Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Cassiopeia: Το μοναδικό γυναικείο band στην Ελλάδα είναι καυτό και ταλαντούχο!

3 Ιανουαρίου 2013
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Cassiopeia: Το μοναδικό γυναικείο band στην Ελλάδα είναι καυτό και ταλαντούχο!

Είναι νέες, ταλαντούχες και αποτελούν το μοναδικό γυναικείο γκρουπ αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα! Η Έλενα, η Μαρία και η Μαριλέττα ή αλλιώς Cassiopeia δεν αεροβατούν. Λατρεύουν αυτό που κάνουν και αν θα καταφέρουν να μείνουν, θα φανεί, όπως λένε, στο χειροκρότημα!

Της Μαρίας Κωφίδου

Φωτογράφος: Ηλίας Σάκαλακ

Η «αεράτη» παρουσία τους στην πίστα του «REX», δίπλα στην Άντζελα Δημητρίου και τον Νίνο, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και τα καλύτερα σχόλια! Τα κορίτσια με τον σύγχρονο ήχο, τη σέξι εμφάνιση και τις φωνητικές ικανότητες πατάνε γερά στον αστερισμό της Cassiopeia και ονειρεύονται.

Το γκρουπ γεννήθηκε στον αστερισμό της Cassiopeia. Πώς πρόεκυψε η δημιουργία του;

Μαρία: Η δημιουργία του συγκροτήματος ήταν μια απόφαση ανάγκης. Οι μάνατζέρ μας Κωνσταντίνος Καλημέρης και Λεωνίδας Χατζάρας είχαν την ιδέα να δημιουργήσουν ένα γυναικείο συγκρότημα που θα συμμετείχε στον ελληνικό τελικό της Eurovision με το τραγούδι «Killer Bee» και έτσι συναντηθήκαμε. Τότε ήμασταν εγώ, η Έλενα και η Naya.

Γιατί στην πορεία αποχώρησε η Naya;

Μαρία: Πήγε στο εξωτερικό για προσωπικούς λόγους. Όταν προέκυψε το ζήτημα της αντικατάστασης σκεφτόμασταν πως θα έπρεπε να είναι μια εξίσου όμορφη, ευχάριστη και ταλαντούχα γυναίκα -κάτι πολύ δύσκολο- αλλά και με καλό χαρακτήρα! Έτσι σκέφτηκα τη Μαριλέττα, με την οποία είχα συνεργαστεί στο παρελθόν, και με τρομερό βέτο -γέλια- απαίτησα να τη δουν. Και δέσαμε κατευθείαν!

Πώς ήταν η πρώτη σας γνωριμία;

Μαρία: Είχα ακούσει για την Έλενα ότι είναι μια κοπέλα ταλαντούχα και με εκπληκτική φωνή. Όταν την είδα με κέρδισε απόλυτα. Ήταν πολύ ευχάριστος άνθρωπος με θετική ενέργεια και καθόλου ντίβα. Με τη Μαριλέττα είχαμε συνεργαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Τη θεωρώ εξαιρετική και ως άνθρωπο και ως επαγγελματία. Είναι απόλυτα συνεπής και πολύ καλή στη δουλειά της.

Η ιστορία έχει δείξει ότι τα περισσότερα γυναικεία συγκροτήματα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα διαλύονται. Φοβάστε πως θα έχετε την ίδια κατάληξη;

Έλενα: Αυτό είναι ένα φαινόμενο που το συναντάς στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, όμως δεν αποτελεί πατέντα! Είμαστε κάτι διαφορετικό από αυτά που έχουν περάσει από το ελληνικό μουσικό στερέωμα στον τομέα των γκρουπ. Η καθεμία έχει το ρόλο της στο συγκρότημα και αυτό μας διευκολύνει στο να μην έχουμε περαιτέρω προβλήματα!

Μαρία: Θεωρώ ότι παίζει μεγάλο ρόλο τι στόχο έχει ο καθένας και ποιοι άνθρωποι σε στηρίζουν και σε κατευθύνουν. Αν είναι να μείνουμε, θα φανεί στο χειροκρότημα! Υπήρχε η ανάγκη για μια γυναικεία μπάντα στο χώρο και είναι η ευκαιρία μας να κερδίσουμε το κοινό αλλά και μια θέση στο μουσικό ελληνικό στερέωμα.

Μαριλέττα: Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην μπάντα είπα στα κορίτσια ότι όσο είμαστε αγαπημένες και ενωμένες αυτό θα μεταδίδεται και στον κόσμο. Αν η καθεμία λειτουργεί για το δικό της συμφέρον και σκέφτεται μόνο τον εαυτό της θα έχουμε υπογράψει την αποτυχία μας και σαφώς τη διάλυση των Cassiopeia.

Μαρία και Έλενα τι αποκομίσατε από τη συμμετοχή σας στον ελληνικό τελικό της Εurovision;

Μαρία: Εγώ δέθηκα πιο πολύ με τα κορίτσια, την Έλενα και τη Νaya. Και αυτό που έζησα δεν μπορώ να το μοιραστώ παρά μόνο μαζί τους. Ήταν μια εμπειρία πολύ εσωτερική και αυτό που αποκόμισα είναι ότι θα είμαι πιο δυνατή και θα απαιτώ παραπάνω πράγματα από εμένα. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα και σε τρελούς ρυθμούς! Μεταξύ των διαγωνιζομένων υπήρχαν άριστες σχέσεις. Σε ό,τι αφορά στη διοργάνωση, θα μπορούσε να ήταν λίγο πιο καλοστημένη αλλά λόγω των εποχών είναι κατανοητό.

Έλενα: Αυτό που έμαθα είναι να μην μιλάω τόσο πολύ! Και ότι πρέπει να μάθω καλύτερα Ελληνικά. Επίσης, την επόμενη φορά θα απαιτώ να έχω την προσωπική μου άποψη. Αν δεν μου αρέσει κάτι θα λέω «όχι», γιατί εγώ το παρουσιάζω και εκτίθεμαι, και το δικό μου το μέλλον κρίνεται.

Αν σας πρότειναν ξανά να εκπροσωπήσετε την Ελλάδα στον τελικό θα δεχόσασταν;

Μαρία: Όσες φορές και αν μας το προτείνουν θα είναι τιμή, αλλά αν παίρναμε μέρος θα το κάναμε με άλλες προϋποθέσεις και στάνταρ.

Έλενα: Φυσικά είναι ένα ρίσκο! Μπορεί να πας στον τελικό και αν δεν πάρει μια καλή θέση η χώρα σου, η οποία σε υποστήριξε και σε πίστεψε στην αρχή, να σε κατακρίνουν. Στη Eurovision δεν πιστεύω ότι αν είσαι καλός παίρνεις καλή θέση. Είναι περισσότερο θέμα δημόσιων σχέσεων και λόμπι. Και η Ελευθερία και η Ήβη ήταν πολύ πιο εντυπωσιακές από άλλες συμμετοχές και σε εμφάνιση και σε φωνή. Από την άλλη, αν δεν ρισκάρεις στη ζωή σου δεν προχωράς. Ή θα παραμείνεις ασφαλής και στάσιμος ή θα ρισκάρεις και θα το ζήσεις, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα.

Το γεγονός ότι η κρίση έχει επηρεάσει τη μουσική βιομηχανία σάς δημιουργεί ένα είδος ανασφάλειας;

Ελένα: Σαφώς, αλλά εύχομαι να βελτιωθεί η κατάσταση το συντομότερο δυνατόν!

Μαριλέττα: Σίγουρα είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά προσωπικά θέλω να εστιάζω στη θετική πλευρά ότι είναι μια καλή ευκαιρία να γίνει επιτέλους ένα ξεκαθάρισμα και να μείνουν αυτοί που πραγματικά αξίζουν!

Η δισκογραφία είναι στα άμεσα πλάνα σας;

Μαρία: Φυσικά! Αυτό το διάστημα είμαστε σε διαδικασία ανεύρεσης του σωστού κομματιού αλλά είναι κάτι που πιστεύουμε ότι θα συμβεί πολύ σύντομα.

Μαριλέττα: Και το περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία και εμείς και ο κόσμος!

Έχετε ελεύθερο χρόνο για προσωπική ζωή;

Μαρία: Ο χρόνος μου είναι αλήθεια πως είναι περιορισμένος, αλλά κάνω τις υπερβάσεις μου. Δηλαδή εκεί που θα κοιμηθώ πέντε ώρες, κοιμάμαι τρεις για να μπορώ να δω και το αγόρι μου!

Ελένη: Εγώ, εκτός από το Σαββατοκύριακο που είμαι απασχολημένη, τις καθημερινές από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη έχω άπειρο ελεύθερο χρόνο, τον οποίο περνάω μαγειρεύοντας και τρώγοντας (γέλια)!

Μαριλέττα: Όταν μου δίνετε η ευκαιρία θα πάω σίγουρα να δω κάποια ταινία στο σινεμά ή θα παρακολουθήσω θέατρο! Και φυσικά θα ασχοληθώ με οτιδήποτε έχει να κάνει με χορό και γυμναστική!

Έλενα το ότι έχεις το ρόλο της leader singer, θεώρησες ότι μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα με τη Μαρία και τη Μαριλέττα;

Έλενα: Δεν σκέφτηκα λεπτό ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τα κορίτσια, απλώς άλλοι μου έλεγαν πως είναι πολύ πιθανόν να με δουν ανταγωνιστικά και μου έβαλαν ιδέες, οι οποίες, βέβαια, εξαφανίστηκαν όταν βρεθήκαμε όλες μαζί. Μόνο με μια λέξη μπορώ να τις χαρακτηρίσω: «Τέλειες!». Η καθεμία έχει το δικό της ρόλο και είναι κάτι ξεχωριστό!

Θα σκεφτόσασταν ποτέ τη σόλο καριέρα;

Μαρία: Δεν μου λέει κάτι προσωπικά και δεν είναι ένα όνειρο ζωής. Μου αρέσει αυτό που συμβαίνει τώρα! Πραγματικά το διασκεδάζουμε και πιστεύω ότι θα μας πάει και πιο ψηλά!

Μαριλέττα: Συμφωνώ με τη Μαρία! Δεν είναι κάτι που μπορώ να σκεφτώ!

Έλενα: Εγώ, για να είμαι ειλικρινής, ήθελα να ξεκινήσω σόλο, αλλά το ότι είμαι σήμερα σε γκρουπ με ευχαριστεί το ίδιο. Και οι τρεις είμαστε ένα!

Πώς αντιμετωπίσατε τη δημοσιότητα που αποκτήσατε ξαφνικά; Αλλάξατε συμπεριφορά;

Έλενα: Από την αρχή μέχρι και τώρα ήμουν και είμαι ο εαυτός μου, αλλά πολλοί με αντιμετώπισαν σαν το μικρό κοριτσάκι ή το κακομαθημένο και με έκριναν χωρίς πραγματικά να έχουν μπει στον κόπο να με γνωρίσουν. Και δεν σου κρύβω ότι με ενόχλησε!

Μαρία: Δεν μπορώ να πω ότι επηρεάστηκε η ζωή μου ούτε η συμπεριφορά μου. Με τους φίλους μου είμαι ακριβώς η ίδια, με την οικογένεια μου επίσης και το ίδιο και αυτοί μαζί μου. Αυτό που ίσως να διαφοροποιήθηκε είναι ο αριθμός των μηνυμάτων που δέχομαι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που είναι μεγαλύτερος.

Μαριλέττα: Και εγώ δε μπορώ να πω ότι έχει αλλάξει κάτι. Πιστεύω ότι έχει να κάνει και με το πώς εσύ αντιλαμβάνεσαι τη δημοσιότητα! Το μυστικό είναι να μην αεροβατείς και να προσπαθείς καθημερινά για το καλύτερο! Ο κόσμος αγκαλιάζει αυτό που είμαστε πραγματικά. Αν αλλάξουμε ποιο το νόημα;

Ας μιλήσουμε για τη συνεργασία στο «REX». Πώς σας έχουν δεχτεί τα μεγάλα ονόματα;

Μαρία: Εγώ γνώριζα τον Νίνο -είχαμε συνεργαστεί στο παρελθόν- και τον Κωνσταντίνο Αργυρό μέσω κοινών γνωστών! Είναι εξαιρετικοί άνθρωποι! Με την κυρία Δημητρίου, η οποία πραγματικά είναι lady, δεν έχουμε τόσο θάρρος, αλλά έχει φιλική διάθεση απέναντί μας!

Μαριλέττα: Την πρώτη μέρα πήγαμε τους δώσαμε συγχαρητήρια και τους επαινέσαμε για τη δουλειά τους και αυτό δεν είναι κάτι προσποιητό! Όπως είμαστε μεταξύ μας έτσι είμαστε και με τους υπόλοιπους καλλιτέχνες.

Σας έχουν δώσει συμβουλές ή σας έχουν κάνει κάποιες παρατηρήσεις για να βελτιωθείτε;

Μαριλέττα: Βέβαια! Και όλες για το καλό μας!

Μαρία: Σε αυτό το σημείο θέλω να πω πως είναι πολύ σημαντικό που στα πρώτα μας βήματα έχουμε δίπλα μας τους καλύτερους και την τύχη να συνεργαζόμαστε μαζί τους. Από τους καλλιτέχνες έως και το team που μας φροντίζει, όπως είναι ο στυλίστας Κωνσταντίνος Κουτσομίχος που επιμελείται την εμφάνιση μας, ο hair stylist Νίο, η make-up artist Σταυρούλα Σβούρου και οι χορογράφοι μας Γιώργος Νταγιάντα και Φανή Φωκά.

Υπήρξε στιγμή που σας προβλημάτισε το γεγονός ότι εμφανίζεστε ιδιαίτερα σέξι στην πίστα;

Έλενα: Εμένα ναι, πολύ! Στην πρεμιέρα, χαρακτηριστικά, θυμάμαι όταν έβγαλα τη φούστα, σκεφτόμουν «πώς φαίνομαι, τι κάνω τώρα;». Τώρα πια το έχω ξεπεράσει!

Μαρία: Καθόλου!

Μαριλέτα: Ούτε εμένα!

Τι εύχεστε για το μέλλον;

Μαρία: Αυτό που ζούμε σήμερα όσο πιο καλά και δημιουργικά γίνεται! Και αυτό είναι κάτι που το ευχόμαστε όλες μας!

Who is Who

H 22 χρονη leading singer του συγκροτήματος Έλενα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρνακα της Κύπρου. Η αγάπη της για το τραγούδι ξεκίνησε από την ηλικία των τριών ετών, ενώ για δέκα χρόνια φοιτούσε στην Cyprus Opera Organisation. Έχει κάνει δύο χρόνια μαθήματα πιάνου, έναν χρόνο μαθήματα Voice Performance στο Berklee College Of Music της Βοστώνης και έχει πάρει το International Baccalaureate από το Pascal English School. Έχει εμφανιστεί σε πολλές σκηνές και έχει κερδίσει την πρώτη θέση σε talent σόου στην Κύπρο. Το αγαπημένο της χόμπι, μετά τη μουσική, είναι η ιππασία.

Η Μαρία είναι το δεύτερο από τα τρία μέλη του συγκροτήματος και η μεγαλύτερη σε ηλικία. Γεννημένη στην Αθήνα το 1983, από μικρή είχε έφεση σε οτιδήποτε είχε σχέση με τα καλλιτεχνικά και τον αθλητισμό. Παράλληλα με τις σπουδές της στο τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ασχολήθηκε επαγγελματικά με το χορό, συμμετέχοντας σε καλλιτεχνικά σχήματα, διαφημίσεις και τηλεοπτικά σόου. Ιππασία, Tae Kwon Do, Judo, Σκι, Latin και ευρωπαϊκοί χοροί είναι μερικά μόνο από αυτά που έχει κάνει για να γεμίσει δημιουργικά το χρόνο της πέρα από τη μουσική, με την οποία έχει ασχοληθεί κάνοντας μαθήματα φωνητικής και κλασσικής κιθάρας.

Η Μαριλέττα, το νεότερο μέλος των Cassiopeia, γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή Βεάκη. Έχει ασχοληθεί με το χορό, την ξιφασκία και τον πρωταθλητισμό στο στίβο. Εργάζεται ως επίσημο μέλος του ΣΕΗ σε βραδινές κεντρικές σκηνές της Αθήνας και παιδικούς θιάσους από το 2000. Έχει συνεργαστεί με το ΔΗΠΕΘΕ, ενώ για τέσσερα χρόνια διατηρούσε δική της κουκλοθεατρική ομάδα. Έχει συμμετάσχει σε δύο κινηματογραφικές ταινίες και πέντε βιντεοκλίπ, ενώ είχε δική της εκπομπή στο κανάλι SEVEN. Παράλληλα έχει πλαισιώσει με το χορό της μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share