Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τους ξέρατε; 32 μυστικοί συνδυασμοί του πληκτρολογίου σας! (Video)

Ιδού!

25 Αυγούστου 2019 15:59
Τους ξέρατε; 32 μυστικοί συνδυασμοί του πληκτρολογίου σας! (Video)

Aν αναρωτιέστε πού χρησιμεύουν όλα αυτά τα πλήκτρα στο πληκτρολόγιο σας το βίντεο που ακολουθεί έχει τις απαντήσεις για εσάς. Γνωρίστε τη μαγεία του μηχανικού πληκτρολογίου με ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό keyboard!

Αποκαλύπτει 32 συνδυασμούς πλήκτρων που μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμοι.

Δείτε το:

Εσύ γνώριζες για το F και το J στο πληκτρολόγιο έχουν παύλα;

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει, όταν γράφετε στον υπολογιστή, ότι τα πλήκτρα F και J του πληκτρολογίου έχουν μια μικρή παύλα

Σε τι χρησιμεύει ; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ;

Αυτά οι παύλες λοιπόν, βοηθούν τον χρήστη του υπολογιστή να τοποθετήσει τα δάκτυλά του σωστά πάνω στο πληκτρολόγιο, χωρίς να το κοιτάξει.

Με τους δείκτες των χεριών να βρίσκονται στο F και το J, τα υπόλοιπα δάκτυλα του αριστερού χεριού καλύπτουν τα πλήκτρα A,S,D, ενώ τα δάκτυλα του δεξιού χεριού καλύπτουν τα πλήκτρα K, L και όσα βρίσκονται στα δεξιά τους. Οι αντίχειρες μένουν έτσι ελεύθεροι για το Space.

Οι παύλες του πληκτρολογίου αποτελούν πατέντα της June E. Bottich που ζει στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Δείτε πως μπορείτε με απλά βήματα να καθαρίσετε το laptop σας

Η σωστή καθαριότητα και συντήρηση του λάπτοπ αποτελούν βασική προϋπόθεση για την... μακροημέρευση του αγαπημένου μας μηχανήματος.
Επιπλέον, το να χρησιμοποιείτε ένα καθαρισμένο λαπτοπ είναι τόσο απολαυστικό όσο το να αγοράζεις ένα καινούριο. Τα πλήκτρα είναι καθαρά, η οθόνη είναι λαμπερή, ανανεώνοντας τον έρωτα σας για το μηχάνημα που σας βγάζει ασπροπρόσωπους. Και εξίσου σημαντική είναι και η εσωτερική καθαριότητα του μηχανήματος.

Είναι ο πιο πολύτιμος συνεργάτης σας και πρέπει να τον φροντίζετε. Ποια είναι όμως τα απαραίτητα βήματα για να έχετε πεντακάθαρο τον καλύτερο σας φίλο στη δουλειά και την διασκέδαση;

Συγκεντρώστε τις προμήθειες σας

Ο συντάκτης των New York Times, Τζόλι Κέρ, σημειώνει οτι «δεν χρειάζεστε πολλά για να καθαρίσετε έναν υπολογιστή. Χρησιμοποιώ ακριβώς 4 πράγματα για να διατηρώ το λαπτοπ μου καθαρό. Οινόπνευμα, πανιά με μικροϊνες, μπατονέτες και πεπιεσμένο αέρα». Το καθαρό οινόμπνευμα είναι ιδανικό καθώς δεν προκαλεί ζημιά στα εσωτερικά κυκλώματα. Αν έχετε κάποια επίμονη βρωμιά ή λιπος, ένα σφουγγάρι μελαμίνης μπορεί να κάνει θαύματα, αλλά να το έχετε σαν ύστατη επιλογή αν δεν κάνει δουλειά το οινόπνευμα.

Μην ασχοληθείτε με τα ειδικά καθαριστικά που βλέπετε στα μεγάλα καταστήματα ηλεκτρονικών. Θα κάνουν την δουλειά τους, αλλά συνήθως είναι πολύ πιο ακριβά από όσα χρειάζεστε και τα έχετε μέσα στο σπίτι ήδη. Μην αισθάνεστε πως τα χρειάζεστε, αλλά είναι και εξαιρετικές προτάσεις για δώρα.

Ξεκινήστε από το εσωτερικό

Μόλις μαζέψετε τα εργαλεία σας, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε να καθαρίζετε το εσωτερικό του υπολογιστή σας. Το να θέλετε να καθαρίσετε τις μουτζούρες από το πληκτρολόγιο μπορεί να φαίνεται σαν προτεραιότητα, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσετε από το λιγότερο «γκλαμουράτο» εσωτερικό. Όπως σημειώνει ο Κερ: «Ο πεπιεσμένος αέρας θα πετάξει παντού τα ψίχουλα και τις τρίχες που υπάρχουν εκεί από πάντα. Οπότε φροντίστε να ξεκινήσετε από εκεί πρώτα για να μην χρειαστεί να καθαρίσετε δεύτερη φορά την οθόνη και τα περιφερειακά σας».

Αν συντηρείτε το λαπτοπ σας σωστά, δεν θα χρειαστεί να το ανοίξετε γι αυτό το βήμα. Απλά κλείστε το λαπτοπ, βγάλτε το από την πρίζα και αφαιρέστε την μπαταρία (αν βγαίνει εύκολα). Κρατήστε το μηχάνημα πεπιεσμένου αέρα και αρχίστε να φυσάτε ανάμεσα στα κενά για να απομακρύνετε οποιαδήποτε συγκέντρωση σκόνης. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε τον πεπιεσμένο αέρα ανά μικρά διαστήματα. Μην προσπαθήσετε να τον χρησιμοποιείτε για ώρα, γιατί τότε υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί υγρασία στο εσωτερικό του υπολογιστή και μπορεί να καταστρέψετε τους ανεμιστήρες.

Αν είστε τυχεροί, πιθανότατα δεν θα δείτε μεγάλη αλλαγή αφού το κάνετε αυτό. Ο στόχος είναι να εμποδίσετε την συγκέντρωση σκόνης, που μπορεί να οδηγήσει στην υπερθέρμανση του λαπτοπ σας. Αν βλέπετε την σκόνη να εμφανίζετε από τις χαραμάδες του υπολογιστή σας, τότε έχει περάσει πάρα πολύς καιρός από τότε που το καθαρίσατε τελευταία φορά. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να τον ανοίξετε ή να το πάτε σε κάποιον ειδικό τεχνικό για βαθύ καθαρισμό. Οι καπνιστές και οι ιδιοκτήτες ζώων θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα να καθαρίζουν το εσωτερικό πιο συχνά καθώς συγκεντρώνονται πολύ πιο γρήγορα μεγάλες ποσότητες από σκόνη και τρίχες.

Σκουπίστε το εξωτερικό

Έπειτα ακολουθεί το ευχάριστο κομμάτι. Αυτό που θα κάνει το λαπτοπ σας να λάμπει ξανά. Όπως δηλώνει η Τζόλι Κέρ: «Το πιο κρίσιμο σημείο όταν καθαρίζετε ένα λαπτοπ ή υπολογιστή είναι να εφαρμόζετε το καθαριστικό σας στο εργαλείο που θα χρησιμοποιήσετε και όχι απευθείας πάνω στη συσκευή».

Οπότε αρπάξτε το πανί με μικροίνες, ρίξτε μερικές σταγόνες οινοπνεύματος, στραγγίξτε το καλά ώστε να μην στάζει και περάστε το από τις επιφάνειες. Μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε μπατονέτες και οινόπνευμα για τα κουμπιά του πληκτρολογίου και τα ενδιάμεσα κενά. Μπορεί να χρειαστεί μερικά περάσματα για να καταφέρετε να απαλλαγείτε από την βρωμιά, αλλά μόλις το κάνετε θα παρατηρήσετε την μεγάλη διαφορά.

Η οθόνη αποτελεί μια τελείως διαφορετική περίπτωση. Θα πρέπει να μπορείτε να σκουπίσετε τις δαχτυλιές με ένα στεγνό πανί με μικροίνες. Αλλά αν χρειάζεστε λίγο περισσότερο καθαριστική... δύναμη τότε θα χρειαστείτε λίγο νερό. Κάποιοι κατασκευαστές οθονών προτείνουν και άλλα μείγματα με οινόπνευμα και νερό. Ότι και να κάνετε πάντως μην χρησιμοποιήσετε καθαριστικά σπιτιού για τα τζάμια! Έχουν σκληρά χημικά και μπορούν να επηρεάσουν την οθόνη σας.

Απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες μυρωδιές

Υπάρχουν όμως και αυτοί που μπορεί να έχουν κάνει τα παραπάνω βήματα, και μπορεί να φαίνεται καθαρός, αλλά ακόμα δεν μπορείτε από τις μυρωδιές. Αυτό αποτελεί και μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις. Μπορεί ο καθαρισμός της επιφάνειας να βοηθήσει, αλλά πολλές από τις μυρωδιές προέρχονται από το εσωτερικό του υπολογιστή. Για τέτοιες περιπτώσεις, στραφείτε στο καλύτερο αποσμητικό του κόσμου, που είναι το κάρβουνο.

Δεν χρειάζεται βέβαια να κρατήσετε τα κάρβουνα της Τσικνοπέμπτης για να απομακρύνετε τις μυρωδιές. Αν έχετε γάτα, χρησιμοποιείστε μια με δυο κούπες από την άμμο της και βάλτε το λαπτοπ σας μαζί, μέσα σε μια καλά κλεισμένη σακούλα. Ο ενεργός άνθρακας που περιέχεται στην άμμο της γάτας βοηθάει να αδρανοποιηθούν οι μυρωδιές, ενώ όσο περισσότερο αφήσετε εκεί το λαπτοπ σας, τόσο θα εξαλειφθούν οι δυσάρεστες οσμές.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share