Κυριακή, 12 Μαΐου 2024

6 cafe που μυρίζουν καλοκαίρι στο Π. Φάληρο

Εδώ θα περάσετε όμορφα!

21 Ιουλίου 2023 08:52
φαληρο για καφε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν θέλετε να ξεφύγετε από την βαβούρα και την οχλαγωγία και θέλετε να μυρίσει καλοκαίρι τότε το Παλαιό Φάληρο είναι ιδανικός προορισμός. Οπότε σας έχουμε 6 μαγαζιά που σίγουρα θα περάσετε καλά από νωρίς μέχρι και πολύ αργότερα.


Κίτρινο

kitrino 6 cafe που μυρίζουν καλοκαίρι στο Π. Φάληρο

Κοντά στην μαρίνα, ένα γλυκύτατο μαγαζάκι με σούπερ διακόσμηση μας περιμένει για καφεδάκι, άραγμα και νόστιμες γεύσεις. Όσο περνάει η ώρα, βέβαια, το γυρνάει σε πιο… παμπ, και οι μπύρες του δίνουν και καταλαβαίνει. Που σημαίνει ότι ξεκάθαρα σας προτείνουμε να πάτε ψιλο-αργά για τον καφέ και μετά να πιείτε και μπύρες..


Booktalks

booglets 6 cafe που μυρίζουν καλοκαίρι στο Π. Φάληρο

Αυτός ο χώρος είναι σαν να ανεβάζει κάπως το επίπεδο των νοτίων προαστίων (όχι ότι δεν είναι ανεβασμένο, αλλά καταλαβαίνεις, ένα τσακ παραπάνω). Εδώ θα πιεις τον καφέ σου ή όποιο άλλο ρόφημα επιθυμείς, διαβάζοντας τον Κάφκα σου. Αν είσαι τέτοιο κορίτσι που την θέλει την κουλτούρα του, θα πρέπει επειγόντως να ανακαλύψεις αυτόν τον χώρο, που ακόμη και αν δεν υπήρχε, καλό θα ήταν να τον εφεύρουμε. Κίτρινο και φωτεινό με τραπεζάκια και έξω για τώρα που ανοίγει ο καιρός. Μπορείς να πας και μόνη για ανάγνωση και αποφόρτιση και να αγοράσεις και βιβλία, καθότι περί βιβλιοπωλείου πρόκειται.

Οι πίτες της Σοφίας

πιτες της σοφιας 6 cafe που μυρίζουν καλοκαίρι στο Π. Φάληρο

Ένα μαγαζί αλλιώτικο απο τα άλλα. Αν πας εκεί, τις σερβίρει με καφέ το πρωί και με ρακόμελο το βράδυ. Πίτες αλμυρές και γλυκές. Πίτες πεντανόστιμες. Και χειροποίητες φυσικά. Τα παιδιά που δουλεύουν εκεί έχουν καταγωγή από το Μέτσοβο και ένα χρόνο μετά τον θάνατο της μαμάς τους Σοφίας, συνεχίζοντας την παράδοσή της, χρησιμοποίησαν τις συνταγές της κι έφτιαξαν τούτο εδώ το μαγαζί.

Το φύλλο είναι τραγανό, το ζυμάρι ολόφρεσκο και θα βρεις μεγάλη ποικιλία. Κοτόπιτα με κίτρινες πιπεριές ας πούμε. Ή γαλατόπιτα. Αλλά και πιο κλασικές αξίες, όπως σπανακόπιτα. Αν ακούσεις το «μία πίτα απ’ όλα» εδώ, να ξέρεις πως δεν έχει να κάνει με πιτόγυρα. Σημαίνει ένα ολόκληρο ταψάκι με ένα κομμάτι από κάθε είδος.

Meni’s

meni 6 cafe που μυρίζουν καλοκαίρι στο Π. Φάληρο

Πολύ όμορφη ατμόσφαιρα που επιβάλλεται να δοκιμάσεις όσο βρίσκεσαι εκεί κοντά! Όπως μας λέει το Meni’s : “Εδώ τα πίνουμε τ’απογεύματα…. και τα βράδια τα τραγουδάμε Έλα ότι ώρα θες …εδώ Menis ”

Little Yard

little yard 6 cafe που μυρίζουν καλοκαίρι στο Π. Φάληρο

Τρισχαριτωμένο cafe το little yard με μια αυλή που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου, με δεντράκια και παγκάκια και κάτι άκυρες μοντερνιές στην διακόσμηση, που μόνο άκυρες εν τέλει δεν τις λες—δένουν τέλεια, του δίνουν τύπο, πώς το λένε. Εδώ πίνεις τον καφέ σου και άλλα ροφήματα αλλά πείσης εδώ παίζουν λαχταριστά μπέργκερ και ομελέτες.

Cruiser

cruiser 6 cafe που μυρίζουν καλοκαίρι στο Π. Φάληρο

Εξαιρετικό, κορυφαίο ποιοτικό στέκι στα νότια προάστεια, αρκετά στυλάτο, με ωραίο (και πολύ συνήθως) κόσμο, ευχάριστο περιβάλλον και καλό service. Παρόλο που ο καφές είναι καλός, όπως και τα cocktails, είναι λίγο ακριβός. Το αξίζει όμως με τέτοια θέα!

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share