα βούτυρο σε κομμάτια και τη ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ.

Βάζετε το μπολ σε μπεν μαρί, δηλ. σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, φροντίζοντας το νερό να μην ακουμπά το μπολ και τα ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να λιώσουν τελείως τα υλικά και έχετε ένα λείο μείγμα. Αφαιρείτε το μπολ από το μπεν μαρί και αφήνετε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να χλιαρίνει αρκετά.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να πήξει το μείγμα και να πάρει ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Ρίχνετε και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.

Προσθέτετε το σχεδόν κρύο πλέον μείγμα λιωμένης σοκολάτας και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Αφήνετε το μίξερ, κοσκινίζετε πάνω στο σοκολατένιο μείγμα το αλεύρι και με μια σπάτουλα ανακατεύετε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Αδειάζετε το μείγμα μέσα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25 λ περίπου ή μέχρι να πήξει.

Το βγάζετε από το φούρνο, “περνάτε” ένα κοφτερό μαχαίρι ανάμεσα στο κέικ και τα τοιχώματα του ταψιού , το αφήνετε πάνω σε σχάρα για 10 λ να κρυώσει.

Στη συνέχεια το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος όπου το αφήνετε μέχρι να κρυώσει εντελώς. Πριν το σερβίρετε το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη σε όλη την επιφάνειά του ή να κόψετε λωρίδες χαρτιού όπως θα δείτε στο βίντεο ώστε να το διακοσμήσετε και να έχει μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

Το σερβίρετε όπως είναι ή με σαντιγί, παγωτό ή φρούτα εποχής.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share