Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Ψαράς έγινε ζάμπλουτος με αυτό που έβγαλε από τη θάλασσα!

Πολλοί θα ήθελαν να βρίσκονται στην θέση τους!

31 Ιουλίου 2019 13:04
Ψαράς έγινε ζάμπλουτος με αυτό που έβγαλε από τη θάλασσα!

Απίστευτη είναι αυτή η ιστορία με τον ψαρά που έγινε πλούσιος με αυτό που έβγαλε από την θάλασσα! Πολλοί μάλλον τον ζήλεψαν!

Είναι αλήθεια πως πολλοί ψαράδες που αναζητούν όστρακα κοιτούν μήπως κρύβουν κάποιο… θησαυρό. Ψαράς πήδηξε στη ράχη μίας φάλαινας και πάλεψε μέχρι να την ελευθερώσει

Το ίδιο ακριβώς έκανε και ένας ψαράς στην κινέζικη επαρχία Suzhou. Ψάχνοντας για εντυπωσιακά όστρακα αντίκρισε και ένα γιγαντιαίο.

Αυτό που ωστόσο δεν περίμενε, ήταν πως το παρακάτω όστρακο ήταν γεμάτο με έναν… θησαυρό.

Μια βόλτα στην πόλη Σουζού έκρυβε εκπλήξεις!

Ένας άντρας έκανε βόλτα στην τοπική αγορά αναζητώντας ένα δώρο για τη σύζυγό του

Εκεί συνάντησε έναν πλανόδο πωλητή μαργαριταριών

Ο άνδρας είχε πολλά όστρακα ανοιγμένα μπροστά του ωστόσο ένα από αυτά έκρυβε το… τζακ ποτ!

Ενα όστρακο ήταν γεμάτο μαργαριτάρια χαρίζοντας στον ιδιοκτήτη του αρκετά χρήματα

Το φαινόμενο είναι πολύ σπάνιο, καθώς τα όστρα διαθέτουν ένα μαργαριτάρι έκαστο!

Γιατί ακούμε τον ήχο της θάλασσας σε ένα κοχύλι;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί ακούμε τον ήχο της θάλασσας όταν ακουμπάμε ένα μεγάλο κοχύλι στο αυτί μας; Μπορέσατε ποτέ να εξηγήσετε αυτό το φαινόμενο; Να σας θυμίσουμε και τι έπαθε μια κοπέλα όταν κολύμπησε στην Νεκρά Θάλασσα!

Το κοχύλι αποτελείται από ένα υλικό που είναι πλήρως ηχομονωτικό. Το σχήμα του είναι τέτοιο που μπορεί να "μεγαλώσει" έναν θόρυβο(κάτι σαν ηχείο) και ενισχύεται περισσότερο επειδή δημιουργείται και ηχώ μέσα του.

Το αυτί μας έχει φλέβες. Οι φλέβες αυτές πάλλονται. Οι απόηχοι αυτών των παλμών φυσικά είναι τόσο μικροί, που δεν τους ακούμε. Αν ενισχυθούν όμως, τότε τους ακούμε.

Όπως ξέρουμε, ήχοι χαμηλής έντασης, μπορούν να ακουστούν μόνο με απόλυτη ησυχία. Aλλιώς υπερκαλύπτονται από άλλους ήχους πιο δυνατούς κι έτσι δεν ακούγονται. Όσο περισσότερο πιέσουμε το κοχύλι στο αυτί μας, τόσο καλύτερη μόνωση θα πετύχουμε. Έτσι, πολύ απλά, όταν βάλουμε το κοχύλι στο αυτί μας, απομονώνονται οι εξωτερικοί ήχοι, ενισχύεται κατά πολύ ο θόρυβος που υπάρχει από μέσα του κι έτσι ακούμε αυτόν τον ήχο που μοιάζει με αυτόν της θάλασσας!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share