Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2025

Το πιο νόστιμο μπιφτέκι ταψιού: Η τυρένια γέμιση φέτας θα σε ταξιδέψει σε άλλο πλανήτη

Θα το αγαπήσεις!

15 Ιουνίου 2024 12:47
Το πιο νόστιμο μπιφτέκι ταψιού: Η τυρένια γέμιση φέτας θα σε ταξιδέψει σε άλλο πλανήτη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βρήκαμε τη πιο νόστιμη συνταγή για μπιφτέκια ταψιού με γέμιση τυρί φέτα. Μια παραλλαγή από τα κλασικά παραδοσιακά μπιφτέκια που θα αγαπήσεις!

Με την ευκαιρία δες Ζουμερά μπιφτέκια πολίτικα πανέ «γυναικείο μπούτι» (Kadinbudu köfte): Το μυστικό είναι στον κιμά

Υλικά

  • 500 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1/3 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 3 φρυγανιές, μουλιασμένες σε νερό και καλά στυμμένες
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι

Για τη γέμιση

  • 250 γρ. φέτα, χονδροθρυμματισμένη
  • 4 – 5 ξερά σύκα ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

Μπιφτέκι ταψιού

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ μπολ, βάζουμε τον κιμά και όλα τα άλλα υλικά και τα ζυμώνουμε να ενωθούν καλά και να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί.
  • Παίρνουμε το μισό από το μείγμα και το απλώνουμε πιέζοντας με τις παλάμες μας να καλύψει τον πυθμένα του ταψιού ισόπαχα.
  • Από πάνω σκορπίζουμε ομοιόμορφα την φέτα.
  • Στρώνουμε μια λαδόκολλα στην επιφάνεια εργασίας και απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα.
  • Το πλάθουμε έτσι, ώστε να έχει ακριβώς το μέγεθος του ταψιού.
  • Αναποδογυρίζουμε με προσοχή το λαδόχαρτο για να πέσει το μείγμα πάνω στη γέμιση.
  • Διορθώνουμε με το χέρι αν έχει μείνει κενό, ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε για περίπου 20 – 30 λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  • Το κόβουμε σε 6 ή 8 κομμάτια, σαν τούρτα.

Συνοδεύουμε με: Ρύζι ή με μια φρέσκια σαλάτα.
Συμβουλή: Εναλλακτικά: Αντί για φέτα, μπορούμε να βάλουμε ανθότυρο, για να γίνει πιο ελαφρύ ή κοπανιστή ανακατεμένη με ανθότυρο, ή για μεγάλες συγκινήσεις... ροκφόρ.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share