Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Φρεσκάρισμα χαλιών ενόψει χειμώνα: Κάντε τα να μοσχομυρίσουν με μείγμα από λεμόνι και ακόμη 3 υλικά

Φτάνει η εποχή τους σιγά σιγά

14 Οκτωβρίου 2023 17:13
Φρεσκάρισμα χαλιών ενόψει χειμώνα: Κάντε τα να μοσχομυρίσουν με μείγμα από λεμόνι και ακόμη 3 υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μήπως έχετε παρατηρήσει μια δυσάρεστη μυρωδιά στο σπίτι σας που δεν φεύγει ποτέ όσο κι αν καθαρίζετε τα πατώματα, τα έπιπλα και τους τοίχους;

Υπεύθυνα για τη μυρωδιά αυτή είναι τα υφάσματα και τα χαλιά που υπάρχουν στον χώρο σας και είναι πιθανόν να έχουν απορροφήσει δυσάρεστες οσμές δημιουργώντας αυτή τη δυσάρεστη μυρωδιά. Με την ευκαιρία, δείτε το έξυπνο κόλπο για να εξαφανίσετε τα γδαρσίματα από την κεραμική εστία.

Για να απαλλαγείτε από αυτήν σας έχουμε 2 τρόπους!

Λεμόνι και Ξύδι

Προσθέστε μια φέτα λεμονιού μέσα σε ένα άδειο μπουκάλι σπρέι και στη συνέχει γεμίστε το με ίση ποσότητα ζεστού νερού και ξιδιού. Ανακινήστε και με αυτό το σπρέι ψεκάστε όλα τα υφάσματα στο σπίτι σας. Ψεκάστε τις κουρτίνες, τους καναπέδες, τα χαλιά και τα μαξιλάρια και αμέσως το σπίτι θα αρχίσει να μυρίζει και πάλι όμορφα.

Μαγειρική σόδα και Σαπούνι

Ανακατέψτε σε ένα κατσαρολάκι 1/4 φλ. υγρό σαπούνι μαζί με 2 φλ. ζεστό νερό και μαγειρική σόδα. Αφήστε το μείγμα να ανακατευτεί καλά για μισή ώρα μέσα στην κατσαρόλα και στη συνέχεια τοποθετήστε το σε ένα βαποριζατέρ. Ψεκάστε, όπως προηγουμένως, όλα τα υφάσματα και τα χαλιά μέσα στο σπίτι σας για να διώξετε μακριά όλες τις δυσάρεστες οσμές.

"Ξυράφι" η γιαγιά: Με αυτό το κόλπο έβραζε τα αυγά χωρίς να σπάσουν

Ορισμένα κόλπα μπορεί να είναι πραγματικά έξυπνα και πολλές γενιές τα χρησιμοποιούν. Ωστόσο, μερικά ξεχνιούνται με την πάροδο του χρόνου, καθώς γίνονται πλέον “παλιά”, αλλά μέχρι και σήμερα είναι πολύτιμα και εξυπηρετικά.

Ένα από αυτά ήταν το κόλπο της γιαγιάς για να μας βράζει το περίφημο αυγουλάκι, που μας έφτιαχνε πάντα σαν δεκατιανό. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο της για να λάμπει από καθαριότητα η μπανιέρα.

Τα αυγά δεν θα σπάσουν και τα ασπράδια δεν θα διαρρεύσουν αν τα βάζετε σε αλατισμένο νερό.

Το αλάτι δεν θα επηρεάσει το ράγισματων αυγών, αλλά θα αποτρέψει τη διαρροή του ασπραδιού, αφήνοντας τη φυσική τους γεύση όπως είναι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share