Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Φανταστικό κέικ μπανάνα με σοκολάτα!

Συνοδεύεται τέλεια με παγωτό!

3 Αυγούστου 2019 13:22
Φανταστικό κέικ μπανάνα με σοκολάτα!

Αυτή η συνταγή για κέικ μπανάνα με σοκολάτα είναι από τα πιο νόστιμα και εύκολα κέικ μπανάνας γιατί μπορούμε να τo ετοιμάσουμε χωρίς μίξερ.

Υλικά Συνταγής

170 γρ βούτυρο, σε αλουμινόχαρτο
240 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

5 γρ (1 κουταλάκι) μαγειρική σόδα
5 γρ (1 κουταλάκι) αλάτι
200 γρ ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά (120 γρ καθαρό βάρος)
2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας
35 γρ φρέσκο γάλα
2 μεγάλες και ώριμες μπανάνες (360 γρ καθαρό βάρος)
200 γρ σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα

Εκτέλεση Συνταγής

Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα περίπου.

Σε ένα βαθύ πιάτο τοποθετούμε καθαρισμένες τις μπανάνες και τις λιώνουμε με ένα πηρούνι.

Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο σκεύος και το χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και χτυπάμε πάλι καλά μέχρι να ασπρίσει.

Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα του κέικ.

Προσθέτουμε τη βανίλια, το γάλα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα και αδειάζουμε τη μισή ποσότητα στο μείγμα με τα αυγά. Ανακατεύουμε ελαφρά, ίσα ίσα να απορροφηθεί και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Στο τέλος ρίχνουμε τα κομματάκια σοκολάτας και τη μπανάνα και ανακατεύουμε πάλι απαλά.

Tip: για να μην κάτσουν οι σταγόνες σοκολάτας στο κάτω μέρος του κέικ, τις ανακατεύουμε με λίγο αλεύρι ώστε να κολλήσουν στο μείγμα του κέικ.

Μεταφέρουμε το μείγμα του Κέικ Μπανάνας με Σοκολάτα σε μία παραλληλόγραμμη φόρμα, που έχουμε αλείψει με βούτυρο και έχουμε αλευρώσει.

3+1 πανεύκολα γλυκά με 2 μόλις υλικά!

Η ζαχαροπλαστική είναι ιδιαιτέρως απαιτητική όμως όταν μας πιάνει η όρεξη για κάτι γλυκό δεν έχουμε υπομονή...

Υπάρχουν λοιπόν 4 πανεύκολα γλυκά που μπορείτε να τα φτιάξετε με μόλις 2 υλικά. Είναι ιδανική λύση όμως και το τέλειο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπισκότο!


ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Υλικά

200 γραμμάρια κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
350ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Βάζετε τα κομματάκια της σοκολάτας σε ένα μπολ και τα 150ml της κρέμας γάλακτος σε ένα μικρό κατσαρολάκι να πάρει βράση. Περιχύνετε με την καυτή κρέμα τη σοκολάτα στο μπολ και μετά από λίγο ανακατεύετε για να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά. Στο μεταξύ χτυπάτε τα υπόλοιπα 200ml της κρέμας γάλακτος σε σαντιγί.
Ανακατεύετε την σαντιγί με το μείγμα της σοκολάτας και αφήνετε τη μους στο ψυγείο να πήξει γιατί σε αυτή τη φάση είναι αραιή. Αφού σφίξει η μους τη μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και ύστερα τη μοιράζετε σε ποτήρια.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ψωμί με ζάχαρη! Το θυμάστε;

Ο καλύτερος ρακομεζές είναι η αγκινάρα!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share