Σάββατο, 11 Μαΐου 2024

Μοσχάτο: 8 καταπληκτικά εστιατόρια για φαγητό

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει

22 Ιουνίου 2020 10:02
Μοσχάτο: 8 καταπληκτικά εστιατόρια για φαγητό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Μοσχάτο τα συνδυάζει όλα. Πεζόδρομους για βόλτες, θάλασσα και φυσικά καλό φαγητό. Εμείς επιλέξαμε τα 8 καλύτερα εστιατόρια-ταβερνες για να φας μέχρι σκασμου. Το Athensmagazine.gr σας προτείνει


Ψαρομεζεδες


Το εστιατόριο Ψαρομεζέδες στο Μοσχάτο προσφέρει παραδοσιακό ελληνικό φαγητό, μεζέδες και φρέσκα ψάρια. Όμορφο και καθαρό περιβάλλον, φιλική ατμόσφαιρα και χαμηλές τιμές βρίσκονται ανάμεσα στα highlights.

Απολαύστε σπεσιαλ τηγανητά, καλαμαράκια, χταποδομεζέδες, εκπληκτική καβουροσαλάτα, την μοναδική ψαρόσουπα αλλά και εκλεκτά κρεατικά.


Τα Καναρια


Ένα όνομα, μια ιστορία που απ΄το 1950 εγγυάται την ποιότητα και την φρεσκάδα στους λάτρεις της αυθεντικής ψαροφαγίας. Παραδοσιακό εστιατόριο της οικογένειας Αργυροπούλου μετρά 3 γενιές με σεβασμό στην παράδοση και τον πολιτισμό.

Η χωριάτικη αυλή μέσα στην πρασινάδα και την κληματαριά, το παλιό μωσαϊκό και η λαδομπογιά στους τοίχους αρμονικά συμπληρώνουν τα δρύινα βαρέλια στο εσωτερικό.Εδώ ο χρόνος σταμάτησε στο χθές μα οι συνήθειες παραμένουν οι ίδιες. Κρασί λευκό ή ροζέ από την κάνουλα δικό μας.

Διαλέγει ο πελάτης και ζυγίζει ψάρια ημέρας απ'τους ψαράδες των Κυκλάδων Μπαρμπούνι - Φαγκρί - Συναγρίδα κτλ., όλα ψητά στα κάρβουνα με μεράκι που αναδεικνύει την φρεσκάδα τους. Η βασίλισσα της κουζίνας: Φρέσκια γαρίδα γάμπαρη Πλαταμώνα, τηγανιτή και ζουμερή σερβίρεται με την ντοματοσαλάτα, το τυρί και τις ελιές.
Κέρασμα για το τέλος σπιτικός χαλβάς και γλυκά του κουταλιού από την Θεία.


Ομαλός

Το 1973 στην Λεωφόρο Θηβών, λίγο πιο πάνω από το σημείο που βρίσκεται σήμερα το Κρητικό Κέντρο “Ομαλός” ο Εμμανουήλ Πατεράκης από τα Σκουλουδιανά Κισσάμου Χανίων, δημιούργησε ένα κρητικό εστιατόριο σε έναν υπόγειο χώρο με έντονα Κισσαμίτικα στοιχεία που ονόμασε “Ομαλός”.


Το 1981 ο “Ομαλός” μεταφέρθηκε στην Λεωφόρο Θηβών 283. Σήμερα συνεχίζει να προσφέρει υψηλή ποιότητα σε ότι αφορά την Κουζίνα την περιποίηση και την Κρητική Μουσική.


Ο Πρόεδρος


Εδώ ένα είναι σίγουρο ότι θα φάτε προεδρικά. Ετοιμαστείτε να δοκιμάσετε ξεχωριστές και κλασικές γεύσεις σε έναν όμορφο και ζεστό χώρο.


M&M Meatballs


Ο σεφ Μυράν Γιαγτζιάν παρουσιάζει εδώ και λίγο καιρό το νέο εστιατόριό του, το M&M Meatballs
με έμφαση στην ελληνική και την αρμενική κουζίνα, αλλά και με σειρά από burger. Εδώ το φαγητό είναι ιδιαίτερο και θα το λατρέψετε.


Απλίκα

Το εστιατόριο Απλίκα στο Μοσχάτο θα γίνει το στέκι σας για ελληνική κουζίνα και μεζέδες. Ένας μικρός, ζεστός και νεανικός χώρος είναι ιδανικός για την παρέα αλλά και για την οικογένειά σας.

Το μενού του επιμελούνται τα τρία νεαρά αδέλφια που δημιούργησαν την Απλίκα με αγάπη και μεράκι για το καλό φαγητό. Δοκιμάστε σαλάτα Απλίκα (πράσινη αναμεικτη, καραμελωμένα καρύδια, λιαστή ντομάτα, βαλσάμικο, ανθότυρο) , πούρο φέτας με μέλι, παστουρμαδοπιτάκια, τηγανόψωμο με μαρμελάδα κρασιού και κεγαλογραβιέρα τριμμένη, φωλιά κοτόπουλου, κεμπάπ γιαουρτλού, burger μοσχάρι.

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τηγανητό oreo με παγωτό. Αν ψάχνετε ένα καλό και φθηνό εστιατοριο στο Μοσχάτο, η Απλίκα είναι μία από τις καλύτερες επιλογές.


Μέδουσα Ψαροκατάσταση


Η Μέδουσα Ψαροκατάσταση είναι μια καινούργια ψαροταβέρνα στο Μοσχάτο που σερβίρει εδώ νόστιμη ελληνική κουζίνα. Στην Μέδουσα θα δοκιμάσετε νόστιμους μεζέδες και παραδοσιακά πιάτα με θαλασσινά που είναι φτιαγμένα με αγνά υλικά εποχής τα οποία ο μάγειρας προμηθεύεται από Έλληνες παραγωγούς.


Στο μενού ξεχωρίσαμε μεταξύ άλλων τους νόστιμους γαυροκεφτέδες με κόκκινη σάλτσα, εξαιρετικά μύδια αχνιστά, μύδια ριζότο, σαρδέλες μαγειρεμένες σε καυτερή σάλτσα, σκουμπρί, γαριδομακαρονάδα, πιλάφι θαλασσινών και φυσικά φρέσκο ψάρια ψημένο στα κάρβουνα. Καθημερινά, η Μέδουσα Ψαροκατάσταση προμηθεύεται φρέσκα ψάρια ημέρας οπότε καλό θα είναι να ρωτήσετε κατά την επισκεψή σας!


Lucky Luciano

Από μια ηγετική μαφιόζικη φυσιογνωμία δανείζεται το όνομά του το νέο εστιατόριο, που ήρθε να βάλει την ιταλική πινελιά του στην οδό Λάμπρου Κατσώνη στο Μοσχάτο.

Σε στιλ σύγχρονης τρατορίας, βαμμένο σε λαδί και ζαχαρί αποχρώσεις και… οπλισμένο με τυριά και αλλαντικά της γείτονος, με φρέσκα στροτζαπρέτι, ορεκιέτε, νιόκι, τορτελίνι και ραβιόλι να πρωταγωνιστούν σε ποικίλες συνταγές, στεριανές και θαλασσινές, καθώς επίσης και με έξι διαφορετικές πίτσες, το «Lucky Luciano» έχει και το μπαρ του. Σε αυτό μπορείς, εκτός από το να περιμένεις το τραπέζι σου πίνοντας κάποιο κοκτέιλ ή ιταλικό κρασί, να καθίσεις και για φαγητό.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share