Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Αν βάψατε περισσότερα πασχαλινά αυγά από όσα χρειαστήκατε: Αυτές είναι οι καλύτερες συνταγές για να χρησιμοποιήσετε όσα περίσσεψαν

Δεν πρόκειται να σας χαλάσουν!

6 Μαΐου 2024 15:21
Αν βάψατε περισσότερα πασχαλινά αυγά από όσα χρειαστήκατε: Αυτές είναι οι καλύτερες συνταγές για να χρησιμοποιήσετε όσα περίσσεψαν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Πάσχα πέρασε και άφησε πίσω του πολύ αρνί και πολλά πασχαλινά αυγά.

Κάθε χρόνο για το καλό βάφουμε μπόλικα αυγουλάκια, τα οποία, όμως, καταλήγουν να μην καταναλώνονται και απλώς να διακοσμούν το ψυγείο μας.

Δείτε επίσης: Περίσσεψε αρνί και δεν έχετε τι να το κάνετε - Τρεις πανεύκολες και πεντανόστιμες προτάσεις

Εμείς έχουμε να σας προτείνουμε ορισμένες εύκολες και λάχταριστές συνταγές για να αξιοποιήσετε όσα κόκκινα αυγά περίσσεψαν.

Πάμε να τις δούμε παρακάτω:

Σαλάτα Νισουάζ

Η σαλάτα νισουάζ με αυγά, λαχανικά της εποχής και τόνο είναι μια πρώτης τάξεως λύση.

Γεμάτη χρώματα και πλούσια σε γεύση, σας ταξιδεύει στη Γαλλία και μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως πιάτο.

Υλικά

  • 200 γρ. φασολάκια βρασμένα

  • 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες

  • 4 φύλλα μαρούλι

  • 2 φλιτζ. ρόκα

  • 100 γρ. τόνο κονσέρβα

  • 4-5 αντσούγιες σε φιλέτο

  • 2 αυγά βρασμένα κομμένα σε ροδέλες

  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 2 κ.σ. ξίδι

  • 1 κ.σ. κάππαρη

  • 1 κ.γλ. μουστάρδα

  • αλάτι

  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε καλά το μαρούλι και τοποθετούμε τα φύλλα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα φύλλα ρόκας, τις ντομάτες και τα φασολάκια.

  • Βάζουμε στο μπολ τα αυγά και τα φιλέτα αντσούγιας.

  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί η κάπαρη. Προσθέτουμε λίγο αλάτι στο τέλος, καθώς η κάπαρη έχει δώσει ήδη αλμυρή γεύση στη σάλτσα.

  • Περιχύνουμε με τη σάλτσα μας και σερβίρουμε.

Σαλάτα νισουάζ

Σαλάτα με φακές

Σε μια κατσαρόλα, βράζετε σε αλατισμένο νερό 200 γρ. φακές μαζί με 1 φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια, τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.

Κόβετε μια μεγάλη ντομάτα σε μικρά κυβάκια, 3 αυγά σε φέτες και τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Προσθέστε και τις φακές, μαϊντανό ή άνηθο και ανακατέψτε καλά.

Αλατοπιπερώστε και περιχύστε με ελαιόλαδο.

Αυγά γεμιστά με τυροκαυτερή ή ντιπ-φοντύ

Φτιάξτε σπιτική τυροκαυτερή για να γεμίσετε τα αυγά. Θα χρειαστείτε:

Υλικά

  • 300 γρ. φέτα σε τρίμμα

  • 100 γρ. ανθότυρο

  • 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά

  • 1 πράσινη πιπεριά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο.

Εκτέλεση

  • Βγάζετε τα σπόρια από τις δυο πιπεριές και τις κόβετε σε ροδέλες.

  • Στη συνέχεια, τις βάζετε σε ένα μίξερ ή στο μούλτι, προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάτε για 1 λεπτό μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές και σφιχτό μείγμα.

  • Προσθέτετε τους κρόκους από 8 αυγά και χτυπάτε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά πολύ καλά μεταξύ τους.

  • Με το μείγμα γεμίζετε τα ασπράδια των αυγών.

  • Αν δεν σας αρέσει η τυροκαυτερή, δοκιμάστε να γεμίσετε τα αυγά με ένα ντιπ-φοντύ με μαγιονέζα, τυρί κρέμα, μοτσαρέλα, σάλτσα ντομάτας και μυρωδικά.

Πασχαλινά αυγά

Ντιπ με τυρί και μπέικον

Υλικά

  • 8 φέτες μπέικον

  • 6 αυγά

  • 3 κ.σ. μαγιονέζα

  • 200 γρ. τριμμένο τυρί

  • 1 κ.γλ. πάπρικα

  • 2 κ.σ.μουστάρδα

  • 1 κ.σ. ξίδι

Εκτέλεση

  • Τηγανίζετε 8 φέτες μπέικον, τις αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί και τις ψιλοκόβετε.

  • Πολτοποιείτε 6 αυγά και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ.

  • Στη συνέχεια, ρίχνετε και τις ψιλοκομμένες φέτες μπέικον, 3 κ.σ. μαγιονέζα, 200 γρ. τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας, 1 κ.γλ. πάπρικα, 2 κ.σ.μουστάρδα, 1 κ.σ. ξίδι κι ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

  • Σερβίρετε το ντιπ με αγγούρι ή καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια, φρυγανισμένο ψωμί ή κριτσίνια.

Ντιπ με πιπεριές και γιαούρτι

Υλικά

  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

  • 1 πράσινη πιπεριά χωρίς τα σπόρια κομμένη σε ροδέλες

  • 3 κόκκινες πιπεριές καθαρισμένες και κομμένες

  • 1 κ.σ. μαϊντανό

  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο σέλινο

  • 2 κ.σ. μαγιονέζα

  • 3 κ.σ. γιαούρτι

  • 1 κ.σ. κάρι

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 4 αυγά

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπλέντερ ή στο μούλτι, ρίχνετε 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 1 πράσινη πιπεριά χωρίς τα σπόρια, κομμένη σε ροδέλες, 3 κόκκινες πιπεριές καθαρισμένες και κομμένες, 1 κ.σ. μαϊντανό, 1 κ.σ. ψιλοκομμένο σέλινο, 2 κ.σ. μαγιονέζα, 3 κ.σ. γιαούρτι, 1 κ.σ. κάρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα πολτοποιείτε.

  • Στη συνέχεια, ρίχνετε και 4 αυγά κομμένα σε κομμάτια και χτυπάτε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά καλά μεταξύ τους.

  • Σερβίρετε με ψωμί φρυγανισμένο, τορτίγιας ή με λαχανικά κομμένα σε μπαστουνάκια.

Ντιπ με σολομό

Υλικά

  • 5 αυγά

  • ½ φλιτζ. καπνιστό σολομό

  • ½ φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο

  • 4 κ.σ. μαγιονέζα.

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

  • χυμός από μισό λεμόνι

  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  • Πολτοποιείτε 5 αυγά και τα ανακατεύετε με ½ φλιτζ. καπνιστό σολομό, ½ φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο, και 4 κ.σ. μαγιονέζα.

  • Ρίχνετε αρκετό πιπέρι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, και χυμό μισού λεμονιού κι ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

  • Σερβίρετε με φρέσκο ψωμί, κριτσίνια ή με λαχανικά.

Αυγά στον φούρνο με τυρί και μπεσαμέλ

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 4 κ.σ αλεύρι

  • αυγά

  • 250 ml φρέσκο γάλα

  • ρίγανη

  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

  • Αλατοπίπερο

  • 200 γρ. τριμμένη γραβιέρα

Εκτέλεση

  • Για την μπεσαμέλ, σε μια κατσαρόλα θα ζεστάνετε 3 κ.σ.ελαιόλαδο και θα προσθέσετε 4 κ.σ. αλεύρι, ανακατεύοντας με ένα σύρμα συνεχώς.

  • Μόλις το αλεύρι αρχίσει να αποκτά ένα ρόδινο χρώμα, προσθέστε σιγά σιγά 250 ml φρέσκο γάλα.

  • Αφήνετε τη μπεσαμέλ να βράσει και μόλις πήξει, αποσύρετε το σκεύος από την φωτιά, και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.

  • Καθαρίζετε 8 αυγά, τα κόβετε σε λεπτά φέτες και τα τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο ταψί.

  • Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με ρίγανη και ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

  • Στη συνέχεια, ρίχνετε από πάνω την μπεσαμέλ και 200 γρ. τριμμένη γραβιέρα.

  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ. Σερβίρετε αμέσως.

Αυγά στον φούρνο με σάλτσα ντομάτας και φέτα

Υλικά

  • Ντομάτες για σάλτσα

  • 1 φλιτζ. φέτα σε τρίμμα

  • 2 κ.σ. ρίγανη

  • 8 αυγά

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζετε μια κλασική σάλτσα ντομάτας, κατά προτίμηση ελαφρώς καυτερή, και λίγο πριν είναι έτοιμη, ρίχνετε στη σάλτσα 1 φλιτζ. φέτα σε τρίμμα και 2 κ.σ. ρίγανη.

  • Σε ένα λαδωμένο ταψί, στρώνετε 8 αυγά καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες.

  • Στη συνέχεια, τα περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10 λεπτά περίπου.

  • Σερβίρετε αμέσως.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share