Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα χωρίς μίξερ!

Έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ!

26 Ιουνίου 2019 09:38
Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα χωρίς μίξερ!

'Ενα γλυκό ψυγείου με υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας! Με μπισκότα και σοκολάτα... Πεντανόστιμο, εύκολο και γρήρορο!

Τι θα χρειαστείτε:

Υλικά
800 γρ. μπισκότα τύπου digestive

1 φλυτζάνι (100 γρ.) καρύδια (ή φουντούκια) ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι (200 γρ.) ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι (60 γρ.) κακάο ( χωρίς ζάχαρη)

1 φλιτζάνι (240 ml) νερό

2/3 φλιτζάνι (150 γρ.) βούτυρο

1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Σιρόπι σοκολάτας

Γλάσο σοκολάτας

1/2 κούπα (120 γρ.) κρέμα γάλακτος (35% λίπος)

Μαύρη σοκολάτα (120 γρ.), ψιλοκομμένη

Εκτέλεση


Σπάτε με τα χέρια σας τα μπισκότα σε ένα μπολ και τα αφήνετε στην άκρη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζετε χωρίς λάδι τα καρύδια και τα ρίχνετε μέσα στα μπισκότα.
Σε ένα μεταλλικό μπολάκι, ανακατεύετε μαζί τη ζάχαρη και το κακάο, προσθέτοντας σταδιακά το νερό. Μόλις το μείγμα γίνει ρευστό, ρίχνετε το βούτυρο και βάζετε το μπολ στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 7-8 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά , προσθέτοντας και το εκχύλισμα βανίλιας. Μόλις κρυώσει ρίχνετε τη ρευστή σοκολάτα αργά πάνω από τα μπισκότα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα. Αδειάζετε το μείγμα σε μια αποσπώμενη φόρμα και το απλώνετε με ένα κουτάλι ή με μια σπάτουλα. Το βάζετε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.
Στο μεταξύ, ζεσταίνετε λίγο την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνετε στη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις είναι έτοιμη, την απλώνετε πάνω από το γλυκό και το τοποθετείτε ξανά στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Το ξεφορμάρετε και το διακοσμείτε με τα καρύδια.

Εύκολο γλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ!

Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια και θα λατρέψετε την συγκεκριμένη συνταγή!

Υλικά συνταγής

1 λίτρο γάλα + 250 ml επιπλέον για τα μπισκότα
2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπέρ
3 κρέμες Άνθος Αραβοσίτου στιγμής με γεύση βανίλια (62 γρ. η μία) [*]

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τη σκόνη από τις κρέμες στιγμής με το 1 λίτρο γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Τοποθετείτε τα 250 ml γάλα σε ένα μπολ. Βουτάτε στο γάλα (για πολύ λίγο για να μη μουλιάσουν) τα μπισκότα, ένα τη φορά, και τα τοποθετείτε σε μια στρώση στη βάση ενός, κατά προτίμηση, τετράγωνου ή ορθογώνιου ταψιού.

Φροντίστε να μην αφήνετε κενά ανάμεσα στα μπισκότα.

Απλώνετε από επάνω τη μισή κρέμα, συνεχίζετε με άλλη μια στρώση μπισκότων βουτηγμένων στο γάλα και από πάνω στρώνετε την υπόλοιπη κρέμα. Τρίβετε με τα χέρια σας τα μπισκότα που σας περίσσεψαν και τα πασπαλίζετε στην επιφάνεια του γλυκού σας.

Προαιρετικά κοσκινίστε και λίγη ζάχαρη άχνη πάνω από τα θρυμματισμένα μπισκότα ή περιχύστε τα με έτοιμο σιρόπι σοκολάτας ή φράουλας. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη κρέμα στιγμής βανίλια με κρέμα στιγμής σοκολάτας ή φράουλας ή άλλης γεύσης επιλογής σας.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share