Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019

Η συνταγή που θα γλείφετε τα χέρια σας! Μαλακά cookies σοκολάτας!

Λαχταριστά!

22 Σεπτεμβρίου 2019 20:24
Η συνταγή που θα γλείφετε τα χέρια σας!  Μαλακά cookies σοκολάτας!

Το πρώτο κουδούνι για το σχολείο χτύπησε και οι μαμάδες μπαίνουν στην κουζίνα για να γλυκάνουν τα παιδιά τους με μαλακά cookies σοκολάτας. Η συνταγή της ημέρας: Εύκολο και αρωματικό κέικ κανέλας!

Υλικά:

  • 170 γραμμ. ανάλατο βούτυρο σε θερμ. δωματίου
  • 300 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 240 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γραμμ. κακάο σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 170 γραμμ. δάκρυα σοκολάτας

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει, περίπου 4 λεπτά.

Προσθέτετε τα αυγά ένα ένα και τη βανίλια. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτετε σιγά σιγά το μίγμα του μπολ στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζετε και τη σοκολάτα και ανακατεύετε.

Σε ένα ταψί βάζετε αντικολλητικό χαρτί και με ένα κουτάλι σούπας παίρνετε από το μίγμα και ακουμπάτε πάνω στο ταψί 1 κουταλιά για κάθε μπισκότο. Ψήνετε για 9 λεπτά ακριβώς, βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν καλά.

Σοκολατένιο κέικ με δύο υλικά!

Σοκολατένιο κέικ με δύο υλικά!

Επειδή μας αρέσει όταν φτιάχνουμε ένα γλυκό να μην περνάμε πολύ ώρα στην κουζίνα, αναζητάμε εύκολες συνταγές. Όπως αυτή που σας προτείνουμε σήμερα. Ένα κέικ σοκολάτας με δύο μόνο υλικά.Δείτε και το γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα χωρίς μίξερ!

Υλικά

  • 4 αβγά ( χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • 255 γρ. δάκρυα σοκολάτας
  • ζάχαρη άχνη για σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • παγωτό για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 C. Λιώνετε στο φούρνο μικροκυμάτων τα δάκρυα σοκολάτας και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν μια ρευστή σοκολάτα.
  • Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους, και ρίχνετε έναν κρόκο κάθε φορά μέσα στη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Χτυπάτε με το μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα. Τη ρίχνετε κουταλιά κουταλιά μέσα στη σοκολάτα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
  • Ρίχνετε το μείγμα σε μια αντικολλητική φόρμα (ή με αντικολλητικό χαρτί) και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά.
  • Αν θέλετε πασπαλίζετε το κέικ με ζάχαρη άχνη και το σερβίρετε σκέτο ή με παγωτό.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share