Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Το μαγαζί στο Ψυχικό που με τον παριζιάνικο του αέρα θα σας ταξιδέψει μέχρι τα... στέκια του Saint Germain !

15 Δεκεμβρίου 2017 08:38
Το μαγαζί στο Ψυχικό που με τον παριζιάνικο του αέρα θα σας ταξιδέψει μέχρι τα... στέκια του Saint Germain !

Αφετηρία γι΄ αυτό το γευστικό ταξίδι το Παρίσι… Εκεί όπου γεννήθηκε η ιδέα για την Polly Maggoo από μια αφίσα της ταινίας (φιλμ νουάρ) σκηνοθετημένη από τον φωτογράφο William Klein το 1966.

Κείμενο: Τίτι Βελοπούλου

Φωτογραφίες: Κώστας Καπαρελιώτης

Πρώτη στάση… Μεταξουργείο. Το bistro Polly Maggoo ανοίγει το 2009 σε μια γειτονιά του Μεταξουργείου και γίνεται σημείο αναφοράς λόγω του ανεπιτήδευτου στυλ και του παριζιάνικου αέρα, σαν αυτόν που πνέει στα στέκια του Saint Germain.

Εκεί ο chef και ιδιοκτήτης Γιώργος Ηλιού εκπλήσσει με ένα μενού χωρίς τάσεις για υπερβολές. Κι όλα αυτά μέχρι τον περσινό Ιούνιο όταν η επιτυχημένη συνταγή μεταφέρεται στα βόρεια για να γράψει μια νέα ιστορία στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.

Επόμενη στάση… Ψυχικό. Mε το που μπαίνεις στο καινούριο σπίτι της Polly Maggoo νιώθεις κάτι οικείο, παρόλο που θυμίζει ελάχιστα εκείνο της Λεωνίδου. Εδώ σε καλωσορίζει με μια νέα αλμοδοβαρική αισθητική, ένα mix and match γαλλικού bistro, σκηνογραφικών στοιχείων, homey ατμόσφαιρας, κάτι που οφείλεται στην αρχιτέκτονα και
μηχανικό Παναγιώτα Καμπέρου (σύζυγο του Γιώργου) και στον σκηνοθέτη Χάρη Μιχαλογιαννάκη (συνιδιοκτήτη).

Κι ενώ ο κάτω χώρος δηλώνει εμφανώς bistro με αυθεντικές παριζιάνικες επιρροές και κλασικά μοτίβα της γαλλικής πόλης, ανεβαίνοντας πάνω παραπέμπει σε cozy γωνιά σπιτιού, με χαλιά, σαλονάκια με φερ φορζέ, ≪μουσειακές≫ προθήκες με έργα Τέχνης σε ένα αρμονικό και χαρούμενο πάντρεμα.

Ιδιαίτερη λεπτομέρεια οι κολόνες, που αξιοποιήθηκαν ως noteboard, με σημειώσεις και memories από προσωπικές συλλογές που άθελά τους αποσκοπούν σε έναν διαδραστικό ≪διάλογο≫ με τον πελάτη την ώρα που απολαμβάνει το δείπνο του.

Όσο για το μενού, κινείται στην ίδια φιλοσοφία...Μιας γαλλικής κουζίνας με μεσογειακές επιρροές και γήινες, ≪κατανοητές≫ γεύσεις. Από τη φαρέτρα του ο Γιώργος έφερε μαζί κλασικά πιάτα του όπως η φακή με το αυγό ποσέ, η σαλάτα με το κατσικίσιο τυρί, τα σαλιγκάρια και το ζουμερό συκώτι.

Δίπλα τους έρχονται να σταθούν επάξια το entecote, το αρνάκι ραγού αλλά και ένα ταρτάρ λαβράκι.

Highlights
• H οινική λίστα, που μετρά γύρω στις 45 ετικέτες ελληνικού και γαλλικού αμπελώνα.

• Τα χειροποίητα γλυκά του με best seller το προφιτερόλ και την κρέμα μασκαρπόνε σε μιλφέιγ.

Info:

Polly Maggoo
Αγγ. Σικελιανού 8, Νέο Ψυχικό, Αθήνα, Τ. 210 5241120, www.pollymaggoo.gr

Για περισσότερα μαγαζιά κατεβάστε το περιοδικό εδώ

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share