Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μούχλα στους αρμούς: Εξαφανίστε την από τα πλακάκια του μπάνιου με την "χρυσή" συμβουλή του Σπύρου Σούλη

Μια δοκιμή και θα καταλάβετε

18 Ιανουαρίου 2023 14:47
Μούχλα στους αρμούς: Εξαφανίστε την από τα πλακάκια του μπάνιου με την
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μούχλα στους αρμούς του μπάνιου αρχίζει να εμφανίζεται όταν ένας χώρος δεν αερίζεται καλά. Και επειδή η μούχλα είναι επικίνδυνη για την υγεία καλό θα είναι να λάβετε τα μέτρα σας και να την αντιμετωπίσετε. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα ενισχύσετε την λάμψη στις λευκές πετσέτες.

Για να καθαρίσετε, λοιπόν, τους αρμούς θα χρειαστείτε ένα ζευγάρι γάντια, χλωρίνη και ένα βαμβακερό πανί. Ξεκινήστε φορώντας τα γάντια σας και ρίχνοντας χλωρίνη στο πανί. Αρχίστε να τρίβετε ελαφρώς. Αφήστε τη χλωρίνη να δράσει για μερικές ώρες και έπειτα ξεπλύνετε με μπόλικο νερό. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία αν δεν δείτε αποτέλεσμα ή αν η μούχλα επιμένει.

Ένας άλλος τρόπος για να διώξετε τη μούχλα είναι να χρησιμοποιήσετε παχύρρευστη χλωρίνη και να τρίψετε σχολαστικά τους αρμούς με μία παλιά οδοντόβουρτσα. Αφήστε και πάλι τη χλωρίνη να δράσει για μερικές ώρες και έπειτα ξεπλύνετε με νερό.

Μούχλα στους αρμούς: Εξαφανίστε την από τα πλακάκια του μπάνιου με την 'χρυσή' συμβουλή του Σπύρου Σούλη

Τέλος, αν δεν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη, υπάρχει και ο φυσικός τρόπος για να έχετε ένα εξίσου καλό αποτέλεσμα. Βάλτε σε μία μικρή λεκάνη 1/2 φλ. μαγειρική σόδα (που είναι θαυματουργή), 1/3 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού, 1/4 φλ. ξίδι και 7 φλ. νερό και δημιουργήστε ένα σούπερ μείγμα που θα κάνει εξαιρετική δουλειά. Τρίψτε και πάλι τους αρμούς με μία παλιά οδοντόβουρτσα και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.

Αν θέλετε να παραμείνουν καθαροί οι αρμοί σας καλό είναι να επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία τουλάχιστον μία φορά το μήνα έτσι ώστε να μη φτάνετε κάθε φορά στο σημείο να τρίβετε με τις ώρες για να τους καθαρίσετε.

Όσο για το σαγρέ δάπεδο το οποίο είναι βρώμικο σε μερικά σημεία, μπορείτε να δοκιμάσετε να το καθαρίσετε με ένα λεμόνι. Κόψτε στη μέση ένα λεμόνι και με τη μισή λεμονόκουπα τρίψτε τα βρώμικα σημεία. Κατά πάσα πιθανότητα θα καθαρίσει. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε το ίδιο φυσικό μείγμα που αναφέραμε και παραπάνω με τη μαγειρική σόδα, το λεμόνι και το ξύδι.

Ρίξτε μαγειρική σόδα στον κουβά και σφουγγαρίστε το σπίτι σας - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα σοκαριστείτε

Θέλετε έναν πιο αποτελεσματικό και φυσικό τρόπο για να καθαρίσετε το πάτωμα του σπιτιού σας; Εάν χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα, το αποτέλεσμα θα σας σοκάρει. Βάλτε την στον κουβά και ξεκινήστε την καθαριότητα του σπιτιού. Με την ευκαιρία, δείτε 5 κόλπα για να δώσετε extra λευκό χρώμα στις πετσέτες.

Οι χρήσεις της μαγειρικής σόδας είναι δεκάδες. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε στο καθάρισμα του σπιτιού σας, στο φαγητό, σε μυστικά ομορφιάς, αλλά και σε θέματα υγείας. Είναι αποτελεσματική και αρκετός κόσμος την έχει βάλει στην καθημερινότητα του.

Αν ωστόσο τη θέλετε για να καθαρίσετε τα πλακάκια σας, δεν έχετε να κάνετε πολλές κινήσεις και ούτε θα κουραστείτε. Διαλύστε μισή κούπα σόδας σε έναν κουβά με ζεστό νερό. Σφουγγαρίστε το πάτωμα και ξεβγάλτε. Το πάτωμα σας θα είναι καθαρό και λαμπερό με ελάχιστη προσπάθεια. Ωστόσο, δοκιμάστε μαγειρική σόδα και για να κρατήσετε λευκά τα ρούχα σας. Δείτε το απίστευτο μυστικό για να τα καταφέρετε.

Αν ωστόσο,δεν την θέλετε για το σφουγγάρισμα αλλά για τα χαλιά και πάλι η μαγειρική σόδα θα σας σοκάρει
Σας λέρωσε το χαλί με ακαθαρσίες το κατοικίδιό σας; Βάλτε μαγειρική σόδα. Ένα tip που θα σας σώσει και θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε τις βρομιές πάρα πολύ γρήγορα και δεν θα μείνει κιόλας ούτε ένα σημάδι μέσα στο σπίτι.

Τα ούρα και η οσμή αυτών βγαίνουν δύσκολα θα πρέπει να προσπαθήσετε άμεσα να τα αφαιρέσετε.

Ρίξτε μαγειρική σόδα στον κουβά και σφουγγαρίστε το σπίτι σας - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα σοκαριστείτε

Αν τα ούρα είναι πρόσφατα απορροφήστε με αρκετές στρώσης χαρτιού κουζίνας όσο το δυνατόν περισσότερα ούρα μέχρι που το χαρτί να βγει στεγνό.

Σε έναν ψεκαστήρα βάλτε χλιαρό νερό και ξύδι λευκό (ένα μέρος ξύδι και δυο μέρη νερό).

Ανακατέψατε και ψεκάστε στο σημείο που έχουν πέσει τα ούρα ώστε να πάει το μείγμα μέχρι την ρίζα του πέλματος του χαλιού (ελαφρύ μούλιασμα). Περιμένουμε πέντε λεπτά μετά ταμπονάρουμε το μείγμα του νερού/ξιδιού με χαρτί κουζίνας η πετσέτα.

Μετά από τα παραπάνω ρίχνουμε σε όλο το σημείο που έχουν πέσει τα ούρα μαγειρική σόδα μια στρώση που να καλύπτει τον λεκέ.

Ξεπλένουμε τον ψεκαστήρα από το νερό και το ξύδι και βάζουμε μέσα ένα φλιτζάνι του τσαγιού οξουζουνέ και μισό κουταλάκι του γλυκού υγρό απορρυπαντικό πιάτων άχρωμο.

Προσοχή πριν ψεκάσετε το μίγμα δοκιμάστε σε μια άκρη αν το χαλί ξεβάφει με το οξουζουνέ .

Ψεκάζουμε με το μίγμα πάνω στην σόδα φαγητού σιγά- σιγά μέχρι να βραχεί η περιοχή που έχουν τα ούρα .στην συνέχεια βάζουμε γάντια πλαστικά και με τα δάχτυλα η μια βούρτσα προσπαθούμε να πάει η σόδα σε όλα τα σημεία του πέλματος.

Μόλις στεγνώσει η περιοχή με ηλεκτρική σκούπα απορροφάμε καλά την σόδα . Τέλος ξεβγαζόμουν με καθαρό νερό με πετσέτα η vitex.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share