Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020

Νηστίσιμο και εύκολο γλυκό ψυγείου

Δοκιμάστε το!

7 Μαρτίου 2020 10:58
Νηστίσιμο και εύκολο γλυκό ψυγείου

Φτιάξτε το τέλειο νηστίσιμο γλυκό ψυγείου! Μια λαχταριστή και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψετε. Δείτε παρακάτω τα υλικά και τα βήματα.

ΥΛΙΚΑ

Παντεσπάνι

  • 200 γρ φαρίνα
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 150 ml φυτικό γάλα
  • 50 ml σπορέλαιο
  • 2 κουταλιές κακάο
  • 2 βανίλιες
  • Κρέμα
  • 1 λίτρο φυτικό γάλα
  • 150 γρ ψιλό σιμιγδάλι
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ μαργαρίνη
  • 1 κουταλιά κακάο
  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

  • Αναμειγνύουμε την ζάχαρη με το φυτικό γάλα και το σπορέλαιο.
  • Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το κακάο και ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
  • Αρωματίζουμε με βανίλιες, την απλώνουμε σε φόρμα 26 cm με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
  • Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο.
  • Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να βράσουν.
  • Όταν βράσει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
  • Όταν πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την μαργαρίνη.
  • Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και στο 1/3 προσθέτουμε το κακάο.
  • Προαιρετικά σιροπιάζουμε ελαφρώς το παντεσπάνι και απλώνουμε την κρέμα βανίλιας.
  • Από πάνω απλώνουμε την κρέμα κακάο και αμύγδαλα φιλέ.
  • Βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε όταν οι κρέμες σφίξουν.

Σε περίπτωση, όμως, που δεν νηστεύετε, δείτε εδώ το ζουμερό γλυκό ψυγείου με μόνο 5 υλικά. Θα ξετρελαθείτε.

Γλυκό ψυγείου Ναπολέων - Έτοιμο σε 30 λεπτά

Μοναδικό γλυκό ψυγείου Ναπολέων με φύλλο σφολιάτας, σαντιγί και μαρμελάδα απλά θεϊκό! Ένα εύκολο γλυκό με λίγα υλικά.

Ιδανικό για γιορτές, για κέρασμα αλλά και για να το απολαμβάνετε με όλη την οικογένεια! Σε περίπτωση, όμως, που έχετε δοκιμάσει αυτή τη συνταγή, δείτε εδώ το γλυκό ψυγείου με 3 κρέμες.

Υλικά

  • Φύλλο Σφολιάτας 1
  • Κρεμα Γαλακτος 300γρ
  • Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • Άνθος Αραβοσίτου κρέμα κρύα

εύκολο γλυκό ψυγείου

Για το γλάσο

  • Ζάχαρη Άχνη 100 γρ
  • Νερό 1 κσ

Εκτέλεση

  • Απλώνουμε το φύλλο μας και βουτυρώνουμε λίγο κόβουμε σε 3 όμοιες λωρίδες αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Ετοιμάζουμε την μαρμελάδα την ζεσταίνουμε και χτυπάμε τη σαντιγί μας.
  • Βάζουμε το φύλλο μας στο φούρνο στους 225 βαθμούς μέχρι να πάρει λίγο χρώμα 5 λεπτά περίπου.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε πρώτη λωρίδα κρέμα βανίλιας, σαντιγί και μαρμελάδα
  • Δεύτερη λωρίδα κρέμα και Τρίτη λωρίδα ζεστή μαρμελάδα, ποτισμένη με λίγο γλάσο.
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share