Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Άνοιξε το παράθυρο για να φωτογραφήσει ένα λιοντάρι - Αυτό που ακολούθησε θα σας κάνει να "παγώσετε"

Θα σας κοπεί το αίμα!

14 Ιουνίου 2023 14:02
Άνοιξε το παράθυρο για να φωτογραφήσει ένα λιοντάρι - Αυτό που ακολούθησε θα σας κάνει να
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Τουρίστας ενώ ήταν σε σαφάρι στην Τανζανία, πίστεψε ότι θα μπορούσε να χαϊδέψει ένα λιοντάρι που φαινόταν ήρεμο, χωρίς επιπτώσεις.

Έτσι, άνοιξε το παράθυρο του τζιπ στο οποίο επέβαινε και άπλωσε το χέρι να το χαϊδέψει. Ωστόσο το λιοντάρι αντί άλλης ανταπόκρισης, γρύλισε δείχνοντας του ότι ενοχλείται με την κίνησή του. Τότε, ήταν που το παράθυρο του τζιπ έκλεισε αμέσως, χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Αυτό φυσικά και δεν είναι το πρώτο βίντεο με πρωταγωνιστή ένα λιοντάρι που γίνεται viral, δείτε εδώ τι συνέβη όταν μια 39χρονη γυναίκα πήρε αγκαλιά ένα λιοντάρι.

«Μπορείς πολύ εύκολα να χάσεις τη ζωή σου ή να εκδιωχθείς από ένα εθνικό πάρκο κάνοντας κάτι τέτοιο» προειδοποιεί το σχόλιο του καταφύγιου άγρια ζωής Serengeti National Park, στην Τανζανία.

Απαιτείται μια απόσταση τουλάχιστον 25 μέτρων, σημειώνει η εφημερίδα Daily Mail.

Πέντε εξαγριωμένα λιοντάρια επιτίθενται σε ένα ρινόκερο - Οι εικόνες κόβουν την ανάσα

Είναι γνωστό ότι η μητέρα φύση δίνει απίστευτες δυνάμεις και ιδιαιτερότητες στα πλάσματα του ζωικού βασιλείου. Το λιοντάρι δεν θεωρείται τυχαία ο Βασιλιάς των ζώων παρότι υπάρχουν περισσότερα μεγαλόσωμα και πιο δυνατά ζώα στο ζωικό βασίλειο. Δείτε εδώ τη σοκαριστική σκηνή όπου ένα αρσενικό λιοντάρι κατασπαράζει ένα θηλυκό.

Ένα από αυτά τα απίστευτης δύναμης αλλά και ταυτόχρονα ταχύτητας, αν και μεγαλόσωμα ζώα είναι και ο ρινόκερος.

Σίγουρα δεν ξέρατε ότι το τεράστιο αυτό πλάσμα είναι φυτοφάγο! Εκτός όμως από τις διατροφικές του προτιμήσεις γνωρίζουμε επίσης ότι είναι μοναχικός και δύστροπος και δεν επιτίθεται παρά μόνο όταν διαταραχθεί η ησυχία του.

Στον πλανήτη μας υπάρχουν δύο είδη ο Αφρικανικός ή μαύρος και ο Ασιατικός ο οποίος ζει στις Ινδίες στην Σουμάτρα και στην Ιάβα. Παραδόξως ο Αφρικανικός είναι και ο μικρότερος σε μέγεθος αφού φτάνει σε μήκος 3-3,75 μέτρα, ύψος 1,5 μέτρα και βάρος 2 τόνους.

Δυστυχώς ο άνθρωπος ευθύνεται για την εξάλειψη του Βόρειου λευκού ρινόκερου του Σούνταν, ο οποίος ήταν και τελευταίος γνωστός αρσενικός βόρειος λευκός ρινόκερος και πέθανε στην Κένυα στις 19 Μαρτίου 2018 .

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο ρινόκερος του βίντεο είναι ο ο Αφρικανικός ή μαύρος και παρότι θεωρείται μικρότερος από τα άλλα είδη αυτός που θα δείτε είναι ένας πραγματικά τεράστιος ρινόκερος ο οποίος όμως είχε την ατυχία να περικυκλωθεί από ατρόμητα λιοντάρια τα οποία σίγουρα πρέπει να πεινούσαν τρομερά για να τολμήσουν να τα βάλουν με αυτόν τον γίγαντα!

Το βίντεο είναι συγκλονιστικό και σας εφιστούμε την προσοχή αφού περιέχει μερικές φρικτές εικόνες

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share