Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

Γλυκό ψυγείου σοκολάτα-πορτοκάλι με πτι μπερ - Μπισκοτένιο και με κόστος κάτω από 10 ευρώ!

Συνταγή που συναρπάζει!

20 Νοεμβρίου 2023 12:41
Γλυκό ψυγείου σοκολάτα-πορτοκάλι με πτι μπερ - Μπισκοτένιο και με κόστος κάτω από 10 ευρώ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι γιορτές πλησιάζουν, η όρεξη ανοίγει! Τι πιο ωραίο από ένα γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και πορτοκάλι για συνοδεύσει το χειμωνιάτικό σας τραπέζι ή τα... χουχουλιάρικά σας απογεύματα στο σπίτι;

Το Athensmagazine.gr βρήκε και σας προτείνει την πιο γλυκιά συνταγή των ημερών, με τα μπισκότα πτι μπερ να πρωταγωνιστούν σε αυτή και να έρχεται στο πιάτο σας με λιγότερα από 10 ευρώ. Με την ευκαιρία, θυμίζουμε και το γλυκό ψυγείου «πύραυλο» - Η σοκολατένια συνταγή που θα σας απογειώσει!

Αναλυτικά η συνταγή

γλυκο-ψυγειου-σοκολατα-πορτοκαλι
Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και πορτοκάλι

Υλικά

  • 600 ml γάλα φυτικό
  • 5 κ. σ. κοφτές άνθος αραβοσίτου
  • 3 κ. σ. κοφτές κορν φλάουρ
  • 2 γεμάτες κ. σ. στέβια
  • μισή κουβερτούρα σοκολάτα
  • 250 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1 πακέτο κλασικά μπισκότα Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου

Εκτέλεση

  • Επιλέγουμε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους και απλώνουμε μία στρώση μπισκότα Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου, αφού τα βουτήξουμε γρήγορα στο γάλα. Προσοχή! Δεν αφήνουμε να μουλιάσει το μπισκότο.
  • Σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε την κουβερτούρα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να ζεστάνει το υπόλοιπο γάλα, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη/σύρμα.
  • Ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου και 1 κ. σ. από τη στέβια
  • Όταν αρχίσει να δένει η κρέμα, απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  • Στρώνουμε στο πυρεξ, πάνω από τη βάση την κρέμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη, μέχρι να ετοιμάσουμε τη δεύτερη.
  • Σε κατσαρολάκι προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι, την υπόλοιπη ποσότητα στέβια και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη/σύρμα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει.
  • Στρώνουμε πάνω από την κρέμα σοκολάτας.
  • Σκεπάζουμε το γλυκό με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσουν καλά οι κρέμες και να δέσουν.

Πηγή: papadopoulou.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share