Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Η πιο τραγανή κιμαδόπιτα!

Πεντανόστιμη!

24 Ιουνίου 2019 11:58
Η πιο τραγανή κιμαδόπιτα!

Έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις την πιο νόστιμη συνταγή για τραγανή κιμαδόπιτα που θα γλείφουν όλοι το πιάτο τους; Τι κάθεσαι διάβασε ποια είναι τα υλικά που χρειάζονται και ξεκίνα να την φτιάχνεις!

Σου βρήκαμε ποιο θα είναι το μεσημεριανό ή το βραδινό σας γεύμα σήμερα!

Όταν φτιάχνετε πίτες πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα τα υλικά που βάζετε μέσα γιατί αυτά θα απογειώσουν την γεύση της πίτας σας!

Υλικά:

1 κιλό κιμά

2 ξερά κόκκινα κρεμμύδια
5 κ.τ.σ ελαιόλαδο

2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης

1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί

αλάτι

πιπέρι

1/4 κ.τ.γ κανέλα τριμμένη

1.4 κ.τ.γ μπαχάρι τριμμένο

1 πακέτο φύλλο κρούστας

Ελαιόλαδο σε ένα μπολάκι και ένα πινέλο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίστε τον κιμά σας με τις 5 κ.τ.σ ελαιόλαδο. Έπειτα προσθέστε το κρεμμύδι που θα έχετε ψιλοκόψει και συνεχίστε το τσιγάρισμα.

Μόλις το κρεμμύδι σας καραμελώσει, προσθέστε τις κόκκινες πιπεριές που θα έχετε κόψει σε μικρά κομματάκια (καρέ). Ανακατέψτε μέχρι να μαραθούν και σβήστε με το κρασί. Προσθέστε τα μπαχαρικά, το αλατοπίπερο, λίγο νερό και βράστε μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς σας.

Σε ένα ταψί που θα έχετε λαδώσει πρώτα καλά, στρώστε το πρώτο φύλλο. Λαδώστε το με το πινέλο και βάλτε από πάνω ακόμη ένα φύλλο. Λαδώστε το και αυτό με το πινέλο και βάλτε το ξανά από πάνω, μέχρι να δημιουργήσετε έναν πάτο με τρία φύλλα.

Έπειτα βάλτε από πάνω λίγο από τον κιμά που έχετε μαγειρέψει. Βάλτε από πάνω ένα φύλλο και μετά ξανά κιμά. Ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση του κιμά που έχετε φτιάξει (εναλλάξ φύλλο κρούστας και κιμάς).

Τέλος, από πάνω θα καλύψετε πάλι με 3 φύλλα κρούστας, τα οποία εναλλάξ θα λαδώσετε.

Το τελευταίο φύλλο (αυτό που θα βρίσκεται και από την επάνω μεριά του ταψιού) θα το λαδώσετε λίγο περισσότερο.

Ψήστε στον αέρα του φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 180-200 βαθμούς Κελσίου.

Μόλις είναι έτοιμη, βγάλτε τη από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει. Κόψτε τη σε κομμάτια και απολαύστε την!

Η πιο εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο!

Για να μην τσακώνεστε σε ποιον θα πέσει η γωνία του γαλακτομπούρεκου, το τυλίγετε σε ρολάκια που είναι εξίσου απολαυστικά. Η πιο εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο και η τέλεια συνταγή!

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά (12 φύλλα)
1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα πλήρες
¼ φλιτζανιού σιμιγδάλι ψιλό
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι αλεύρι
2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 βανίλιες
4 αβγά

Για το σιρόπι

2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 βανίλια
1 φλούδα λεμονιού
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Διαδικασία

Βάζετε σε κατσαρολάκι το μισό γάλα και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά να κάψει. Διαλύετε το αλεύρι στο υπόλοιπο κρύο γάλα (βάζετε σε μπολ το αλεύρι και ανακατεύετε προσθέτοντας το γάλα).

Προσθέτετε το σιμιγδάλι, ρίχνετε το μίγμα στο ζεστό γάλα και έπειτα τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύετε ζωηρά με σύρμα μέχρι η κρέμα να πάρει βράση και να πήξει.

Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και μετά τα αβγά ένα ένα, ανακατεύοντας ζωηρά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Αφήνετε να κρυώσει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Διπλώνετε τα φύλλα κρούστας κατά πλάτος στη μέση και τα στοιβάζετε το ένα πάνω στο άλλο. Παίρνετε τα φύλλα ένα ένα και τα αλείφετε με βούτυρο. Τοποθετείτε στο κάτω μέρος από μια γενναία δόση κρέμας, φέρνετε από αριστερά και δεξιά τις άκρες πάνω από τη γέμιση και τυλίγετε σε πακέτο.

Αραδιάζετε τα γαλακτομπούρεκα κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Ξεφουρνίζετε και αφήνετε να μισοκρυώσουν.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά και περιχύνετε τα χλιαρά γαλακτομπούρεκα.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share