Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Αργυρούπολη: 15 μοναδικές επιλογές για να απολαύσεις το φαγητό σου

To Athensmagazine.gr σας προτείνει

22 Ιουνίου 2020 08:00
Αργυρούπολη: 15 μοναδικές επιλογές για να απολαύσεις το φαγητό σου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άλλη μια συνοικία της Αττικής με πολλές επιλογές, διαφορετικές γεύσεις και σε budget που θα εκτιμήσει η τσέπη σου. Ότι και να ζητάς είναι σίγουρο ότι μέσα από τις 15 επιλογές που βρήκαμε για σένα, θα βρεις αυτή που σου ταιριάζει. To Athensmagazine.gr σας προτείνει


Mastello


Το Mastello φέρνει κυκλαδίτικο αέρα και γεύσεις λίγα μέτρα πιο πάνω από την πλατεία Αργυρούπολης. Το γνωστό εστιατόριο από το Μπατσί της Άνδρου από τον περασμένο Δεκέμβριο έχει μεταφέρει την αύρα του και στα νότια προάστια. Ο εσωτερικός χώρος θυμίζει νησιώτικο τοπίο με το γαλάζιο και το λευκό να κυριαρχούν, ενώ το σκηνικό ολοκληρώνεται με τις θαλασσινές γεύσεις που είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Η πρώτη ύλη έρχεται από την Άνδρο και ο σεφ ετοιμάζει πιάτα κλασσικά (μεταξύ άλλων τηγανιτό καλαμαράκι, γαύρο μαρινάτο, μύδια αχνιστά με τσίπουρο και κρόκο Κοζάνης, φρέσκα ψάρια που προμηθεύονται από καΐκια του νησιού), αλλά και λίγο πιο πειραγμένα όπως είναι το κεμπάπ θαλασσινών και φιλέτο πεσκανδρίτσας με ριζότο από μελάνι σουπιάς..

Στα plus του καταλόγου είναι η ροφομακαρονάδα και το κριθαρότο καραβίδας, ενώ δεν λείπουν τα παραδοσιαά πιάτα της Άνδρου , όπως η φουρτάλια , κόκορας κρασάτος και γιουβέτσι χυλοπίτες με κατσικάκι. Το Mastello όπου το μενού επιμελείται ο Γιάννης Στανίτσας είναι ο ιδανικός γευστικός προορισμός για να απολαύσετε το ουζάκι και το τσιπουράκι σας με θαλασσινά εδέσματα και σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Σουσάμι

Θα μπορούσε κανείς να πει πως βρίσκεται σε μία ευχάριστη επίσκεψη σε φιλικό σπίτι, καθώς φεύγοντας έχεις την αίσθηση της χαράς και της ζεστασιάς. Ο λόγος, για το εστιατόριο Σουσάμι, στην οδό Μαρίνου Γερουλάνου 92, στην Αργυρούπολη. Απαλά γήινα χρώματα, κλασσική και μοντέρνα διακόσμηση, συνδιάζοντας το χθες και το σήμερα και ακούσματα έντεχνης ελληνικής μουσικής σε διακριτική ένταση πάντα, δίνουν μία διαφορετική πνοή στο γεύμα ή το δείπνο σου.

Εκτός από τη χαλαρή του ατμόσφαιρα, προσφέρει νόστιμες μεσογειακές επιλογές, ελληνικές σπεσιαλιτέ και διάφορα πιάτα ημέρα που ξεχωρίζουν, που σε κάνουν να μη ξέρεις πιο να πρωτοδιαλέξεις.


Babadan- The Kebab house


Το Babadan- The Kebab house εδώ κι ένα χρόνο έχει βρει τη δική του (γευστική) θέση στο πιο κεντρικό δρόμο της Αργυρούπολης, στη οδό Γερουλάνου. Γνωστό για το πολύ νόστιμο κεμπάπ του το οποίο είναι χειροποίητο και με την καλύτερη πρώτη ύλη, ενώ μπορείτε να το δοκιμάσετε γιαουρτλού και γεμιστό –όπως με κασέρι ή με κρέμα τυριού για όσους ακολουθούν πιο ισορροπημένη διατροφή.

Η φιλοσοφία του μαγαζιού στηρίζεται στις Ανατολίτικες γεύσεις –στον κατάλογο θα βρείτε πολλές προτάσεις με σουτζούκι και παστουρμά-, αλλά συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα πιάτα που θα επιστρέψεις να τα γευτείς ξανά κι ξανά. Εκτός από τις κλασσικές επιλογές κρεατικών (γύρο χοιρινό, κοτόπουλο, καλαμάκια, μπιφτέκια, ντονέρ) το μενού συμπληρώνουν τα ορεκτικά –δοκιμάστε πατάτες τηγανιτές με αυγά και σουτζούκι και σαλάτες. Μια επιπλέον υπηρεσία που στήνεται αυτή την περίοδο είναι τα μαγειρευτά φαγητά όπου η Ανατολή θα συναντάει την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα.

7 Monks Beer Garden

Αν είσαι και εσύ λάτρης της μπύρας, τότε μία άλλη ενδιαφέρουσα πρόταση για την περιοχή της Αργυρούπολης, είναι το Beer Restaurant 7 Monks Beer Garden, που βρίσκεται στην οδό Μαρίνου Γερουλάνου 57. Ροκ διάθεση, καλή μπύρα και νόστιμη διεθνής κουζίνα… Υπάρχει καλύτερη επιλογή για έξοδο με την παρέα;

Η φιλική του διάθεση, τα ξύλινα τραπέζια από φυσικό κορμό δέντρου, καθώς και το στοιχείο της πέτρα που διακοσμούν το χώρο, σου δημιουργούν την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε μία κλασική μπυραρία του εξωτερικού. Στον κατάλογό του θα βρεις νόστιμα κυρίως, ξεχωριστά finger food και πλούσιες και λαχταριστές ποικιλίες, συνοδευόμενα από τις αγαπημένες σου μαύρες, ξανθές και κόκκινες μπύρες.

Piazza di Ritrovo

Ετοιμάσου για γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς με άρωμα Ιταλίας. Εν αρχή ην η pizza και στο Piazza di Ritrovo θα την απολαύσεις στο έπακρο. Το αριστοτεχνικό ψήσιμο της ζύμης (πάντα κλασική), σε συνδυασμό με τα φρέσκα υλικά της δημιουργούν ένα γευστικό υπερθέαμα, 100% χειροποίητο. Θα την βρεις σε τρία μεγέθη (4, 8 ή 12 κομμάτια) για να διαλέξεις ανάλογα με τις ορέξεις σου. Για τους λάτρεις του brunch, υπάρχουν πολλές επιλογές, καθημερινά, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Ψηφίζουμε δαγκωτό τα pancakes, στην αλμυρή ή τη γλυκιά εκδοχή τους.

Και τώρα που μιλήσαμε για γλυκό…Στο Piazza di Ritrovo οι βάφλες πάνε κυριολεκτικά σε άλλο επίπεδο. Η διώροφη βάφλα, γνωστή και ως Waffle Burger ή η τριώροφη Castello είναι σκέτη αμαρτία. Φυσικά, αν είσαι τόσο δυνατός “παίκτης” μπορείς να προσθέσεις κι άλλα υλικά: σοκολάτα, μπισκότο, σιρόπι σοκολάτας, χρωματιστή τρούφα, κομματάκια Bueno, caprice, Lila Pause ή κάποια από τις πραλίνες όπως Bueno, Ferrero ή πραλίνα φράουλα. Αγαπημένο και το ρολό κρέπας Ritrovo, με δύο μπάλες παγωτό στο εσωτερικό του και όλα τα αμαρτωλά συνοδευτικά που μπορείς να φανταστείς.

Gatoh!

Και αν θέλεις κάτι πιο χαλαρό, κάτι δηλαδή σε All-Day Cafe Restaurant με ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, τότε μπορείς να κλείσεις τραπέζι στο Gatoh!, στην οδό Μαρίνου Γερουλάνου 84. Λιτός και πολύχρωμος χώρος, με χαλαρή ατμόσφαιρα και μοντέρνα και cozy διακόσμηση, ιδανικός για όλες τις ώρες της ημέρας.

Το προσωπικό πάντα ευδιάθετο και οι τιμές ιδιαίτερα καλές, για όλες τις γευστικές επιλογές και τα ελαφριά γεύματα που προσφέρει. Milkshakes, φρέσκοι χυμοί, ζεστές σφολιάτες, λαχταριστά κρουασάν, πλούσια σάντουιτς, αμαρτωλές βάφλες και φυσικά δροσερό παγωτάκι, που ταιριάζει απίστευτα ή όπως πολλοί θα έλεγαν, επιβάλεται το καλοκαίρι.


Shisan Sushi Bar

Tο Shisan το αγαπάμε για πολλούς λόγους. Πρώτον, γιατί μετά τον Χολαργό και το κέντρο της Αθήνας, από το 2018 έχει κατέβει στην Αργυρούπολη (ενώ πρόσφατα άνοιξε και στο Περιστέρι). Δεύτερον, για τις ξεχωριστές και ποιοτικές ασιατικές γεύσεις που ετοιμάζουν καθημερινά οι Sushi masters. Και το πιο σημαντικό, για τις απίστευτες προσφορές του, που κάνουν την κάθε μέρα να μοιάζει με γιορτή.

Pantheon All Day Cafe Bar Restaurant

Και επειδή όλοι ξέρουν ότι η φύση σου ανοίγει την όρεξη, μέσα στο καταπράσινο πάρκο στα όρια του Αλίμου και της Αργυρούπολης, δημιουργήθηκε το σχετικά πρόσφατο 2017, το εστιατόριο Pantheon All Day Cafe Bar Restaurant, στο λόφο Τρουμπάρι. Ένας ειδυλλιακός χώρος ανάμεσα στα πεύκα και το πράσινο, τη μοναδική θέα των Νοτίων Προαστίων με το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας να φαίνεται από την ταράτσα του και την απλή, αλλά μοντέρνα διακόσμησή του, σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει.

Το γρήγορο σέρβις σε συνδιασμό με τις νόστιμες επιλογές συμπληρώνουν την ευχάριστη εμπειρία σου. Λαχταριστά μεσογειακά πιάτα με ποικίλες δημιουργικές πινελιές κατακλίζουν τον κατάλογο και σε κάνουν να θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα.

Souvlaki Friends


Το ραντεβού για grill επιλογές δίνεται στο Souvlaki Friends. Σε έναν άνετο και μοντέρνο χώρο – ο οποίος από τον Φεβρουάριο λειτουργεί ανανεωμένος στο ακριβώς δίπλα κατάστημα υπό νέα διεύθυνση- θα ανακαλύψεις πολλές παραπάνω γεύσεις από το κλασικό καλαμάκι χοιρινό και το αθάνατο πιτόγυρο.

Γιατί ο κατάλογος του Souvlaki Friends καλύπτει όλο το φάσμα των γευστικών γούστων, ικανοποιώντας τις ορέξεις τόσο των (συχνά απαιτητικών) παιδιών, όσο και των μεγάλων ηλικιών που επιθυμούν να συνδυάσουν την ποιότητα με ένα όμορφο περιβάλλον.

Άλλη Σκάλα


Το εστιατόριο ελληνικής – μεσογειακής κουζίνας στην Αργυρούπολη ετοιμάζει καθημερινά πεντανόστιμα πιάτα που φημίζονται για τα εκλεκτά υλικά τους. Η Άλλη Σκάλα δημιουργήθηκε το 1995 από τον Χρήστο Μαρκοζάνε και τον Σταύρο Σιγάλα στα Καμίνια και σύντομα καθιερώθηκε λόγω των γευστικών της ιδιαιτεροτήτων και της αυθεντικής μουσικής της ατμόσφαιρας.

Το 2014 τη διαχείριση ανέλαβε η Λία Πολέμη συνεχίζοντας με αγάπη την οικογενειακή παράδοση του μαγαζιού και κύριο μέλημά της την ποιότητα και την άψογη εξυπηρέτηση.Τον Σεπτέμβριο του 2017 η Άλλη Σκάλα μετακόμισε στην Αργυρούπολη ξεκινώντας ένα νέο ταξίδι με μοναδικές γεύσεις και ανόθευτο κέφι – αποστάγματα μακρόχρονης πείρας.

Στα νέα ταξίδια της Άλλης Σκάλας το τιμόνι εξακολουθεί να κρατά η Λία Πολέμη και το μενού δημιουργεί ο γνωστός σεφ Γρηγόρης Kαραγιάννης.


Ηπειρώτικη Γωνιά


Το σουβλατζίδικο το παραδοσιακό, το διαχρονικό, το σωστό. Η Ηπειρώτικη Γωνιά ξεκίνησε ως οικογενειακή επιχείρηση το 1989 και συνεχίζει με τους ανθρώπους που τη δημιούργησαν να δουλεύουν με το ίδιο μεράκι από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα, φροντίζοντας να διασφαλίζουν την ύψιστη ποιότητα, εξελίσσοντας παράλληλα την τέχνη τους.

Γιατί για τέχνη μιλάμε, όταν δοκιμάζουμε εξαιρετικό κοντοσούβλι, αφράτο μπιφτέκι που πλάθεται καθημερινά, burger από 100% ολόφρεσκο κιμά και φυσικά, ζουμερά καλαμάκια χοιρινού και κοτόπουλου. Σταθερή αξία ο φρεσκοκομμένος και χειροποίητος γύρος τους. Συνόδεψε την επιλογή σου με την επική και υπερχορταστική σαλάτα Caesar’s και θα μας θυμηθείς.


Η Κουζίνα της πλατείας

Σου έχει λείψει η μυρωδιά του σπιτικού καλομαγειρεμένου φαγητού; Τότε πρέπει να επισκεφθείς το εστιατόριο Κουζίνα της Πλατείας, το οποίο είναι στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου. Η διακόσμησή του λιτή, ακριβώς αυτή που αρμόζει σε ένα κλασικό μαγειρείο, με ζεστή ατμόσφαιρα και καλή διάθεση.

Όλος ο κατάλογος περιλαμβάνει παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, μαγειρεμένες με μεράκι και τα πιο φρέσκα και ποιοτικά φαγητά, από δύο πολύ ταλαντούχες μαγείρισσες. Αγαπημένα πιάτα όπως μουσακάς, παστίτσιο, γεμιστά και πολλές νόστιμες προτάσεις, αλλά και διάφορα πιάτα ημέρας, σου ανοίγουν την όρεξη και σε κάνουν να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Insitu

Λαχταριστά burgers με Xl μπιφτέκι, hot dog, club sandwich, δροσερές φρεσκοκομμένες σαλάτες, πατάτες τηγανιτές με cheddar και bacon, αλλά και γευστικές κρέπες γλυκές και αλμυρές είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που θα βρείτε στο In situ το πιο γευστικό after της Αργυρούπολης.

Το μυστικό της επιτυχίας εδώ και 12 χρόνια είναι η καλύτερη πρώτη ύλη μιας και όλα τα προϊόντα παρασκευάζονται στο κατάστημα την ίδια ημέρα από τις μαρινάδες, το κόψιμο του κιμά μέχρι το μείγμα της κρέπας, ετοιμάζονται στην ανοιχτή κουζίνα την ώρα της παραγγελίας, ενώ η κουζίνα είναι εξοπλισμένη με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Ένα από πιάτα που προτείνουμε να δοκιμάσεις μιας και είναι από τα best seller είναι τα ρολάκια με φύλλο κρέπας γεμισμένα με σοκολάτα και φράουλες για γαρνίρισμα. Εκτός από τις επιλογές του ενημερωμένου καταλόγου μπορείς να φτιάξεις κρέπα- σάντουιτς και σαλάτα προσθέτοντας τα υλικά της αρεσκείας σου.

Το Insitu ανοίγει από τις 20.00 και παραμένει ανοιχτό μέχρι τις πρώτες ώρες της ημέρας –εκτός Δευτέρας- για να απολαύσεις το αγαπημένο σου street food στη πιο γευστική εκδοχή του.

Pasta

Επόμενος προορισμός… Ιταλία! Ιταλική κουζίνα και πολλές αμερικανικές σπεσιαλιτέ, είναι αυτά που θα γευτείς στο εστιατόριο Pasta, το οποίο θα βρεις στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 29. Ο χώρος του μοντέρνος και απλός, με ζεστά χρώματα που τον κάνουν πιο οικείο, τη lounge χαλαρή ατμόσφαιρα και το γρήγορο και ευγενικό σέρβις που διαθέτει, σε κάνουν να νιώσεις πως βρίσκεσαι σε ένα αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο, ενώ ταυτόχρονα, το μενού του σε εκπλήσσει με τις πλούσιες, ξεχωριστές και γευστικές του προτάσεις.

Φρέσκες σαλάτες, νόστιμα ζυμαρικά, μυρωδάτα ριζότι, antipasti και εκλεκτά κρεατικά μαγειρεύονται καθημερινά, με τα πιο αγνά υλικά και πλημμυρίζουν το χώρο μυρωδιές που σίγουρα θα σου ανοίξουν την όρεξη.

Nimas

Ένα νέο εστιατόριο άνοιξε στην πολυσύχναστη Αργυρούπολη με επιλογές για όλα τα γούστα. Στον κατάλογο θα βρείτε ποικιλία τυριών (από γραβιέρα Νάξου μέχρι Σταμνοτύρι με μαύρη τρούφα), ορεκτικά (μια ενδιαφέρουσα πρόταση είναι το τζατζίκι με μαύρο πιπέρι και η μελιτζάνα ιμάμ με ανθότυρο και λιαστή ντομάτα) και σαλάτες.

Στα κυρίως πιάτα θα βρείτε επιλογές από κρεατικά μεταξύ άλλων μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα γάλακτος με πουρέ πατάτας, Rib Eye με ριζότο μανιταριών και χοιρινή πανσετομπριζόλα, αλλά και προτάσεις για ζυμαρικά και ριζότο.

Για το τέλος θα κάνετε λίγο χώρο για το γλυκό με το σπαστό μιλφέιγ, το cheesecake και το προφιτερόλ να είναι οι πρωταγωνιστές.

Mejico

Το Μεξικό στην Αργυρούπολη! Μία κουζίνα η οποία είναι αλήθεια πως έλειπε από την περιοχή και αρέσει σε πολλούς, είναι η μεξικάνικη κουζίνα. Για τον λόγο αυτό, δημιουργήθηκε το αρκετά εντυπωσιακό έθνικ εστιατόριο Mejico, το οποίο βρίσκεται στην οδό 28ης Οκτωβρίου 36 και Θράκης 10. Ο φωτεινός και γεμάτος χρώματα χώρος του, με τη μοντέρνα διακόσμηση και την πάντα καλή διάθεση από το προσωπικό, εντυπωσιάζει τόσο, όσο και το μενού του, το οποίο είναι γεμάτο πικάντικες και ξεχωριστές γεύσεις.

Κλασικά, αλλά γευστικά burritos, enchiladas, empanadas και chili con carne δεσπόζουν στο μενού, ενώ σε συνδυασμό με τα δροσερά κοκτέιλ του, σε κάνουν να νιώθεις ένα βήμα πιο κοντά στο ταξίδι σου στη Λατινική Αμερική.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share