Πέμπτη, 09 Μαΐου 2024

Σαν αλμυρή μπουγάτσα: Νηστίσιμη τυρόπιτα «μούρλια» με μόνο 4 υλικά

Πεντανόστιμη και γρήγορη!

25 Μαρτίου 2023 09:47
Σαν αλμυρή μπουγάτσα: Νηστίσιμη τυρόπιτα «μούρλια» με μόνο 4 υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε μαζί με τα παιδάκια σας την πιο νόστιμη και εύκολη Νηστίσιμη Τυρόπιτα Σαν Μπουγάτσα .Η νηστίσιμη τυρόπιτα του Δημήτρη Μιχαηλίδη είναι ότι πιο λαχταριστό σε νηστίσιμη πίτα.

Υλικά

  • Φυλλο Κρουστας 500 γρ. ή βηρυτού
  • Ηλιέλαιο λίγο
  • Φέτα 400 γρ. νηστίσιμη
  • Σοδα 300 ml

Με μόλις 4 υλικά και φυσικά μπορείτε να βάλετε κανονική φέτα αντί για νηστίσιμη και γενικά να τη γεμίσετε με ό,τι γέμιση θέλετε. Δείτε επίσης: Τυρόπιτα για αρχάριους: Η πιο εύκολη και γευστική συνταγή χωρίς φύλλο για να ξεκινήσει γευστικά η εβδομάδα σας

Συνταγή για τυρόπιτα νηστίσιμη

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για Νηστίσιμη τυρόπιτα

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας ή Βηρυτού στη μέση και λαδώνουμε 1 ταψί (30×40 εκ). ατη συνέχεια, βάζουμε 2 φύλλα λαδώνοντάς τα και προσθέτουμε λίγη νηστίσιμη φέτα. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι να μας τελειώσουν τα φύλλα.

Στο Τέλος με ένα πινέλο, λαδώνουμε όλη την πίτα και την κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια. Προσθέτουμε την σόδα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Τιπς

Αν θέλουμε να κάνουμε αρτύσιμη τυρόπιτα βάζουμε αρτύσιμη φέτα αντί για νηστίσιμη. Επίσης με τον ιδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε νηστίσιμη τυρόπιτα με κίτρινο νηστίσιμο τυρί δείτε εδώ πως να το φτιάξετε.

Πηγή: daddy-cool.gr

Έβαλε μαγειρική σόδα στα υλικά για τυρόπιτα! Όταν το δοκιμάσετε θα το κάνετε συνέχεια!

Ρίχνει σόδα στα υλικά για τυρόπιτα! Όταν το δοκιμάσετε θα το κάνετε συνέχεια!

Διαβάστε αναλυτικά την συνταγή που θα σας ξετρελάνει!

Μια τυρόπιτα της ευκολίας, που γίνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά, αρκεί να έχετε στο ψυγείο σας τα υλικά και φυσικά τη μαγειρική σόδα!

Υλικά

1 πακετο φυλλα κρουστας
250γρ βουτυρο αγελαδας λιωμενο

Μειγμα τριμμενων τυριων:
300γρ φετα η λευκο τυρι
300γρ κασερι η γκουντα
100γρ καπνιστο τυρι
100γρ κεφαλοτυρι
Πιπερι,ριγανη η λιγο δυοσμο

Μειγμα γιαουρτιου:
200γρ γιαουρτι στραγγιστο
1 κουτακι σοδα με ανθρακικο
2 αυγα
Επαλειψη πιτας
1/2 φλυτζανι εβαπορε γαλα

Εκτέλεση

Λιωνουμε το βουτυρο και το μοιραζουμε σε δυο μπωλ.Το ενα το χρησιμοποιουμε για το βουτυρωμα των φυλλων και το αλλο θα το βαλουμε στο μειγμα του γιαουρτιου.

Βουτυρωνουμε ενα ταψι 35-36εκ,στρωνουμε ακτινωτα 3 φυλλα βουτυρωνοντας τα ενα ενα πεταχτα με ενα πινελο χωρις να ακουμπησουμε το πινελο πανω στο φυλλο για να παραμεινει τραγανο.Πασπαλιζουμε με μια στρωση απο το μειγμα τυριων,βαζουμε δυο φυλλα τσαλακωτα βουτυρωνοντας τα ενα ενα,μια στρωση μειγμα τυριων,δυο φυλλα βουτυρωμενα τσακαλωτα,τα υπολοιπα τυρια,κλεινουμε προς τα μεσα τα φυλλα του πατου που εξεχουν και συνεχιζουμε με τα υπολοιπα φυλλα,βουτυρωνοντας ενα ενα και τοποθετωντας τα τσαλακωτα.Χαραζουμε ελαφρως την πιτα για να κοπουν λιγο μονο τα πανω φυλλα.

Σε ενα μπωλ ανακατευουμε τη σοδα,το γιαουρτι,τα αυγα και το βουτυρο που κρατησαμε για το μειγμα γιαουρτιου και περιχυνουμε την πιτα μας. Στη συνεχεια ριχνουμε απο πανω το εβαπορε και την αφηνουμε για 20′ οπωσδηποτε να φουσκωσει και να ρουφηξει το μειγμα. Προθερμαινουμε το φουρνο στους 200 βαθμους στις αντιστασεις.

Βαζουμε την πιτα μας να ψηθει στην τελευταια σχαρα του φουρνου για 1 ωρα περιπου.
Σημαντικο:Ελεγχουμε αν εχει ροδισει και απο κατω πριν τη βγαλουμε απ’το φουρνο.Την αφηνουμε για 10′ τουλαχιστον να σταθει και μετα την κοβουμε σε κομματια. Αν θελουμε βαζουμε μονο 1/2 κιλο φετα η λευκο τυρι και 300γρ κασερι η γκουντα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share