Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024

Έχετε συνέχεια λιγούρες; 6+1 επιστημονικοί τρόποι για να μην πεινάτε

Δεν είχαμε ιδέα!

10 Ιανουαρίου 2022 14:25
Έχετε συνέχεια λιγούρες; 6+1 επιστημονικοί τρόποι για να μην πεινάτε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ταλαιπωρείστε από λιγούρες και θέλετε να τρώτε συνέχεια; Παρακάτω θα δείτε τι μπορείτε να τρώτε σύμφωνα με την επιστήμη ώστε να μειώσετε την όρεξή σας.

Τα τρόφιμα που ακολουθούν θα σας κρατάνε για ώρες και δεν θα νιώθετε νηστικοί.

Παράλληλα, δείτε εδώ το κόλπο με το παγάκι που κόβει τις λιγούρες.

Λαχανικά και όσπρια

Θα σας βοηθήσουν να μείνετε χορτάτοι για πολύ περισσότερο. Τα λαχανικά, τα φασόλια, ο αρακάς, τα ρεβύθια, οι φακές είναι από τις τροφές που περιέχουν πολλές φυτικές ίνες. Βάλτε τις στη διατροφή σας.

Καφές

Ο καφές μπορεί να σας βοηθήσει στη μείωση της όρεξης. Μάλιστα έχει αποδειχτεί πως ο ντεκαφεϊνέ καφές μπορεί να σας βοηθήσει να μην πεινάσετε μέχρι και για 3 ώρες αφού τον καταναλώσετε.

Πρωτεϊνη

Βάζοντας περισσότερη πρωτεϊνη στη διατροφή σας θα αισθάνεστε πιο χορτάτοι για πολύ περισσότερο. Σε σχετική έρευνα που έγινε αποδείχτηκε πως οι άνθρωποι που τρώνε αυγά για πρωινό καταφέρνουν να χάσουν περισσότερο λίπος μέσα σε ένα διάστημα 8 εβδομάδων από ότι εκείνοι που τρώνε υδατάνθρακες για πρωινό.

Τζίντζερ

Έρευνες έχουν δείξει ότι το τζίντζερ μειώνει την όρεξη. Ρίξτε 2 γρ. τζίντζερ σε σκόνη σε ένα ποτήρι ζεστό νερό το πρωί και δείτε πόσο αργά θα πεινάσετε.

λιγούρες

Μπαχαρικά

Οι καυτερές πιπεριές μειώνουν την όρεξη και το αίσθημα της πείνας. Επίσης τα καυτερά φαγητά σας βοηθούν να καίτε περισσότερες θερμίδες αφού τα καταναλώσετε.

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα που έχει πάνω από 70% περιεκτικότητα σε κακάο είναι πολύ υγιεινή και σας βοηθάει να μένετε χορτάτοι για περισσότερο.

Νερό

Όποτε νιώθετε ότι πεινάτε πιείτε λίγο νερό. Μπορεί να διψάτε αντί να πεινάτε. Αν όμως όντως πεινάτε φροντίστε να πιείτε δύο ποτήρια νερό πριν το φαγητό σας. Έτσι δεν θα κάτσετε στο τραπέζι με εντελώς άδειο στομάχι πράγμα που σημαίνει πως θα φάτε λιγότερο. Έχει αποδειχτεί πως οι άνθρωποι που πίνουν δύο ποτήρια νερό πριν το φαγητό τρώνε κατά 22% λιγότερο από εκείνους που δεν πίνουν καθόλου νερό.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share