Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Σουφλέ σπανάκι με τυρί!

18 Οκτωβρίου 2013
Σουφλέ σπανάκι με τυρί!

Υλικά
Για μια μέτρια στρογγυλή αντικολλητική φόρμα
1. 1 κιλό σπανάκι
2. ½ φλιτζ. τσαγ. βούτυρο καλής ποιότητας
3. 350 γρ. μυζήθρα πλήρη σε λιπαρά
4. 4 αυγά
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίστε το σπανάκι από τα κοτσάνια, τα κίτρινα φύλλα και πλύνετέ το με πολλά νερά. Κόψτε το σε μικρότερα κομμάτια και αφήστε το να στραγγίσει καλά.
2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα, βάλτε το μισό βούτυρο να λιώσει. Μόλις κάψει, προσθέστε το σπανάκι να σοταριστεί. Αλατίστε κι ανακατέψτε καλά για να μαραθεί. Όταν έχει μειωθεί ο όγκος του και το δείτε μαραμένο, αποσύρετέ το από τη φωτιά. Αδειάστε το σε ένα μπολ για κρυώσει λίγο.
3. Τρίψτε τη μυζήθρα και προσθέστε τη στο μπολ με το σπανάκι. Ρίξτε πιπέρι. Χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε τα στο μείγμα. Ανακατέψτε τα υλικά καλά για να αποκτήσουν ομοιογένεια.
4. Με το μισό από το βούτυρο που έμεινε αλείψτε τη φόρμα. Αδειάστε μέσα το μείγμα. Ζεστάνετε καλά το υπόλοιπο βούτυρο και κάψτε το. Ψήστε το στους 170ο C για 30΄.

Έξυπνη ιδέα: Αν σας μείνει κάποιο μεγάλο κομμάτι και θέλετε να το «φρεσκάρετε» και να το σερβίρετε ξανά, καλύψτε το με πολύ λεπτές φέτες τυρί τύπου τσένταρ ή και μοτσαρέλα και ζεστάνετέ το στο φούρνο, ώστε να το αγκαλιάσει καθώς θα λιώνει.
Συμβουλή: Ελέγξτε το αλάτι που θα ρίξετε στο σπανάκι. Σε περίπτωση που το θεωρήσετε λίγο, προσθέστε λίγο ακόμη στη μυζήθρα, που είναι ανάλατη.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share