Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Απεργία 21 Μαΐου: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

«Διεκδικούμε δικαιώματα ζωής»

19 Μαΐου 2024 13:00
Απεργία 21 Μαΐου: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση κατά της ακρίβειας για την Τρίτη (21/05) έχει καλέσει η ΑΔΕΔΥ. Μάλιστα, θα γίνει και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών κατά τις 11 π.μ..

Διαβάστε επίσης: Συντάξεις: Αυξήσεις αναμένονται από το 2025 - Διπλό μπόνους στις πληρωμές

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ αναφέρονται τα εξής: «Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, η κυβέρνηση της Ν.Δ., ενώ η ακρίβεια καλπάζει, εμπαίζει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με τις αυξήσεις – κοροϊδία που έδωσε από 1η Ιανουαρίου 2024, δηλαδή 38 – 42 ευρώ καθαρά τον μήνα. Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χατζηδάκης, με περίσσιο θράσος δηλώνει πως η μέση καθαρή αύξηση για τους δημοσίους υπαλλήλους το 2024 είναι 1.425 ευρώ, όταν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο πήραν τα εκκαθαριστικά τους και είδαν με τα ίδια τους τα μάτια την κοροϊδία.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά τα μνημόνια, όπου οι αποδοχές μας μειώθηκαν κατά 40%, καταργήθηκαν τα Δώρα, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε η διετία 2016 – 2017, μειώθηκε το αφορολόγητο, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής κι οδηγεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός, που καλείται να ζήσει στα νησιά με ενοίκιο της τάξης των 350 – 500 ευρώ τον μήνα, αμείβεται με 734 ευρώ καθαρά τον μήνα. Ένας νοσηλευτής με 680 ευρώ καθαρά. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες κατηγορίες των δημοσίων υπαλλήλων. Η κυβέρνηση δεν έχει χρήματα για τους δημόσιους λειτουργούς, έχει όμως για τους ημέτερους. Τους διοικητές των οργανισμών και των φορέων του Δημοσίου – τα δικά της παιδιά – στους οποίους έδωσε αυξήσεις 76% τον μήνα!

Χρήματα υπάρχουν. Απλά μοιράζονται στους ημέτερους. Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, απέναντι σε αυτή την κατάσταση οφείλουμε να αντιδράσουμε όλοι μαζί ενωτικά και δυνατά! Στις 28 του Φλεβάρη απεργήσαμε και βροντοφωνάξαμε Φτάνει πια. Δεν αντέχουμε άλλο! Στις 21 του Μάη συνεχίζουμε τον αγώνα με νέα απεργία και διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι αυξήσεις – κοροϊδία του 1,5 ευρώ την ημέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Διεκδικούμε:

  • Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
  • Επαναφορά εδώ και τώρα των Δώρων
  • Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
  • Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 2017
  • Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
  • Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ
  • Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
  • Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

Όλοι και όλες στην απεργία!

Συγκέντρωση: Αθήνα, ώρα 11:00 π.μ., Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5)».

Τι ισχύει με τα ΜΜΜ στην απεργία της 21ης Μαΐου

Μπορεί η ΑΔΕΔΥ να έχει ανακοινώσει την απεργία, εδώ και μέρες, αλλά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι άγνωστο το τι θα πράξουν. Συνήθως, οι αποφάσεις των συνδικάτων τους θα ληφθούν λίγες μόλις ώρες ή μία ημέρα πριν από την απεργία της 21ης Μαΐου. Ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται να συμμετέχουν με 24ωρη απεργία ή να κάνουν στάσεις εργασίας για κάποιες ώρες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share