Τρουφάκια: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια τέλεια συνταγή για τρουφάκια με τσουρέκι γευστικά αλλά και οικονομικά. Το τσουρέκι που ξεράθηκε µπορεί να χρησιµοποιηθεί σε αυτά τα γρήγορα και οικονοµικά τρουφάκια. Καλή επιτυχία αν και σίγουρα δεν θα μείνει τίποτα! Παράλληλα εκτός από αυτή την τέλεια συνταγή σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και άλλη μια λαχταριστή συνταγή για μηλόπιτα με κανέλα χωρίς αυγά και βούτυρο.
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο)
120ml κρέµα γάλακτος (35% λιπαρά)
15ml ελαιόλαδο
10 γρ. κακάο σε σκόνη
30 γρ. µέλι
Τρούφα µαύρη
Εκτέλεση:
Γεµίστε µια µεσαία κατσαρόλα µε νερό µέχρι τη µέση. Εφαρµόστε στο χείλος της ένα µεταλλικό µπολ ίδιου µεγέθους (διαδικασία µπεν µαρί). Βάλτε την κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά και ρίξτε στο µπολ την κουβερτούρα και την κρέµα γάλακτος. Αφήστε µέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα, ανακατεύοντας µε σπάτουλα σιλικόνης για να µην καεί.
Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέστε στο µπολ το ελαιόλαδο, το µέλι και το κακάο, ανακατέψτε καλά και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.
Μαδήστε το τσουρέκι και προσθέστε το στο µείγµα της σοκολάτας. Ανακατέψτε καλά και πλάστε µε τα χέρια σας µικρά στρογγυλά µπαλάκια.
Βάλτε σε ένα πιάτο την τρούφα και ρολάρετε τα µπαλάκια µέχρι να κολλήσει παντού.
Βάλτε τα 30΄ στο ψυγείο και σερβίρετε.
Έξυπνη ιδέα: Μπορείτε να ρολάρετε τα τρουφάκια σε πολύχρωµη τρούφα, σε τρίµα καρύδας, σε σπασµένους ξηρούς καρπούς (φιστίκι Αιγίνης, αµύγδαλο κ.λπ.) ή ακόµα και σε δηµητριακά.
Συµβουλή: Μην υπερβάλλετε στην κρέµα γάλακτος και τη σοκολάτα, γιατί δεν θα σφίξουν τα τρουφάκια.