Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019

Η συνταγή της ημέρας: Εύκολο και αρωματικό κέικ κανέλας!

Αφράτο!

22 Σεπτεμβρίου 2019 18:11
Η συνταγή της ημέρας: Εύκολο και αρωματικό κέικ κανέλας!

Εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο του Σαββατοκύριακου και φτιάξτε το τέλειο αρωματικό κέικ κανέλας. Το "κέικ των αγγέλων": Το λευκό βελούδινο κέικ που λιώνει στο στόμα

Υλικά:

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα & ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 11/3 φλιτζ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2/3 φλιτζ. ανάλατο βούτυρο, μαλακό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2/3 φλιτζ. πλήρες γάλα

Για το γλάσο κανέλας:

  • ½ φλιτζ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζ. νερό
  • 6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια & ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170-180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα με διάμετρο 25 εκατοστών (10 ιντσών). Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το αλάτι. To πιο τέλειο και απλό κέικ μήλου στο μπλέντερ!

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε μαζί τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κανέλα με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι το μίγμα να αποκτήσει λεία και κρεμώδη υφή. Προσθέτετε τα αυγά, ένα ένα, φροντίζοντας καθένα από αυτά να ενσωματωθεί με το μίγμα πριν προσθέσετε το επόμενο. Βάζετε εναλλάξ το μίγμα με το αλεύρι και τα υπόλοιπα στερεά υλικά και το γάλα.

Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα. Ψήνετε για 40-45 λεπτά. Αφαιρείτε το κέικ από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά. Μέχρι να κρυώσει το κέικ, ετοιμάζετε το σιρόπι για το γλάσο. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι αναμιγνύετε τη ζάχαρη, το νερό, το βούτυρο, τη βανίλια και την κανέλα.

Αφήνετε το σκεύος σε μέτρια φωτιά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί πλήρως και να πήξει ελαφρώς το μίγμα. Αφαιρείτε το κέικ από τη φόρμα και το τοποθετείτε πάνω σε μια συρμάτινη βάση, την οποία έχετε τοποθετήσει πάνω σε ένα πιάτο.

Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, ανοίγετε μικρές τρύπες σε όλη την επιφάνεια του κέικ ώστε να εισχωρήσει σε αυτές το σιρόπι του γλάσου. Περιχύνετε με το σιρόπι γλάσου και το κέικ είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Σοκολατένιο κέικ με δύο υλικά!

Σοκολατένιο κέικ με δύο υλικά!

Επειδή μας αρέσει όταν φτιάχνουμε ένα γλυκό να μην περνάμε πολύ ώρα στην κουζίνα, αναζητάμε εύκολες συνταγές. Όπως αυτή που σας προτείνουμε σήμερα. Ένα κέικ σοκολάτας με δύο μόνο υλικά.Δείτε και το γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα χωρίς μίξερ!

Υλικά

  • 4 αβγά ( χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • 255 γρ. δάκρυα σοκολάτας
  • ζάχαρη άχνη για σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • παγωτό για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 C. Λιώνετε στο φούρνο μικροκυμάτων τα δάκρυα σοκολάτας και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν μια ρευστή σοκολάτα.
  • Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους, και ρίχνετε έναν κρόκο κάθε φορά μέσα στη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Χτυπάτε με το μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα. Τη ρίχνετε κουταλιά κουταλιά μέσα στη σοκολάτα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
  • Ρίχνετε το μείγμα σε μια αντικολλητική φόρμα (ή με αντικολλητικό χαρτί) και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά.
  • Αν θέλετε πασπαλίζετε το κέικ με ζάχαρη άχνη και το σερβίρετε σκέτο ή με παγωτό.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share