Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Συνταγή για πεντανόστιμα νηστίσιμα μηλοπιτάκια!

Είναι απίστευτα!

13 Δεκεμβρίου 2018 16:15
Συνταγή για πεντανόστιμα νηστίσιμα μηλοπιτάκια!

Τον χειμώνα τα μήλα έχουν την τιμητική τους και σήμερα θα σου δείξω μια υπέροχη συνταγή για νηστίσιμα μηλοπιτάκια, που θα αγαπήσεις. Είναι νόστιμη και εύκολη και μπορείς να την κάνεις όσο συχνά θέλεις και σαν κέρασμα και σαν ένα γλυκό που μπορείς να έχεις πάντα στο σπίτι σου, ειδικά όταν έχεις πολλά μήλα.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι λίγα και απλά, και για την γέμιση,υπόκεινται στις δικές σου προσωπικές προτιμήσεις για το τι θέλεις να έχουν και τι όχι τα μηλοπιτάκια σου. Πάμε να σου δείξω μια από τις πιο απλές και πεντανόστιμες συνταγές για ατομικές μηλόπιτες, που θα δεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα τραγωδία στην Ρόδο: Νεκρή 22χρονη στο σπίτι της!


Εύκολα και νόστιμα νηστίσιμα μηλοπιτάκια που πρέπει να κάνεις!

Υλικά για τη ζύμη:

4 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ.
1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
4 κουτ. γλ. ζάχαρη
1/2 κουτ. γλ. κανέλα
1/2 φλιτζάνι ρετσίνα
1 1/2 κουτ. γλ. μπέικιν
ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
Υλικά για τη γέμιση:

5 μήλα
3/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 1/2 κουτ. γλ. κανέλα
καρύδια
σταφίδες
Πως το κάνεις:

Ρίχνουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά για τη ζύμη, εκτός από το αλεύρι. Μετά ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί. Σκεπάζουμε το μείγμα μας και το βάζουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά.

Πλένουμε τα μήλα και να τα καθαρίζουμε. Τα κόβουμε σε κυβάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και την κανέλα να βράσουν λίγο μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Μετά προαιρετικά προσθέτω καρύδια και σταφίδες στο μείγμα της γέμισης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εν ψυχρώ δολοφονία στο Μοσχάτο: Οι δράστες πυροβόλησαν πισώπλατα τον 48χρονο φύλακα!

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, παίρνουμε μικρά στρόγγυλα κομμάτια με κουπάτ ή με το χέρι και βάζουμε στη μέση λίγη γέμιση. Μπορείς να κρατήσεις λίγο ζυμάρι και να προσθέσεις λεπτές γραμμές για ένα πιο όμορφο αποτέλεσμα που μοιάζει με μίνι πάστα φλώρα, Ανασηκώνουμε τα πλαϊνά και βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνω στους 170 βαθμούς για 20-30 λεπτά. Όταν κρυώσουν αν θέλω πασπαλίζω με άχνη και κανέλα.

Με το ίδιο ζυμάρι μπορείς να κάνεις και πιτάκια με μαρμελάδα.

Μπορείς να δεις επίσης Πως να φτιάξεις τριανταφυλλένια μηλοπιτάκια με 4 υλικά!

Αυτή η μοναδική συνταγή για νηστίσιμα μηλοπιτάκια θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη και θα σου χαρίσει ένα υπέροχο γλύκισμα τις ημέρες της νηστείας. Μπορείς να κάνεις πολλές παραλλαγές όσον αφορά την εμφάνιση αλλά και τη γέμιση και να έχεις τα δικά σου ιδιαίτερα πιτάκια που όλοι θα λατρέψουν.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share