Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Τυρόπιτα από ζύμη γιαουρτιού - Τα 6 βήματα της μαμάς για γευστικό αποτέλεσμα

Δείτε την συνταγή

15 Μαρτίου 2023 09:53
Τυρόπιτα από ζύμη γιαουρτιού - Τα 6 βήματα της μαμάς για γευστικό αποτέλεσμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ζύμη γιαουρτιού είναι μια ζύμη που φτιάχνεται εύκολα και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε κυριολεκτικά παντού: Σε παραδοσιακές τυρόπιτες στην αγαπημένη σας πίτσα, σε σπιτικά πεινιρλί, σε τυροπιτάκια και σε ότι άλλο θέλετε φαντάζεστε.

Η συγκεκριμένη ζύμη είναι πολύ ωραία με όποιο τρόπο κι αν την ανοίξουμε και πραγματικά θα την λατρέψετε. Ακόμα μπορείτε να δείτε εδώ μια συνταγή για τυρόπιτα, για να χρησιμοποιήσετε τη ζύμη.

Συνταγή για ζύμη γιαουρτιού

Υλικά συνταγής

  • 250 ml γιαούρτι
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 10 g ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ.

Εκτέλεση συνταγής

  • Ανακατέψτε το γιαούρτι με λάδι.
  • Προσθέστε αλάτι, ζάχαρη, αλεύρι, μαγιά. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη για μισή ώρα σε ζεστό μέρος. Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για πίτσα, πεινιρλί, τυροπιτάκια κ.λ.π.

Συνταγή για τυρόπιτα γιαουρτιού

Η τυρόπιτα της μαμάς - Μαμαδοτυρόπιτα

To Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με ακόμα μια συνταγή για τυρόπιτα και σήμερα (23/07) σας έχουμε την υπέροχη μαμαδόπιτα και ελπίζουμε να σας αρέσει όσο και η χθεσινή!

Πάμε να την δούμε αναλυτικά όπως την έχει η ιστοσελίδα evaparakentaki.com:

Είναι και κάποιες γεύσεις που θα μας συνοδεύουν πάντα. Και εμείς με τη σειρά μας δημιουργούμε γευστικές αναμνήσεις στα δικά μας παιδιά,γι’αυτό τι λέω μαμαδοτυρόπιτα, θα μπορούσα να την πω και τυρένια ανάμνηση!

Υλικά για 1 ταψί του φούρνου

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 100 γρ. Στακοβούτυρο για το άλειμμα των φύλλων

Για τη γέμιση

  • 2 κ.σ. στακοβούτυρο
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 νεροπότηρο χλιαρό γάλα
  • 4 αβγά
  • 150 γραμ Κατσικίσιο τυρί άλμης
  • 100 γρ κατσικίσιο γραβιερίνο Κρήτης
  • 100 γρ Amarino
  • 100 γρ. τυροζούλι
  • ½ κ.γ μοσχοκάρυδo

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο το ζεσταίνουμε και ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να σκουρύνει και προσθέτουμε σιγά-σιγά το χλιαρό γάλα.

Βγάζουμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα τυριά εκτός της φέτας και το μοσχοκάρυδο.

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και απλώνουμε 5 φύλλα κρούστας, τα οποία τα βουτυρώνουμε ένα-ένα. Τα απλώνουμε ένα-ένα στο ταψί έτσι ώστε να καλύπτουμε και τα τοιχώματα του.

Αδειάζουμε τη γέμιση, τη στρώνουμε και τρίβουμε τη φέτα μας πάνω στο μείγμα. Γυρίζουμε τα φυλλαράκια που έχουν περισσέψει πάνω στη γέμιση μας. Απλώνουμε άλλα 5 φύλλα, τα οποία πάλι τα βουτυρώνουμε ένα-ένα. Τα γυρνάμε προς τα μέσα να αγκαλιάσουν τη πίτα μας.

Χαράζουμε και ψήνουμε στους 180 για μία ώρα περίπου πάνω-κάτω. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία της όταν την βγάλουμε από το φούρνο τουλάχιστον μισή ώρα και σερβίρουμε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share