Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η πιο νόστιμη σπιτική τυρόπιτα: Εύκολη και γρήγορη!

Θα σας ξετρελάνει!

22 Ιουλίου 2020 12:43
Η πιο νόστιμη σπιτική τυρόπιτα: Εύκολη και γρήγορη!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με υπέροχη συνταγή για τυρόπιτα και ελπίζουμε να σας αρέσει όσο και η παχουλή που σας παρουσιάσαμε πρόσφατα.

Πάμε να την δούμε αναλυτικά παρακάτω:

ΥΛΙΚΑ

Για το φύλλο:

4 κούπες αλεύρι
3 κουταλιές λάδι
αλάτι
Για τη γέμιση:

750 γραμμάρια φέτα
3 αβγά
1/2 κουτί φυτίνη
​1 κούπα σπορέλαιο
Προαιρετικά: Σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στρώνουμε το φύλλο στο αντικολλητικό ταψί, αλείφοντάς το με φυτίνη και σπορέλαιο.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα με αλάτι και πιπέρι και το σκεπάζουμε με το φύλλο.

Εάν θέλουμε, βάζουμε και σουσάμι.

Ψήνουμε στους 180ο για περίπου μία ώρα.

Στριφτή τυρόπιτα με φέτα - Μια υπέροχη παραλλαγή

Μια παραλλαγή της παραδοσιακής τυρόπιτας με φέτα, με μαλακή και ζουμερή ζύμη. Πρέπει να την δοκιμάσετε με την πρώτη ευκαιρία.

Μπορείτε να την κάνετε για πρωινό ή για το βράδυ. Ακόμα μπορείτε να αντικαταστήσετε το ψωμί σε ένα γεύμα με την τυρόπιτα αφού δεν είναι καθόλου “βαρετή” η γεύση της, όπως και αυτή εδώ η Ηπειρώτικη παραδοσιακή τυρόπιτα.

Υλικά

Για την ζύμη

  • 900 γρ. αλεύρι
  • 400 ml. Γάλα
  • 2 αυγά+ 1 ασπράδι
  • 6 κ.σ. λάδι
  • 6 κ.σ. γιαούρτι
  • 40 γρ. φρέσκα μαγιά
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 2 κ.γ. αλάτι

ακόμα

  • 100 γρ. Μαργαρίνη
  • 400 γρ. τυρί τύπου φέττα
  • 1 κροκάδι και λίγο γάλα για να αλείψετε την πίττα σας πριν το ψήσιμο

Προετοιμασία

  • Τοποθετείται όλα τα υλικά για την ζύμη μέσα σε κοσκινισμένο αλεύρι και ζυμώνεται την ζύμη.
  • Η ζύμη σας θα είναι μαλακή. Αφήνετε την ζύμη σε ζεστό μέρος για μία ώρα για να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
  • Χτυπάτε τη μαργαρίνη (θερμοκρασίας δωματίου) για να μαλακώσει και να μπορείτε να αλείψετε την ζύμη σας. Αν το τυρί σας δεν είναι αλμυρό, αλατίστε το.
  • Χωρίζετε την ζύμη σας σε 4 μέρη και ανοίγεται το κάθε μέρος σε ομοιόμορφα ορθογώνια πάχους 1 εκατοστού.
  • Αλείφετε την ζύμη με την μαργαρίνη και μετά βάζετε την φέτα
  • Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλα. Δεν βάζετε τίποτε στο τελευταίο κομμάτι ζύμης
  • Με τα χέρια σας πιέζετε απαλά την ζύμη για να ανοίξει μέχρι να έχει διαστάσεις 28*40 εκατοστά περίπου.
  • Μοιράζετε την ζύμη στην μέση και στην συνέχεια το κάθε μέρος σε δύο ώστε να πάρετε 6 λωρίδες ζύμης.
  • Παίρνετε την λωρίδα και γυρίζεται την πάνω πλευρά στα δεξιά και την κάτω προς τα αριστερά για να έχει το σχήμα της φωτογραφίας
  • Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία για όλες της λωρίδες. Μην τραβάτε την ζύμη για να μην ανοίξει.
  • Ετοιμάζετε το ταψί με διάμετρο 30 με 32 εκατοστά. Δεν πρέπει να είναι πιο μεγάλο ή πιο μικρό. Στην μέση τοποθετείτε την γωνιακή λωρίδα που έχετε τυλίξει πρώτα
  • Κόβετε της γωνιές από την υπόλοιπες λωρίδες περίπου 1 εκατοστό για να υπάρχει παντού φέτα.
  • Γύρω από αυτήν τοποθετείται την υπόλοιπη ζύμη.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share