Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Τάκος με κοτόπουλο και πιπεριές! Η πιο νόστιμη συνταγή!

Είναι η πιο γρήγορη συνταγή για τάκος!

25 Σεπτεμβρίου 2019 23:15
Τάκος με κοτόπουλο και πιπεριές! Η πιο νόστιμη συνταγή!

To Αthensmagazine.gr σας βρήκε την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για τάκος με κοτόπουλο και πιπεριές! Τυρόπιτα στο τηγάνι στο πι και φι!

Συστατικά

4 μεγάλες πίτες τορτίγιας
4 κομμάτια φιλέτο κοτόπουλου
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες

2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2+2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές τυρί κρέμα (cream cheese)
1 κουταλιά μουστάρδα (mild)
2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
½ κουταλάκι πάπρικα
½ κουταλάκι ρίγανη
½ καυτερή πιπεριά (τσίλι) ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζετε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και ρίχνετε την πάπρικα, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνετε. Ακολούθως, βάζετε τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και όταν ζεσταθεί ψήνετε το κοτόπουλο. Κατά διαστήματα το γυρίζετε για να ψηθεί ομοιόμορφα.

Παράλληλα, ετοιμάζετε τις πιπεριές. Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Μετά προσθέτετε τις πιπεριές (και την καυτερή αν θα βάλετε) και μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν, χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5′ ακόμα. Βγάζετε τις πιπεριές από το τηγάνι και τις τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.

Αφήνετε το κοτόπουλο να κρυώσει και το κόβετε σε στενόμακρες λωρίδες. Μετά το προσθέτετε στο μπολ με τις πιπεριές. Ρίχνετε κατόπιν τις ντομάτες και ανακατεύετε.

Ακολούθως, αναμιγνύετε το τυρί κρέμα με τη μουστάρδα και απλώνετε το μίγμα στην επιφάνεια κάθε τορτίγιας.

Στη συνέχεια, γεμίζετε τις τορτίγιας με το μίγμα του κοτόπουλου και τις τυλίγετε σε ρολό. Τις βάζετε για 2-3 λεπτά στην τοστιέρα για να ζεσταθούν, αλλά και για να μην ανοίξουν.

Κανταΐφι σουφλέ με τυριά, ζαμπόν και πιπεριές Φλωρίνης!

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει πάντα τις καλύτερες συνταγές και αυτή την φορά σας βρήκαμε το κανταΐφι σουφλέ με τυριά, ζαμπόν και πιπεριές Φλωρίνης! Δείτε ακόμα: Το μυστικό για τα τέλεια ζυμαρικά!

Υλικά Συνταγής

1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
1 λίτρο φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου

6 αβγά
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
Για τη γέμιση τυριών

300 γραμ. φέτα τριμμένη
300 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
300 γραμ. κασέρι τριμμένο
300 γραμ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
2 αβγά
1/4 φλ. ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το σουφλέ τυριών, πρώτα βουτυρώνουμε ένα μεγάλο, μακρόστενο πυράντοχο σκεύος. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις πιπεριές για 4′-5′ ανακατεύοντας. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

Τρίβουμε όλα τα τυριά σε χοντρό τρίφτη μέσα σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και τις χλιαρές πλέον πιπεριές. Τα ανακατεύουμε με κουτάλι πολύ καλά.

Χωρίζουμε το φύλλο κανταΐφι σε δύο ίσα μέρη. Ανοίγουμε και αφρατεύουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλα. Στρώνουμε το μισό κανταΐφι στο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε τη γέμιση. Από πάνω σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, αφού το ανοίξουμε με τα δάχτυλα, ώστε να αφρατέψει. Κόβουμε με μαχαίρι σε κομμάτια.

Χτυπάμε σε μπολ τα 6 αβγά με το γάλα, την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο. Περιχύνουμε το κανταΐφι. Αφήνουμε να σταθεί για μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει το κανταΐφι. Περιχύνουμε έπειτα με το λιωμένο βούτυρο.


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC και ψήνουμε για 50′ περίπου, ώσπου να ροδίσει καλά και να φουσκώσει.

Κέικ βρώμης με καρότο και σπόρους chia! (Video)

Δείτε την εναλλακτική συνταγή για κέικ βρώμης με καρότο και σπόρους chia! Η συνταγή που θα γλείφετε τα χέρια σας! Μαλακά cookies σοκολάτας!

Υλικά Για το κέικ:

2 + 1/3 κούπες βρώμη 2 κ.γ. baking powder 1 κ.γ. μαγειρική σόδα 1/2 κ.γ. αλάτι 2 κ.γ. κανέλα 1/2 κ.γ. μοσκοκάρυδο 2 κ.σ. σπόρους Chia 3 αυγά 1 + 1/3 κούπας μαύρη ζάχαρη 3/5 κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας ή 2 βανιλίνες 1 κούπα καρύδια 5 μεγάλα καρότα 1/2 κούπα φρέσκο ανανά

Για την κρέμα: 4 κ.σ. φρέσκο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) 1 κούπα τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου) 1 κούπα ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη) 1/2 κ.γ. εσάνς βανίλιας Ξύσμα από 1 πορτοκάλι Σπόρους Chia

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Σοκολατένιο κέικ με δύο υλικά!

Επειδή μας αρέσει όταν φτιάχνουμε ένα γλυκό να μην περνάμε πολύ ώρα στην κουζίνα, αναζητάμε εύκολες συνταγές. Όπως αυτή που σας προτείνουμε σήμερα. Ένα κέικ σοκολάτας με δύο μόνο υλικά.Δείτε και το γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα χωρίς μίξερ!

Υλικά

  • 4 αβγά ( χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • 255 γρ. δάκρυα σοκολάτας
  • ζάχαρη άχνη για σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • παγωτό για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 C. Λιώνετε στο φούρνο μικροκυμάτων τα δάκρυα σοκολάτας και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν μια ρευστή σοκολάτα.
  • Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους, και ρίχνετε έναν κρόκο κάθε φορά μέσα στη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Χτυπάτε με το μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα. Τη ρίχνετε κουταλιά κουταλιά μέσα στη σοκολάτα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
  • Ρίχνετε το μείγμα σε μια αντικολλητική φόρμα (ή με αντικολλητικό χαρτί) και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά.
  • Αν θέλετε πασπαλίζετε το κέικ με ζάχαρη άχνη και το σερβίρετε σκέτο ή με παγωτό.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share