Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023

Ελληνοτουρκικά: Ηχηρή απάντηση της Αθήνας στην Τουρκία - «Παντελώς απαράδεκτες οι επαναλαμβανόμενες απειλές για τα νησιά» (Video)

Η ελληνική αντίδραση στις τουρκικές απειλές τύπου «θα έλθουμε ξαφνικά ένα βράδυ»

7 Δεκεμβρίου 2022 15:55
Ελληνοτουρκικά: Ηχηρή απάντηση της Αθήνας στην Τουρκία - «Παντελώς απαράδεκτες οι επαναλαμβανόμενες απειλές για τα νησιά» (Video)
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSΙ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ελληνοτουρκικά: «Οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων περί αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου έχουν απορριφθεί επανειλημμένως στο σύνολό τους με σειρά από επιχειρήματα, τα οποία περιέχονται και στις σχετικές επιστολές που η Ελλάδα έχει αποστείλει στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

«Η αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών και η αύξηση της έντασης στο Αιγαίο, μέσω απειλών πολέμου, έχουν καταδικασθεί στο σύνολό τους και από τη Διεθνή Κοινότητα», προσθέτει. Παράλληλα, ο Χουλουσί Ακάρ, υπουργός άμυνας της Τουρκίας προέβη σε δηλώσεις αφήνωντας προκλητικά μηνύματα να "αιωρούνται" προς την Ελλάδα προτρέποντάς την «να αφήσει τις προκλήσεις».

«Η Ελλάδα απορρίπτει τις τουρκικές μονομερείς αιτιάσεις»

«Η Ελλάδα, σεβόμενη το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, για μια ακόμη φορά απορρίπτει εν τω συνόλω τις τουρκικές μονομερείς αιτιάσεις και χαρακτηρίζει παντελώς απαράδεκτες τις επαναλαμβανόμενες απειλές πολέμου», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Τσαβούσογλου: «Ή κάνει πίσω η Ελλάδα ή κάνουμε αυτό που πρέπει»

Μόλις χθες, εξάλλου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξαπέλυσε νέα «πυρά» κατά της χώρας μας.

«Η Ελλάδα να μην ξεχνάει ότι όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες, οπότε, αν δεν θέλετε ειρήνη, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Μια νύχτα ξαφνικά» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

«Ή η Ελλάδα θα κάνει ένα βήμα πίσω και θα τηρήσει τις συμφωνίες ή θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Η Ελλάδα παραβιάζει τις συμφωνίες ειρήνης, δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί στον εξοπλισμό των νησιών. Αν η Ελλάδα δεν θέλει ειρήνη, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται, και σε νομικό πεδίο και στο πεδίο της μάχης», συνέχισε.

Ελληνοτουρκικά: Νέες προκλήσεις από Ερντογάν - «Η Ελλάδα αυξάνει τις παράνομες πρακτικές κατά της τουρκικής μειονότητας» (Video)

Ελληνοτουρκικά: Αιχμές στην Ελλάδα για τη στάση της απέναντι στην τουρκική μειονότητα, βρήκε την ευκαιρία να αφήσει ξανά ο Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια ομιλίας του σε οικονομικό συνέδριο. Παράλληλα, ένας ενεργειακός «πόλεμος» στην καρδιά της Μεσογείου βρίσκεται προ των πυλών.

«Σήμερα, ο αντι-ισλαμισμός είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα εργαλεία των πολιτικών της Δύσης για να συγκεντρώσουν ψήφους και δεν διστάζουν να εμπλακούν στις πιο φασιστικές πρακτικές σε σχέση με τα δικαιώματα των μουσουλμάνων.

Οι παράνομοι περιορισμοί στις μαντίλες σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες αποτελούν το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το να εμποδίζεις τους ανθρώπους να ασκούν τη θρησκεία τους, το να παρεμβαίνεις στις πεποιθήσεις με τη βία, είναι σαν να αναβιώνεις το πνεύμα της μεσαιωνικής Ιεράς Εξέτασης» είπε αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Η Ελλάδα αυξάνει τις παράνομες πρακτικές κατά της τουρκικής μειονότητας»

Και συνέχισε, στρέφοντας τα βέλη του κατά της χώρα μας. «Η αναγνώριση της 15ης Μαρτίου ως Ημέρας Καταπολέμησης της Ισλαμοφοβίας από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποτελεί μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα.

Οι άδικες και παράνομες πρακτικές κατά της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα συνεχίζουν να αυξάνονται. Οι θρησκευτικοί ηγέτες των αδελφών μας στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζονται, τα θεμέλια και τα δικαιώματά τους σφετερίζονται. Αρνούνται να αναγνωρίσουν την ταυτότητά τους.

Ο ισλαμικός κόσμος δεν θα πρέπει πλέον να είναι θεατής απέναντι στα δεινά των αδελφών μου που διώκονται στην Ελλάδα. Γνωρίζετε τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων που υφίστανται οι Τουρκοκύπριοι αδελφοί μας» πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Μιλώντας για το προσφυγικό ζήτημα, που έχει προκύψει από τις συγκρούσεις στη Συρία, ο Ερντογάν είπε: «Ένα από τα ζητήματα που απασχολούν τον ισλαμικό κόσμο για περισσότερα από 10 χρόνια είναι η σύγκρουση στη Συρία.

Ως Τουρκία, εκπληρώνουμε δεόντως το καθήκον της αδελφοσύνης, φιλοξενώντας περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες στα εδάφη μας και υποστηρίζοντας εκατομμύρια από αυτούς εντός των συνόρων της Συρίας. Οι ισλαμικές χώρες θα πρέπει να επιδείξουν ισχυρότερη βούληση και να υποστηρίξουν τις προσπάθειες για μια πολιτική λύση».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share