Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023

Ηχηρό μήνυμα Μπομπ Μενέντεζ σε Τουρκία για τα F-16: Παραμένει το μπλόκο – Καμία νίκη της Τουρκίας

«Η Ελλάδα έχασε»

7 Δεκεμβρίου 2022 19:13
Ηχηρό μήνυμα Μπομπ Μενέντεζ σε Τουρκία για τα F-16: Παραμένει το μπλόκο – Καμία νίκη της Τουρκίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σκληρό μήνυμα στην Τουρκία για τα F-16 στέλνει ο γερουσιαστής και πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Μπομπ Μενέντεζ, με φόντο την απόσυρση των αμερικανικών όρων για την πώληση των αεροσκαφών στη γειτονική χώρα.

Δείτε επίσης: Ελληνοτουρκικά: Ηχηρή απάντηση της Αθήνας στην Τουρκία - «Παντελώς απαράδεκτες οι επαναλαμβανόμενες απειλές για τα νησιά» (Video)

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Μενέντεζ, διαμηνύει πως μπλόκο στην πώληση παραμένει εάν δεν απομακρυνθεί η Τουρκία από την τακτική των προκλήσεων και παραβιάσεων.

«Σε αντίθεση με ορισμένους ισχυρισμούς, ο αμυντικός προϋπολογισμός δεν συνιστά νίκη για την Τουρκία. Πρόκειται μόνο για ένα από τα πολλά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας στη Γερουσία όσον αφορά τις πωλήσεις όπλων. Θα το ξαναπώ. Ως πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων ΔΕΝ θα εγκρίνω τα F-16 για την Τουρκία έως ότου ο Ερντογάν σταματήσει τις παραβιάσεις στην περιοχή», αναφέρει ο Ρόμπερτ Μενέντεζ.

«Η Ελλάδα έχασε»

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ η οποία εδώ και καιρό προβάλει εθνικιστικά επιχειρήματα «άρθηκαν τα εμπόδια για την πώληση των F-16 στην Τουρκία στις ΗΠΑ» και προσθέτει ότι «η Ελλάδα έχασε»

Όπως υπογραμμίζει η ανταποκρίτρια του ethnos.gr, Μαρία Ζαχαράκη, η εφημερίδα τονίζει ότι «οι περιορισμοί που εγκρίθηκαν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και εισήχθησαν στην ημερήσια διάταξη της Γερουσίας δεν συμπεριλήφθηκαν στον αμυντικό προϋπολογισμό. Το ελληνικό λόμπι βιώνει μια μεγάλη απογοήτευση».

«Στον πόλεμο των F-16, που έφερε αντιμέτωπες την Τουρκία και την Ελλάδα όχι μόνο στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στην Ουάσιγκτον, υπήρξε μια εξέλιξη "της τελευταίας στιγμής" το πρωί. Το ελληνικό λόμπι έχασε την προσπάθειά του να αποτρέψει την πώληση F-16 στην Τουρκία, με την οποία ασχολείται εδώ και μήνες», αναφέρει το δημοσίευμα.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share