Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Η νέα ύλη των σχολικών βιβλίων και το ''ξήλωμα'' για την ιστορία Μακεδονίας!

Ξεκίνησαν οι συζητήσεις με τα Σκόπια για να… «εναρμονίσουν» τα σχολικά βιβλία με το «πνεύμα» και το «γράμμα» της συμφωνίας στις Πρέσπες...

24 Μαρτίου 2019 15:51
Η νέα ύλη των σχολικών βιβλίων και το ''ξήλωμα'' για την ιστορία Μακεδονίας!

Ανακοίνωση για «γέλια και για κλάματα», όπως συνηθίζει άλλωστε το τελευταίο διάστημα, εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, αναφορικά με την συνεδρίαση της κοινής επιτροπής για τη διαμόρφωση της νέας ύλης των σχολικών βιβλίων, στο «πνεύμα» και το «γράμμα» της συμφωνίας στις Πρέσπες. Επίσης καταδρομείς τραγουδούν ομαδικώς το «Μακεδονία ξακουστή»!

Ουδείς ακριβώς αυτή τη στιγμή γνωρίζει τι αλλαγές προωθεί η ελληνική (;) κυβέρνηση στα σχολικά βιβλία αλλά το σίγουρο είναι ότι θα «πετάξουν» έξω όχι μόνο τον Μακεδονομάχο Παύλο Μελά, αλλά και όλο το ιστορικό πλαίσιο του Μακεδονικού Αγώνα.
Κατάφεραν και έχωσαν ακόμη και την λέξη «αλληλεγγύη» στην ανακοίνωση
Οι τρομεροί συντάκτες της ανακοίνωσης του ΥΠΕΞ κατάφεραν σε ένα ζήτημα που αφορά την ιστορική μνήμη να χώσουν και την αγαπημένη τους λέξη «αλληλεγγύη».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, η «αποφασιστική δέσμευση» των μελών της Μεικτής Επιτροπής Ελλάδας- «Βόρειας Μακεδονίας» (σ.σ. τα εισαγωγικά δικά μας) που συνεδρίασε στα Σκόπια «έναντι στη νέα γενιά αμφοτέρων των χωρών, καθώς και της ευρύτερης περιοχής για μια εκπαίδευση στο πνεύμα των Ευρωπαϊκών αξιών της αλληλεγγύης, της εμπιστοσύνης και της αμοιβαίας συνεργασίας»

επιβεβαιώθηκε μετά τη δεύτερη συνάντηση της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά ζητήματα που συστάθηκε δυνάμει του άρ. 8 παρ.5 της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αυτό αναφέρει το σχετικό κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε, στο οποίο επίσης αναφέρεται με προσεκτικά επιλεγμένα και «όμορφα» λόγια για «κοινές αρχές», «εποικοδομητικό πνεύμα» και άλλα τέτοια, αφενός για να «αποκοιμίσουν» την ιστορική συνείδηση του Έλληνα και αφετέρου για να να μην αποκαλύψουν τις πραγματικές προθέσεις.

 νέα ύλη των σχολικών βιβλίων και το ''ξήλωμα'' για την ιστορία Μακεδονίας!

Τώρα λοβοτομούν την νεολαία που αντέδρασε στην παράδοση της Μακεδονίας στα Σκόπια.

«Λαμβάνοντας υπ' όψιν την υποχρέωση εφαρμογής των διατάξεων της Συμφωνίας των Πρεσπών, οι αντιπροσωπείες της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, στο πλαίσιο της Μεικτής Επιτροπής, είχαν μία ουσιαστική συζήτηση και κατάρτισαν ένα εντατικό πρόγραμμα για την επίτευξη κοινώς αποδεκτών λύσεων, βάσει των σχετικών αρχών και των στόχων της UNESCO και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Εργαζόμενες με συναδελφικό και εποικοδομητικό πνεύμα, οι δύο αντιπροσωπείες έδωσαν την δέουσα προσοχή στο ζήτημα των αναλυτικών προγραμμάτων και των σχολικών εγχειριδίων που χρησιμοποιούνται σήμερα και αποφάσισαν την εναρμόνισή τους με το πνεύμα και το γράμμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. (σ.σ. δηλαδή ξηλώστε τα όλα)

Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε ότι η επόμενη συνάντηση της εν λόγω Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 12-13 Απριλίου, έχοντας ως στόχο την περαιτέρω προώθηση του έργου που επετεύχθη κατά τη δεύτερη συνάντηση, καθώς και να διατυπώσει συστάσεις, για μελλοντική έγκριση από το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας».

Περηφάνια στην Αρεόπολη Λακωνίας: Τίμησαν την επέτειο της Επανάστασης της Μάνης με το "Μακεδονία Ξακουστή!


Ράγισαν καρδιές!

Την επέτειο για την κήρυξη της Επανάστασης της Μανής γιόρτασαν χτες, Κυριακή 17 Μαρτίου, στην Αρεόπολη Λακωνίας!

Ήταν 17 Μαρτίου 1821, πριν από 198 χρόνια, όταν άναψε η σπίθα της Επανάστασης στην αδούλωτη Μάνη.
Όλα ξεκίνησαν από την πλατεία Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη στην Αρεόπολη Λακωνίας, που αποτελεί και το επίκεντρο των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής προς τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία της Πατρίδας.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πλήθος συλλόγων και φορέων από όλη τη χώρα παραβρέθηκαν στην Αρεόπολη προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι στο μεγαλόπρεπο άγαλμα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και να παρακολουθήσουν τις πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις!

Στη σημερινή παρέλαση, την παράσταση έκλεψε η μουσική υπόκρουση υπό το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα» (όπως είχε πράξει και πριν λίγες μέρες ο περιβόητος αλεξιπτωτιστής) που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα «επίκαιρο» εξαιτίας των άγνωστων προθέσεων της κυβέρνησης για τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, αλλά και με την περίπτωση της αποπομπής του καταδρομέα από τους αλεξιπτωτιστές .

Δείτε όλα τα τελευταία νέα και τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο AthensMagazine.gr

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share