Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

Έκοψε τα καρότα σε ροδέλες και τα έβαλε πάνω σε αλουμινόχαρτο - Όταν τα έψησε στον φούρνο έπαθε σοκ με αυτό που γεύτηκε

Απίστευτο αποτέλεσμα!

21 Φεβρουαρίου 2023 13:49
Έκοψε τα καρότα σε ροδέλες και τα έβαλε πάνω σε αλουμινόχαρτο - Όταν τα έψησε στον φούρνο έπαθε σοκ με αυτό που γεύτηκε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αναζητάτε έναν υγιεινό τρόπο να ικανοποιήσετε τις λιγούρες σας για σνακ;

Εμείς έχουμε την τέλεια λύση για εσάς -μία νόστιμη και θρεπτική λιχουδιά που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους πιο ανθυγιεινούς πειρασμούς που τείνουν να μας δελεάζουν.

Είναι γνωστό πως τα τηγανητά είναι όχι μόνο παχυντικά αλλά και επιβλαβή για τον οργανισμό μας, συνεπώς καλό είναι όσο μπορούμε να τα αποφεύγουμε. Αυτή η πανεύκολη συνταγή για ψητά τσιπς καρότου είναι η τέλεια εναλλακτική απέναντι σε ένα δελεαστικό μπολ με πατατάκια και δεν υστερεί καθόλου σε γεύση. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το αλουμινόχαρτο στο πλυντήριο.

Αυτή η νόστιμη συνταγή του Έκτορα Μποτρίνι για τσιπς καρότου είναι σίγουρο πως θα σας ξετρελάνει, ενώ μπορείτε να την απολαύσετε συνοδεία του αγαπημένου σας ντιπ.

Υλικά

Χρησιμοποιείται κατά βούληση, αναλόγως την ποσότητα που επιθυμείτε.

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200. Στρώνετε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και το αφήνετε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τις φέτες καρότου με λάδι, σκόρδο σε σκόνη, μαϊντανό και αλάτι μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα τα καρότα.
  • Τοποθετήστε τις φέτες καρότου σε μία στρώση στο έτοιμο ταψί, φροντίζοντας να μην γεμίσει υπερβολικά το φύλλο.
  • Ψήνετε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν και μετά τα βγάζετε από τον φούρνο.

Αυτό είναι! Συνιστώ να τα σερβίρετε αμέσως όσο είναι ζεστά και τραγανά. Μπορείτε να τα συνοδέψετε με ένα ελαφρύ ντιπ γιαουρτιού.

Έκοψε τα καρότα σε ροδέλες και τα έβαλε πάνω σε αλουμινόχαρτο - Όταν τα έψησε στον φούρνο έπαθε σοκ με αυτό που γεύτηκε

Φάγατε σκόρδο; Οι καλύτεροι τρόποι να απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη αναπνοή

Το σκόρδο και τα κρεμμύδια δίνουν γεύση στο φαγητό και έχουν πολλαπλά οφέλη υγείας. Από την άλλη μεριά όμως μας… φιλοδωρούν με δυσάρεστη αναπνοή, ειδικά όταν τα καταναλώνουμε ωμά.

Με την ευκαιρία, δείτε 4 άγνωστες χρήσεις του σκόρδου!

Θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι ακόμη και γι’ αυτό το φαινόμενο έχουν γίνει έρευνες που καταλήγουν σε ορισμένες προτάσεις για να απαλλαγούμε από την δυσάρεστη αναπνοή.

Αμερικανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο σε έρευνά τους που δημοσιεύθηκε στο Journal of Food Science εξηγούν ότι ένα από τα συστατικά του σκόρδου – το αλλύλιο μεθυλοσουλφίδιο – δεν διασπάται με την πέψη με αποτέλεσμα να απελευθερώνεται στην ανάσα και τον ιδρώτα.

Στο πλαίσιο του πειράματος οι εθελοντές έφαγαν ωμό σκόρδο και στη συνέχεια κατανάλωναν διάφορα τρόφιμα για να φρεσκάρουν την αναπνοή τους. Από όλα τα τρόφιμα πιο αποτελεσματική δράση είχε το μήλο το οποίο φάνηκε να εξουδετερώνει τα δύσοσμα ένζυμα του σκόρδου.

Επίσης και ο χυμός λεμόνι φάνηκε αποτελεσματικός ως «αποσμητικό». Μια πιθανή εξήγηση γι’ αυτό αποδίδεται στην οξύτητά του.

Οι ειδικοί μάλιστα πιστεύουν ότι τα καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά την αναπνοή θα τα έχουμε συνδυάζοντας τα τρόφιμα που καταπολεμούν την μυρωδιά του σκόρδου με το ίδιο το σκόρδο – τρώγοντας τα δηλαδή μαζί.

Επίσης ένα ποτήρι πλήρες γάλα φάνηκε ότι μειώνει το αλλύλιο μεθυλοσουλφίδιο στο στόμα κατά 50%, ιδιαίτερα δεν όταν καταναλωνόταν κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Επίσης η ίδια έρευνα ανέδειξε και το μαρούλι ως αποτελεσματικό μέσο για τη μείωση της μυρωδιάς του σκόρδου στην αναπνοή.

Τέλος ορισμένα φύλλα μυρωδικών βοτάνων όπως ο μαϊντανός, αλλά και η μέντα θεωρούνται παραδοσιακά γιατροσόφια που απαλλάσσουν ή καλύπτουν τη δυσάρεστη αναπνοή.

Φάγατε σκόρδο; Οι καλύτεροι τρόποι να απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη αναπνοή

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι το ωμό μήλο, το μαρούλι και τα φύλλα μέντας ήταν τα πιο δραστικά τρόφιμα για τη μείωση των πτητικών ουσιών του σκόρδου που οδηγούσαν σε δυσάρεστη αναπνοή.

Ακόμη εξετάστηκε η δράση του ροσμαρινικού οξέος που περιέχεται σε αρωματικά φυτά, της κατεχίνης που περιέχεται στο πράσινο τσάι και της κερκετίνης, ενός φλαβονοειδούς που υπάρχει στο κόκκινο κρασί. Ιδιαίτερα δραστικό φάνηκε το ροσμαρινικό οξύ μια πολυφαινόλη που βρίσκεται σε πολλά φυτά. Σε ιδιαίτερα υψηλές συγκεντρώσεις βρίσκεται στη ρίγανη, στο δεντρολίβανο, στο βάλσαμο λεμονιών, στο φασκόμηλο και στη μαντζουράνα.

Τέλος ένα πρακτικό μυστικό που εκτιμάται ότι μπορεί να μειώσει την δράση του σκόρδου στην αναπνοή είναι να αφαιρούμε την «καρδιά» κάθε σκελίδας σκόρδου πριν το καταναλώσουμε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share