Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Διαμάντι αυτό το νησάκι: Βρίσκεται μόλις 2 ώρες μακριά από την Αθήνα και πας με τα πόδια

Επίγειος παράδεισος δίπλα στην Αττική

19 Μαΐου 2024 13:41
Διαμάντι αυτό το νησάκι: Βρίσκεται μόλις 2 ώρες μακριά από την Αθήνα και πας με τα πόδια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πεζονήσι: Πρόκειται για το νησί, το οποίο απέχει μόλις 2 ώρες από την Αθήνα. Το συγκεκριμένο νησάκι διαθέτει κρυστάλλινα νερά, πρασινάδα, μεγάλες αμμουδιές και πας με τα πόδια. Βρίσκεται δίπλα στην Ερέτρια από την Εύβοια, οπότε ήρθε η ώρα να ξεχάσετε την εύκολη λύση της Αίγινας.

Το προαναφερθέν νησί ήταν στις δόξες του τη δεκαετία του ’60. Μάλιστα, προσέλκυε κόσμο από όλη την Ελλάδα. Το πιο εντυπωσιακό με το συγκεκριμένο εγκαταλειμμένο, σήμερα, παράδεισο είναι το γεγονός ότι μπορείς να φτάσεις στο νησί με τα πόδια. Αυτό, διότι είναι ενωμένο με μία μικρή λωρίδα γης με την Εύβοια. Γι’ αυτό το λόγο το αποκαλούν και Πεζονήσι. Παράλληλα, δείτε Οι «Μαλδίβες της Ελλάδας» μία ανάσα από την Αθήνα: Το νησί με την εξωτική και ανέγγιχτη ομορφιά (video)

Ο νησί μοιάζει με προέκταση του λιμανιού και οι παραλίες του είναι γαλανές και πεντακάθαρες. Πριν από 3 δεκαετίες στο Πεζονήσι λειτουργούσε ένα μεγάλο ξενοδοχείο και πολλά εστιατόρια, αλλά εδώ και πολλά χρόνια οι εγκαταστάσεις έχουν εγκαταλειφθεί για γραφειοκρατικούς λόγους. Παρόλο αυτά, όποιος θέλει μπορεί να φτάσει μέχρι εκεί, να περπατήσει και να απολαύσει το μπάνιο σε πεντακάθαρα, παρθένα νερά.

Πεζονήσι

Πεζονήσι: Η ιστορία του νησιού

Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 το Πεζονήσι αποτελούσε έναν πόλο έλξης για επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο. Μετά την μεταπολίτευση και κατόπιν διαγωνισμού, η έκταση δόθηκε προς αξιοποίηση στην εταιρεία Rest Club AE, η οποία επένδυσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στον εξοπλισμό.

Γύρω στο 2008 όμως η εταιρεία παρέδωσε το ακίνητο ύστερα από έξωση του Δήμου Ερέτριας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μισθωτής έφυγε διότι αποδείχθηκε ότι δεν είχε προηγηθεί δημόσιος διαγωνισμός και ουσιαστικά έγινε απευθείας ανάθεση με ενοίκιο 100.000 ευρώ το εξάμηνο.

Από το 2008 το ακίνητο βρίσκεται στα αζήτητα, ενώ μία πρόταση για αξιοποίηση του νησιού που έκανε ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Λάμπρος Αγγελόπουλος, «μάγκωσε» στην απίστευτη γραφειοκρατία και τις αντιπαραθέσεις μεταξύ του δήμου και της ΕΤΑΔ, η οποία τελικά το 2012 απαγόρευσε να προχωρήσουν σε διαδικασίες αξιοποίησης χωρίς την άδεια της. Ετσι το νησί παραμένει αναξιοποίητο, ενώ ο Δήμος δεν έχει καταφέρει να περιφρουρήσει καν το χώρο, αφήνοντας τα κτίρια ρημαγμένα.

Δείτε το βίντεο

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share