Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Το γλυκό που εξάπτει τη φαντασία: Πρόκειται για το τέλειο και λαχταριστό εκμέκ κανταΐφι

Θα πάθετε την πλάκα σας!

3 Φεβρουαρίου 2023 14:50
Το γλυκό που εξάπτει τη φαντασία: Πρόκειται για το τέλειο και λαχταριστό εκμέκ κανταΐφι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία απίθανη συνταγή κυκλοφορεί και θα σας χαρίσει το ωραιότερο γλυκό ψυγείου. Πρόκειται για μία συνταγή για ένα ιδιαίτερα αγαπητό γλυκό ψυγείου, που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην θέα αλλά και στην γεύση του.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Δεν θα μείνει κομμάτι: Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με ζελέ ανανά και κρέμα

Τα Υλικά της συνταγής για εκμέκ κανταΐφι

Για το Σιρόπι

  • 400 γρ ζάχαρη
  • 400 ml νερό
  • 2 βανίλιες
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 100 γρ βούτυρο
  • 100 ml σπορέλαιο
  • ½ κιλό κανταΐφι

Για την Κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 60 γρ αλεύρι
  • 60 γρ νισεστέ
  • 3 κρόκους
  • 50 γρ βούτυρο
  • 2 βανίλιες
  • 500 ml κρέμα γάλακτος

Η εκτέλεση της συνταγής Εκμέκ Κανταΐφι

Το γλυκό που εξάπτει τη φαντασία: Πρόκειται για το τέλειο και λαχταριστό εκμέκ κανταΐφι

Ξεκινάμε την συνταγή φτιάχνοντας το σιρόπι. Βάζουμε λοιπόν σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη μαζί με το νερό, να βράσουν για 5 λεπτά. Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό λεμονιού.

Στην συνέχεια παίρνουμε ένα μικρό μπολάκι και αναμειγνύουμε το λιωμένο βούτυρο με το σπορέλαιο.

Έπειτα παίρνουμε ένα ταψί 38×26 εκατοστών και ανοίγουμε πολύ καλά το κανταΐφι. Αφού το έχουμε απλώσει καλά και είναι απλωμένος σε όλο το ταψί, ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με το βούτυρο, με την βοήθεια ενός κουταλιού.

Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο μας και ψήνουμε τους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.
Αφού είναι έτοιμο και όσο το κανταΐφι είναι καυτό, το σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι που φτιάξαμε στην αρχή και το αφήνουμε να κρυώσει.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share