Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019

Το σοκολατένιο κέικ που έχει προκαλέσει σεισμό! Δείτε πώς γίνεται και θα καταλάβετε!

Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

21 Ιουλίου 2019 09:28
Το σοκολατένιο κέικ που έχει προκαλέσει σεισμό! Δείτε πώς γίνεται και θα καταλάβετε!

Ονομάζεται «κέικ-σεισμός», επειδή τα συστατικά του μετατοπίζονται τόσο πριν όσο και μετά το ψήσιμο: το μείγμα μαλακού τυριού βυθίζεται μέσα στο κέικ, μερικά από τα πεκάν και την καρύδα ανεβαίνουν προς την κορυφή κάνοντάς το να μην είναι και τόσο εντυπωσιακό εμφανισιακά. Μόλις δοκιμάσετε όμως…

Υλικά:

1 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα
1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένα πεκάν
1 κουτί μείγμα σοκολάτας για κέικ
3 αυγά
1 1/3 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
8 ουγκιές τυρί κρέμα μαλακό
½ φλιτζάνι βούτυρο
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι κομματάκια σκούρα υγείας

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα!

Λαχταριστό σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα. Μια εύκολη, απλή και γρήγορη συνταγήγια τις υπογλυκαιμίες σας που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί. Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής για να το φτιάξετε και εσείς οι αρχάριοι και απολαύστε το!!!

Δείτε πιο κάτω το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα

Υλικά συνταγής

1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια, καβουρδισμένα
1 κουτί (400 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 55% κακάο
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. σκόνη κακάο
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού ή ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα, προαιρετικά

Εκτέλεση συνταγής

undefined

Στρώνετε με πλαστική μεμβράνη ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 20 εκ. Ψιλοκόβετε τα καρύδια και τα καβουρδίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαντική ουσία, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά, για 2 λ περίπου ή μέχρι να πάρουν χρώμα και βγάλουν το άρωμά τους.

Τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ.

Σε ένα πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ ρίχνετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και το ζαχαρούχο γάλα και τα βάζετε σε μπεν μαρί (πάνω σε κατσαρολίτσα με νερό που κοχλάζει σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μην ακουμπά το νερό στο μπολ με τα υλικά) και τα ανακατεύετε ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και έχετε ένα λείο, ομογενοποιημένο, σοκολατένιο μείγμα.

Προσθέτετε στο μείγμα το εκχύλισμα βανίλιας, τη σκόνη κακάο και το αλάτι και τα ανακατεύετε πολύ καλά να ενσωματωθούν.

Το αποσύρετε από τη φωτιά και σε αυτό το σημείο μπορείτε, προαιρετικά, να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού ή ακόμα και ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα και να τα ανακατέψετε να ενσωματωθούν ισομερώς.

Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνειά του, πασπαλίζετε σε όλη την επιφάνειά του τα καβουρδισμένα καρύδια και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα ή μέχρι να πήξει και σταθεροποιηθεί καλά.

Στη συνέχεια το κόβετε σε κομμάτια αρεσκείας σας και το σερβίρετε.

Δείτε το video με την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα



TAGS
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share