Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Σύμμαχος στη καύση λίπους: Αυτά τα πέντε φρούτα θα γίνουν τα αγαπημένα σου

Συνδύασε γυμναστική για το τέλειο κορμί

23 Μαΐου 2024 11:22
Σύμμαχος στη καύση λίπους: Αυτά τα πέντε φρούτα θα γίνουν τα αγαπημένα σου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι περισσότερες από εμάς ταλαιπωρούμαστε από τα περιττά κιλά που κάθονται εκεί επίμονα και δε φεύγουν, παρόλο που προσέχουμε το τι τρώμε. Ο απαραίτητος συνδυασμός που χρειάζεσαι προκειμένου να απαλλαχθείς από το περιττό λίπος είναι οι στοχευμένες ασκήσεις στη γυμναστική που κάνεις και η επιλογή των σωστών φρούτων και λαχανικών στην καθημερινότητα, τα οποία επιταχύνουν το μεταβολισμό. Με την ευκαιρία δες Ιδανικό για καύση λίπους: Πιες αυτό το ρόφημα και θα εκπλαγείς

Ας δούμε αρχικά τα φρούτα και λαχανικά της εποχής και ποια από αυτά θα σε βοηθήσουν στο στόχο σου.

Λαχανικά: Αβοκάντο, πρώιμα αγγούρια, βλίτα, μαρούλι, παντζάρια, πιπεριά, ραδίκια, ραπανάκια, σέλινο, σέσκουλο, σπανάκι, σπαράγγια και φασολάκια. μπρόκολα (τελευταία)

Φρούτα: Βερίκοκα, κεράσια, μούσμουλα, καλοκαιρινά πορτοκάλια (Βαλένσια), πρώιμα πεπόνια, φράουλες.

Εμείς επιλέξαμε να σου παρουσιάσουμε 5 από αυτά χωρίς να σημαίνει ότι τα υπόλοιπα δε μπορούν να σταθούν σημαντικά για τον σκοπό που επιδιώκεις!

Αβοκάντο

Παρά την υψηλή περιεκτικότητά τους σε θερμίδες και λιπαρά, τα αβοκάντο μπορούν να συνεισφέρουν στην απώλεια βάρους. Είναι πλούσια σε υγιή λίπη που κάνουν το μεταβολισμό να λειτουργεί πιο γρήγορα και βοηθούν στην καύση του σωματικού λίπους. Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η κατανάλωση αβοκάντο μπορεί να αυξήσει την αίσθηση πληρότητας, να μειώσει την όρεξη και να βελτιώσει τα επίπεδα χοληστερόλης. Τα μονοκόρεστα λιπαρά θεωρούνται επιπλέον καύσιμο για άμεση απόδοση ενέργειας. Τα αβοκάντο μπορούν να καταναλωθούν ως υποκατάστατο του βουτύρου στο ψωμί και το τοστ ή σε σαλάτες, smoothies και σάλτσες.

Φρούτα και λαχανικά για διατροφή

Κεράσια

Τα κεράσια αποτελούν φυτική πηγή μελατονίνης, της ορμόνης του ύπνου και είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βάρους.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μυστικό για μόνιμη απώλεια βάρους έχει να κάνει με τη ρύθμιση της πείνας και του ρυθμού του ύπνου, την καύση του λίπους και την αποφυγή της λιγούρας. Όταν το βιολογικό ρολόι απορρυθμίζεται, λαμβάνει λανθασμένα μηνύματα με αποτέλεσμα να τείνει να καταναλώνει ανθυγιεινές τροφές. Ένα φρούτο που μπορεί να συμβάλει στην ισορροπία ύπνου και πείνας είναι τα κεράσια.

Φρούτα και λαχανικά για διατροφή

Παντζάρι

Χρώμα και γεύση συναντιούνται σε αυτό το λαχανικό, που μπορείς να απολαύσεις με πολλούς τρόπους. Να το βράσεις – ακόμα λιγότερες θερμίδες ε! – και να το μετατρέψεις σε μία άκρως θρεπτική σαλάτα. Να το χρησιμοποιήσεις ως βασικό συστατικό σε ένα νηστίσιμο και γευστικό χούμους. Όπως και να τα απολαύσεις, τα παντζάρια με μικρή δόση λεμονιού εντοπίζουν το περιττό λίπος και αρχίζουν να το διασπούν.

Φρούτα και λαχανικά για διατροφή

Πορτοκάλι

Ένα πορτοκάλι την ημέρα το επίμονο λίπος κάνει πέρα. Μπορεί να τα απολαμβάνεις όλο το χρόνο, όμως, τις επόμενες μέρες αποκτούν την πιο γλυκιά τους γεύση. Παρά τη γλυκιά του γεύση το πορτοκάλι έχει λίγες θερμίδες και το σημαντικότερο, ικανοποιεί το αίσθημα πείνας, βοηθώντας σε να νικήσεις εύκολα αυτή την απογευματινή λιγούρα που πολλές φορές ξεκινάει με ένα μελομακάρονο και καταλήγει σε ολόκληρη σοκολάτα. Και όλα αυτά όσο το λίπος διασπάται και ο οργανισμός αποτοξινώνεται.

Φρούτα και λαχανικά για διατροφή

Μαρούλι

Τα πράσινα λαχανικά, όπως το μαρούλι, το σπανάκι και το μπρόκολο, δεν είναι απλώς φορτωμένα με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, αλλά έχουν και φυτικές ίνες που ικανοποιούν την πείνα σου και σε κάνουν να τρως λιγότερο στο επόμενο γεύμα. Με αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες, το μαρούλι ελέγχει τα επίπεδα άγχους, ενώ έρευνες έχουν δείξει ότι εμπεριέχονται συστατικά που σε βοηθούν να κοιμάσαι πιο εύκολα.

Φρούτα και λαχανικά για διατροφή

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share