Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Νηστίσιμο κέικ μήλου με λάδι και πορτοκάλι - Υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

6 Μαρτίου 2023 14:32
Νηστίσιμο κέικ μήλου με λάδι και πορτοκάλι - Υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εάν ψάχνετε για υγιεινά γλυκά τότε σας έχουμε την ιδανική συνταγή. Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα αφράτο και λαχταριστό κέικ μήλου με λάδι και πορτοκάλι.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Νηστίσιμα ροξάκια με πορτοκάλι - Μία γλυκιά απόλαυση και όχι μόνο!

Υλικά:

  • 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ολικής άλεσης)
  • 1 φλ. ζάχαρη καστανή
  • 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο και 1/4 φλ. νερό
  • 1 φλ. σταφίδες
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένα καρύδια
  • 1 μήλο τριμμένο και 2 μήλα σε κύβους
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ ή λικέρ
  • 2 κ.γλ. κανέλα (κοφτά)
  • 1 κ.γλ. γαρύφαλο
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα

Οδηγίες για το αφράτο κέικ μήλου

Νηστίσιμο κέικ μήλου με λάδι και πορτοκάλι - Υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα

Εκτέλεση:

  • Δουλεύετε τα υλικά με το χέρι, χωρίς να χρησιμοποιείτε μίξερ.
  • Σ ένα μπολ προσθέτετε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη σόδα και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη,
  • Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Συνεχίζετε προσθέτοντας τα μήλα, τις σταφίδες και τα καρύδια. Ανακατεύετε καλά και μεταφέρετε το μίγμα σε μία λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 50 λεπτά.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share