Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Ονειρεμένη συνταγή: Πεντανόστιμα μπιφτέκια με μπεσαμέλ στον φούρνο

Εύκολα και γρήγορα!

21 Μαρτίου 2022 14:33
Ονειρεμένη συνταγή: Πεντανόστιμα μπιφτέκια με μπεσαμέλ στον φούρνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα ονειρεμένο φαγητό, μπιφτέκια με μπεσαμέλ στο φούρνο. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή, που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Δεν θέλει κόπο και όλοι θα σας ρωτάνε ποια είναι η συνταγή.

Ξεχάστε όσα ξέρατε: Βάλτε γιαούρτι στο μείγμα για τα μπιφτέκια και θα ξετρελαθείτε!

Υλικά (για 6 μεσαίου μεγέθους μπιφτέκια)

  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ξερό
  • 1 αυγό
  • 3 λεπτές φέτες ψωμί μουλιασμένο και στυμμένο καλά
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 6 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
  • 6 φέτες κασέρι
  • 3 κούπες τσαγιού μπεσαμέλ

Η ονειρεμένη συνταγή για μπιφτέκια με μπεσαμέλ στο φούρνο

μπιφτεκια-μπεσαμελ

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε τον κιμά με τα λοιπά υλικά και τα πλάθουμε σε αφράτα, μεσαίου μεγέθους, μπιφτέκια.
  • Σε ένα πυρέξ, ρίχνουμε 1 ποτήρι του κρασιού νερό, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τοποθετούμε τα μπιφτέκια και βάζουμε πάνω από το καθένα, μία φέτα γαλοπούλα και μία κασέρι.

Σκεπάζουμε το κάθε μπιφτέκι με μπόλικη μπεσαμέλ και τα ψήνουμε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 1 ώρα.

Μπιφτέκια ταψιού για τους μερακλήδες - Το τυρί που απογειώνει τη γεύση

Έχετε βαρεθεί το σκέτο κρέας; Έχουμε να σας προτείνουμε μια συνταγή, η οποία θα σας ξετρελάνει! Φτιάξτε μπιφτέκι γεμιστό με φέτα και θα μας θυμηθείτε.

Υλικά

Για το μπιφτέκι

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο ή 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη με τους ζωμούς τους
  • 1 αυγό
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 10-12 φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη ή αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κ.γ. καπνιστή ή γλυκιά πάπρικα
  • 4 φρυγανιές μουλιασμένες σε νερό ή γάλα και καλά στυμμένες
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο για το μείγμα + λίγο επιπλέον για ράντισμα
  • 2 κ.σ. ξύδι

Για τη γέμιση

  • 250 γρ. φέτα, χονδροθρυμματισμένη
  • 4-5 ξερά σύκα ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Για τα μπιφτέκια:

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ζυμώνετε αρκετή ώρα να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά και έχετε ένα αφράτο μείγμα. Αν έχετε χρόνο σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο να ενσωματωθούν οι γεύσεις μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
  2. Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ελαφρώς ένα στρογγυλό μέτριο ταψί που να χωράει στη βάση του μια σχετικά λεπτή στρώση με το μισό μείγμα κιμά.
  3. Παίρνετε το μισό από το μείγμα και το απλώνετε στη βάση του ταψιού, πιέζοντάς το με τις παλάμες σας να καλύψει τον πυθμένα του ταψιού ισόπαχα. Από πάνω σκορπίζετε ομοιόμορφα την φέτα και, προαιρετικά, τα σύκα.
    Στρώνετε μια λαδόκολλα στην επιφάνεια εργασίας σας και απλώνετε το υπόλοιπο μείγμα. Το πλάθετε έτσι, ώστε να έχει ακριβώς το μέγεθος του ταψιού. Αναποδογυρίζετε με προσοχή το λαδόχαρτο για να πέσει το μείγμα ακριβώς πάνω στη γέμιση.
  4. Το διορθώνετε με το χέρι σας αν έχει μείνει κάποιο κενό στην επιφάνεια και το πιέζετε προς τα κάτω περιμετρικά στις άκρες για να ενωθεί με τη κάτω στρώση κιμά. Ραντίζετε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ περίπου ή μέχρι να κάνει κρούστα και πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Πηγή: i-diakopes.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share