Η απόλυτη απόλαυση: Το πιο γρήγορο γλυκό ψυγείου με μήλα
Ίσως το νοστιμότερο γλυκό
![Η απόλυτη απόλαυση: Το πιο γρήγορο γλυκό ψυγείου με μήλα](https://www.athensmagazine.gr/photos/w_800px/articles/202405/mila_glyko.jpg)
Αν θέλετε κάτι δαφορετικό από μια συνηθισμένη μηλόπιτα, τότε η συγκεκριμένη συνταγή για γλυκό ψυγείου με μήλα, θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!
Είναι πανεύκολη στην εκτέλεση, πεντανόστιμη και απαιτεί ελάχιστα υλικά και χρόνο.
Με την ευκαιρία, δοκιμάστε επίσης: Από άλλο πλανήτη: Γλυκό ψυγείου με κεράσια
Ο μοανδικος συνδυασμός του μήλου με τα μπισκότα θα σας κάνει να θέλετε να το φτιάχνετε κάθε μέρα.
Υλικά
Για την κρέμα:
- 1200 γρ χυμό μήλου
- 3 φακελάκια των 117 γρ κρέμα ζαχαροπάστικής στιγμής(βανίλια)
Για τα καραμελωμένα μήλα:
- 2 μήλα μεσαίου μεγέθους
- 200 γρ χυμό μήλου
- 400 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο
Για την βάση:
- 225 γρ μπισκότα πτι μπερ με γεύση σοκολάτας
- 150 γρ χυμό μήλου
Για το πασπάλισμα:
- 70 γρ θρυμματισμένα πτι μπερ με γεύση σοκολάτας
Εκτέλεση
-
Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε 1200μλ κρύο χυμό μήλου, 3 φακελάκια των 117 γρ κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ ώσπου να γίνουν κρέμα.
-
Καθαρίζουμε 2 μεσαία μήλα και τα κόβουμε σε κομμάτια.
-
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 200 γρ χυμό μήλου και τα μαγειρεύουμε για 3 λεπτά
-
Ρίχνουμε μέσα στα μήλα 400 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο και βράζουμε για 1 λεπτό.
-
Βάζουμε σε ένα μπολ 150 γρ χυμό μήλου και βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα.
-
Τα στρώνουμε σε πυρεξ 20x 30 ( κάνουμε 2 στρώσεις)
-
Ρίχνουμε πάνω απ τα μπισκότα την κρέμα με τα καραμελωμένα μήλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 30′ λεπτά.
-
Προσθέτουμε την κρέμα την στρώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο.
-
Την βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.
-
Η πρωτότυπη μηλόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.
Πηγή:livekitchen.gr