Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Rolling Stones tribute στο 6 d.o.g.s. στις 20/2

16 Φεβρουαρίου 2011
Rolling Stones tribute στο 6 d.o.g.s. στις 20/2

Το Rolling Stones Rock 'n' Roll Circus (1968) θα αναβιώσει την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στο six d.o.g.s.

Για την ιστορία, στις 11 Δεκεμβρίου του 1968 τα μέλη των Rolling Stonesφιλοξένησαν, μέσα σ' ένα τσίρκο, φίλους τους καλλιτέχνες και μεταδώσανε τη μαγεία του Rock'n'Roll ανάμεσα σε ζογκλέρ, ακροβάτες και θηριοδαμαστές. Όλο το event μαγνητοσκοπήθηκε και κυκλοφορεί μέχρι και σήμερα σε DVD.

Οι φίλοι των Stones ήταν οι Jethro Tull, Taj Mahal, The Who, Marianne Faithfull και φυσικά ο John Lennon με το σχήμα τωνDirty Mac, στο οποίο κιθάρα έπαιζε ο πιτσιρικάς τότε Eric Clapton, στο μπάσο ήταν ο Keith Richards και στα drums o drummer των Jimmie Hendrix Experience...

Κάθε φιλοξενούμενο σχήμα έπαιξε από ένα τραγούδι, ενώ ανάμεσα από κάθε act ένα από τα μέλη των Rolling Stones προλόγιζε τον καλεσμένο, με αποκορύφωμα τον διάλογο μεταξύ Mick Jagger & John Lennon "You're blues, John!".

Από την άλλη, ζογκλέρ και ακροβάτες εισβάλλανε στη σκηνή και φλερτάρανε με το rock'n'roll, πότε κοιτάζοντας τον κόσμο ανάποδα και πότε παίζοντας με τη φωτιά!

Στις 20 Φεβρουαρίου του 2011, ο συναυλιακός χώρος τουsix d.o.g.s θα μετατραπεί σε μικρής κλίμακας τσίρκο και το Rock'n'Roll Circus θα αποδωθεί μετά από 43 χρόνια από τους δικούς μας φίλους καλλιτέχνες που έχουν την «τρέλα» να διασκευάσουν τα τραγούδια των θρυλικών αυτών καλλιτεχνών, με το δικό τους τρόπο.

Για παράδειγμα, το Sympathy for the Devil (Rolling Stones), θα διασκευαστεί από τονΠάνο Μουζουράκη, ενώ την έκπληξη με μια διασκευή του Song for Jeffrey τωνJethro Tull θα κάνουν οι "respect" έλληνες ράπερς Taki Tsan & Εισβολέας με το ανανεωμένο τους Live σχήμα τους Τιγρέ Σποράκια. Η αξιαγάπητη Αννίτα Πολυχρόνη(The Callas, Wild Honey, Wanna Be James?), με το σχήμα της Love Beverly θα ερμηνεύσει το Parachute Woman των Rolling Stones, το electronika wizard actΦανταστικοί Ήχοι θα διασκευάσει -ιδιαίτερα- το κομπλικέ τραγούδι των Who "A quick one while he's away", ενώ οι MC Yinka & Urnbanix θα "φρεσκάρουν" το Ain't that a Lot of Love, του Taj Mahal. Αυτοί και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες, ντυμένοι με ανάλογα κουστούμια και μέσα στο σκηνικό του τσίρκου, θα αναβιώσουν το θρυλικό event "The Rolling Stones Rock'n'Roll Circus" γυρνόντας μας πίσω στην 11η Δεκεμβρίου του 1968, τότε που τα παιδιά των λουλουδιών ήταν για πάντα παιδιά.

ΙΝFO:
six d.o.g.s: Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα
T: +30 210 3210510

 

Bars

Ροή ειδήσεων

Top