Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Καιρός: «Καμίνι» σήμερα η χώρα - Σε ποιες περιοχές θα αγγίξει ο υδράργυρος τους 41 βαθμούς; Πότε θα υποχωρήσει ο καύσωνας σύμφωνα με τον Αρναούτογλου (Video)

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

24 Ιουνίου 2021 06:51
Καιρός: «Καμίνι» σήμερα η χώρα - Σε ποιες περιοχές θα αγγίξει ο υδράργυρος τους 41 βαθμούς; Πότε θα υποχωρήσει ο καύσωνας σύμφωνα με τον Αρναούτογλου (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Καιρός σήμερα: Σε κλοιό καύσωνα θα παραμείνει και σήμερα 24 Ιουνίου ολόκληρη η χώρα, με τη θερμοκρασία να «αγγίζει» ακόμα και τους 41 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές και τον Σάκη Αρναούτογλου να προειδοποιεί πότε θα θα υποχωρήσει ο καύσωνας. Παράλληλα, δείτε τι καιρό πρόβλέπουν τα μερομήνια για μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 24 Ιουνίου από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 18 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 21 έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 22 έως 38 και κατά τόπους στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Αίθριος.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα από το μεσημέρι 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Σάκης Αρναούτογλου: «Καυτό» το επόμενο τετραήμερο - Πότε θα υποχωρήσει ο καύσωνας

Το έντονο κύμα ζέστης θα παραμείνει και το επόμενο τριήμερο-τετραήμερο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου.

Από την Κυριακή και όσο προχωρούμε προς τη Δευτέρα και τις αρχές της επόμενης εβδομάδα, αυτό το κύμα ζέστης θα αρχίσει να υποχωρεί από τη Βόρεια Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης αναφέρει πως αύριο Πέμπτη θα έχει ηλιοφάνεια το πρωί, αλλά και αφρικανική σκόνη ως το απόγευμα. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει θολούρα, κυρίως στα πιο δυτικά και ηπειρωτικά τμήματα.

Το μεσημέρι θα συννεφιάσει κατά τόπους στην ενδοχώρα, από την Πελοπόννησο μέχρι και τη Θράκη. Η πιθανότητα να σημειωθεί κάποια μπόρα, πολύ μικρής διάρκειας, είναι πολύ μικρή, ίσως να υπάρξει στα ορεινά της βόρειας χώρας.

Η θερμοκρασία θα φθάσει ως και τους 40 βαθμούς (στη Θεσσαλία), τις μεσημβρινές ώρες.

Στην Αττική και την Αθήνα θα έχει λιακάδα, ίσως με τοπικές συννεφιές στα βορειότερα τμήματα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 25 ως τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη θα έχει επίσης λιακάδα και ίσως τοπικές νεφώσεις στα βουνά και τα μεγάλα υψόμετρα όπου ενδέχεται να ψιχαλίσει για λίγο, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 23 ως τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή το σκηνικό του καιρού θα είναι παρόμοιο με αυτό της Πέμπτης. Τις απογευματινές ώρες θα έχουμε κάποια σύννεφα στις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας.

Στα ορεινά της βορειοανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης θα πρέπει να βγάλει κάποια παρωδική βροχή με τη μορφή μπόρας ή και κάποια μεμονωμένη -μικρής έκτασης και έντασης- καταιγίδα, κυρίως στις ορεινές περιοχές.

Την Παρασκευή οι θερμοκρασίες δεν θα αλλάξουν εν συγκρίσει με αυτές της Πέμπτης.

Η Κυριακή θα ξεκινήσει καλά, αλλά υπάρχεις ενδείξεις ότι κυρίως από αργά το απόγευμα, στη Βόρεια Ελλάδα, στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα καταστεί άστατος και εκτός από τα ορεινά δεν αποκλείεται να βγάλει κάποιες μπόρες και καταιγίδες και σε αρκετές άλλες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της Κεντρικής Μακεδονίας.

Με την έλευση της καιρικής αστάθειας, η θερμοκρασία θα πέσει 1-2 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, ίσως και 3-4 από το απόγευμα, ενώ η πτώση της θερμοκρασίας στην υπόλοιπη χώρα θα είναι πολύ μικρή ως ανεπαίσθητη.

Ο καιρός θα ξεκινήσει καλά και τη Δευτέρα, αλλά υπάρχουν ενδείξεις για επιδείνωση της αστάθεια τους καιρού στα ηπειρωτικά, κεντρικά και τα βόρεια, με κάποιες διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Τη Δευτέρα θα έχουμε μια ακόμη πιο ανεκτή ζέστη, περισσότερη δροσιά στα πιο ανατολικά-βορειοανατολικά, με την πιο υψηλή θερμοκρασία (35 βαθμοί) να σημειώνεται στη δυτική Στερεά.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, οι πολύ θερμές αέριες μάζες που έχουν επισκεφθεί τη χώρα μας θα διατηρήσουν τις υψηλές θερμοκρασίες, ενώ από το Σάββατο θα αρχίσουν να αραιώνουν και από την Κυριακή θα αρχίσουν να υποχωρούν. Από τη Δευτέρα και μετά, αυτή η υποχώρηση θα είναι ολοένα και πιο αισθητή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share