Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κεραμεικός: 5 εναλλακτικά all day bar

Αξίζει να τα επισκεφτείτε!

28 Απριλίου 2022 10:55
κεραμεικο για ποτό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χαλαρά, εναλλακτικά και cult θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τα μπαρ που ακολουθούν στον Κεραμεικό και μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν το στέκι της παρέας. Όπως τα περισσότερα ξεκινάνε το πρωί με καφέ και εναλλακτικά brunch και συνεχίζουν ακάθεκτα μέχρι το βράδυ με ποτό και κοκτέιλ.


Momix

momix κεραμεικο για ποτό

Το μπαρ Momix έβαλε στη ζωή μας τα μοριακά κοκτέιλ πριν από τέσσερα χρόνια. Μας έβαλε να πιούμε σε πιάτα, σε σουπιέρες, σε κουτάλια, σε δοκιμαστικούς σωλήνες που βγάζουν αφρούς και τσιτσιρίζουν από τον ξηρό πάγο. Μας σύστησε σφηνάκια-ζελεδάκια που σκάνε στο στόμα και μας θύμισε ότι η χημεία μπορεί να είναι ωραία –αντίθετα με ό,τι πιστεύαμε στο σχολείο. Έχει, για τα καλοκαίρια, μια αυλίτσα χάρμα οφθαλμών, και για τον υπόλοιπο χρόνο έναν ωραιότατο εσωτερικό χώρο. Η λίστα των απίθανων κοκτέιλ του ανανεώνεται διαρκώς, έχει όμως και σταθερές αξίες όπως η Lila Pause, που είναι… η παιδική μας ηλικία σε ποτήρι, με βάση εκχυλίσματα από παλαιωμένο ρούμι. Βέβαια μην ανησυχείτε εννοείτε ότι έχει και κλασσικό ποτό για του all time classics.

Κεραμείο

κεραμειο κεραμεικο για ποτό

To καφέ μπαρ Κεραμείο είναι μια από τις σταθερότερες αξίες της περιοχής ενώ παραπάνω από τα μισά μπαράκια στα οποία συχνάζαμε έχουν κλείσει, το Κεραμείο συνεχίζει ακάθεκτο να απολαμβάνει την αγάπη του κόσμου. Η μέρα εδώ ξεκινά με καφέ, συνεχίζει με ρακόμελο ή κρασί και καταλήγει με ποτό ή κοκτέιλ, συνδυασμένα με τζαζ και ροκ μουσικές. Διοργανώνει συχνά πυκνά και live, με jazz μπάντες και όχι μόνο.

Στα δυνατά χαρτιά του, με το που πάρει να καλοκαιριάζει, συγκαταλέγεται βεβαίως και η αυλή του, με τα χτιστά καναπεδάκια, τα τραπέζια που φτιάχνονται από κορμούς δέντρων, τις φυλλωσιές και τα περίεργα industrial φωτιστικά.

Tesla

tesla κεραμεικος για ποτο

Χιπστερομάγαζο, χωρίς δεύτερη σκέψη αλλά και χωρίς πολύ σοβαρό λόγο. Είναι από τα πιο πολυσυζητημένα καφέ μπαρ της πόλης. Έχει ανοίξει από τον Σεπτέμβριο και βρίσκεται πάνω στην Πειραιώς. Χαρακτηριστικό του είναι το πελώριο λογότυπο της αεροπορικής εταιρίας ΑΕΡΟΦΛΟΤ με τα φωτεινά γαλάζια γράμματα πάνω από την (προερχόμενη από ολλανδική αντικερί) μπάρα.

Φαίνεται και απ’ έξω. Tesla όμως το λένε, όπως το άλλο λογότυπο που θα δεις στον χώρο. Θα δεις και ένα της Ολυμπιακής. Θα πας από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ για κουβέντα και ποτά. Έχει χαλαρή ατμόσφαιρα γενικά και αυτό το λες καλό.

Nixon

nixon κεραμεικο για ποτό

Άλλη μία από τις σταθερές αξίες της γειτονιάς, το Nixon είναι ένα σούπερ κεφάτο μπαρ, που φιλοξενεί τακτικά live, σερβίρει και απίθανα burgers, έχει και ατμόσφαιρα βγαλμένη από φιλμ νουάρ. Το Nixon ακροβατεί μεταξύ κλασικού ποτάδικου, bar restaurant και καλλιτεχνίζοντος στεκιού… και ισορροπεί αξιοθαύμαστα. Οι μουσικές του κινούνται από blues μέχρι κινηματογραφικά soundtrack.

Εξωστρεφής

εξωστρεφης κεραμεικο για ποτό

Στον πολυσύχναστο πλέον δρόμο του Κεραμεικού, ο νέος και τρίτος στην σειρά Εξωστρεφής συγγενεύει με τον γνωστό ως “downstairs” της Θεμιστοκλέους καθώς και με την καλοκαιρινή του εκδοχή στον λόφο. Στον χώρο του νέου καταστήματος η λογική παραμένει ίδια: ξύλινα τραπέζια, καλό φαγητό και χαλί ζωντανής ελληνικής μουσικής σε ένα κλίμα. Ευνοεί λοιπόν την συνάντηση μιας μεγάλης παρέας που θέλει να βάλει μεζέδες στη μέση και να μοιραστεί σε χαμηλά ποτήρια χύμα αλκοόλ. Από το πρωί λοιπόν καφές και brunch και το βράδυ ποτό και κουβέντα μέχρι αργά.

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share