Φτιάξτε εύκολους και λαχταριστούς χριστουγεννιάτικους κορμούς!!! (PHOTOS)
23 Δεκεμβρίου 2013
Την παραμονή των Χριστουγέννων την τιμητική του στο τραπέζι έχει ο χριστουγεννιάτικος κορμός. Πρόκειται για το παραδοσιακό γλυκό των Γάλλων, που γρήγορα διαδόθηκε και στις υπόλοιπες χώρες. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε τους πιο εντυπωσιακούς χριστουγεννιάτικους κορμούς, που κάθε οικογένεια θα ήθελε να έχει στο τραπέζι της! Αλλά επειδή οι φωτογραφίες θα σας ανοίξουν την όρεξη, προτού τις δείτε σας έχουμε μία σχετικά εύκολη συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: • Για το κέικ: Ανακατεύετε τα 4 πρώτα υλικά σ΄ενα μπολ. Κατόπιν χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτετε σιγά-σιγά τη μισή ζάχαρη, το αφήνετε στην άκρη. Μετά χτυπάτε τα κροκάδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να πήξουν και σιγά-σιγά προσθέτετε το νερό και μετά τα ανακατεμένα υλικά. Κλείνετε το μιξερ και προσθέτετε τη μαρέγκα ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει. • Αδειάζετε το μίγμα στο ταψί του φούρνου, στο οποίο έχετε στρώσει και βουτυρώσει λαδόκολλα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 15΄. Μόλις βγει το αναποδογυρίζετε σε πετσέτα πασπαλισμένη με λίγη άχνη και αμέσως το τυλίγετε σε ρολό και το αφήνετε να κρυώσει τελείως. Μόλις κρυώσει το ξετυλίγετε σιγά-σιγά και απλώνετε τη γέμιση και ξανατυλίγετε απαλά. • Για τη γέμιση: Χτυπάτε τα υλικά της γέμισης και μόλις αφρατέψουν προσθέτετε και το αμυγδαλάκι φιλέ. • Για το γλάσο: Ανακατεύετε το λικέρ-γάλα. Ανακατεύετε την άχνη-κακάο. Χτυπάτε το βούτυρο και προσθέτετε σε δόσεις το λικέρ-γάλα και άχνη-κακάο. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό. • Καλύπτετε το ρολό με το γλάσο και πασπαλίζετε κουβερτούρα τριμμένη και λίγη άχνη.