Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Το αριστούργημα του Ίψεν "Βρικόλακες" έρχεται στο θέατρο RADAR τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2024-2025

Σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη

10 Μαΐου 2024 12:56
theatro-radar
Από Δήμητρα Μπιλάλη

Στο θέατρο RADAR για τη θεατρική περίοδο 2024-2025 θα παρουσιαστεί το αριστούργημα του Ίψεν, «Βρικόλακες», σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη.

Το έργο γραμμένο το 1881 ήταν μια κραυγή ενάντια στην υποκρισία και τη διαφθορά της κοινωνίας. Συνάντησε πολλές αντιδράσεις από το πρώτο ανέβασμα του στο θέατρο, για την τολμηρότητά του και τον τρόπο με το οποίο έθιγε τον καθωσπρεπισμό και τις μικροαστικές αντιλήψεις της κοινωνίας και της εκκλησίας. Κατάφερε όμως να επιβληθεί και να θεωρείται σήμερα από τα πιο σημαντικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Αναστασία Παπαστάθη

Η Αναστασία Παπαστάθη, καλλιτεχνική διευθύντρια του θεάτρου RADAR και σκηνοθέτης της παράστασης, αναφέρει σχετικά για την επιλογή του έργου «Βρικόλακες» του Ίψεν: "Είναι μια εξελικτική συνέχεια στο ρεπερτόριο του RADAR, καθώς η διαχρονικότητα του έργου και το εύρος των θεμάτων που θίγει, μου δίνει τη δυνατότητα να ερευνήσω όχι μόνο τις σχέσεις εντός της οικογένειας, με τις οποίες καταπιάνομαι τα τελευταία χρόνια, αλλά και τη σχέση της οικογένειας με την κοινωνία.

Η βαθιά ψυχολογική ανάλυση των χαρακτήρων και οι εσωτερικές τους συγκρούσεις, οι συνέπειες των προσωπικών επιλογών, η κληρονομικότητα, οι προκαταλήψεις που "στοιχειώνουν" το παρόν, η κοινωνική υποκρισία και ηθική, είναι θέματα εξίσου σημαντικά και σήμερα, που προσφέρουν πλούσιο υλικό, ώστε να τεθούν δημιουργικά ερωτήματα".

Info

  • Θέατρο RADAR: Πλατεία Αγίου Ιωάννη & Πυθέου 93, Νέος Κόσμος (απέναντι από τον Σταθμό Μετρό «Άγιος Ιωάννης»)
  • Τ. 2109769294
  • Site: www.radartheater.gr
 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share