Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Kastri Bistrot: Σε ένα από τα... νοστιμότερα εστιατόρια ξενοδοχείου της Αθήνας!

2 Φεβρουαρίου 2017
Kastri Bistrot: Σε ένα από τα... νοστιμότερα εστιατόρια ξενοδοχείου της Αθήνας!

Έκανε την εμφάνισή του τον Οκτώβριο του 2015 στο Domotel Kastri και δεν δυσκολεύτηκε να καθιερωθεί γρήγορα στους πιο... νόστιμους προορισμούς των βορείων προαστίων. Για το Kastri Bistro o λόγος που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως "ωριμάζει" συνεχώς γευστικά, κάτι που πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στους Θοδωρή Καρίνο (Executive Chef του ξενοδοχείου) και τον Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο (Chef de Cuisine του Kastri Bistro).

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Εδώ, αρχικά σε κερδίζει ο ζεστός χώρος: Αναπαυτικοί καναπέδες, προσεγμένες ροτόντες, πρωτότυπα έργα σημαντικών Ελλήνων ζωγράφων και μεγάλες βιβλιοθήκες -με εξαιρετικές επιλογές βιβλίων διαθέσιμων στον επισκέπτη- εκφράζουν την εκλεπτυσμένη αισθητική του Kastri Bistro, δημιουργώντας παράλληλα μια αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης. Επίσης, το Kastri Bistrot διαθέτει και τον ιδιαίτερο χώρο της Macelleria, που μπορεί να φιλοξενήσει είκοσι δύο άτομα, προσφέρεται για ιδιωτικές συναντήσεις και δείπνα γύρω από το μοναστηριακό τραπέζι που δεσπόζει στο κέντρο της. Έργα τέχνης κοσμούν τους τοίχους, ενώ στα ψυγεία που καλύπτουν τη μία πλευρά της συντηρούνται τα κρέατα της διάσημης Macelleria Oberto.

Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον λοιπόν θα δοκιμάσεις πιάτα της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας αλλά και της μεσογειακής. Τον κυριάρχο ρόλο έχει η εποχικότητα, με τις πρώτες ύλες να επιλέγονται με ιδιαίτερη προσοχή και να χρησιμοποιούνται με φαντασία και ακρίβεια. Μοντέρνες τεχνικές συναντούν την παράδοση και έτσι κλασικά πιάτα της κουζίνας της χώρας μας παρουσιάζονται με πιο σύγχρονες πινελιές. Επίσης, άξια αναφοράς η έμπνευση για ξεχωριστούς συνδυασμούς: Το μετσοβόνε συναντά την μαστίχα και το το αβγό στους 75 °C το καπνιστό χέλι και το Αρσενικό Νάξου. Φυσικά, αντάξια του μενού είναι και τα γλυκά με τη δημιουργική τάρτα λεμόνι με φεγιετίνι πραλίνα φουντουκιού και το ντουέτο από εκλέρ με κρέμα σοκολάτας και εκλέρ με κρέμα βανίλιας και βατόμουρα να ξεχωρίζουν.

Κάθε πιάτο στο Kastri Bistro μπορείς να το συνδυάσεις με επιλογές της ενημερωμένης λίστας κρασιών. Σε αυτή δεσπόζει κυρίως ο ελληνικός αμπελώνας -πολλές επιλογές μάλιστα προέρχονται από μικρούς Έλληνες παραγωγούς- ενώ η sommelier του Kastri Bistro είναι πάντα στη διάθεση του επισκέπτη ώστε να προτείνει.

Τip: Στην είσοδο του εστιατορίου, το μπαρ του Kastri Bistro προσφέρεται για έναν χαλαρό πρωινό ή απογευματινό καφέ όσο και για ένα ποτό στο τέλος της μέρας. Premium ποτά και signature cocktails είναι κάποιες από τις επιλογές που προτείνει ο Γιάννης Κέδες, που επιμελήθηκε την cocktail list.

Info

Domotel Kastri, Ελ. Βενιζέλου 154 & Ρωμυλίας, Καστρί, Αθήνα

τηλ. 210 3507100

Καθημερινά 10:00-01:00 (last order 12:00 π.μ.)

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα για τα εστιατόρια της πόλης; Κάντε like στην σελίδα της κατηγορίας ΓΕΥΣΗ στο Facebook

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Εκεί όπου κάνουν ουρές για το καλύτερο κουλούρι της Αθήνας: Ένας από τους πιο ιδιαίτερους φούρνους της πόλης!

Πώς θα απολαύσετε το φαγητό σας στα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας με το μικρότερο δυνατό κόστος!

Το "Ειδικόν" είναι η τελευταία αυθεντική μπακαλοταβέρνα του Πειραιά και μοιάζει βγαλμένη από παλιά ελληνική ταινία!

Το πιο νόστιμο μυστικό της Αθήνας: Στο υπόγειο ενός κρεοπωλείου θα βρεις ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης!

Ουρές για το πιο νόστιμο κιουνεφέ της Αθήνας! Γιατί γίνεται πανικός στου Ψυρρή;

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share