Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Μια συνταγή για όσους αγαπούν το καλό φαγητό: Χοιρινά πανσετάκια με τραγανά φασολάκια

Πεντανόστιμα στο μπάρμπεκιου

30 Ιουνίου 2022 23:26
Μια συνταγή για όσους αγαπούν το καλό φαγητό: Χοιρινά πανσετάκια με τραγανά φασολάκια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι χοιρινές πανσέτες είναι ένα μεζεδάκι που αγαπάμε πολύ. Γίνοναι πεντανόστιμες στο μπάρμπεκιου αλλά ψήνονται μια χαρά και στο τηγάνι.

Μπορείτε, επίσης, να μάθετε: Τα 6 μυστικά των σεφ για το πιο νόστιμο κρέας που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Μερίδες: 4

Υλικά

Για τις πανσέτες

  • 600 γρ. πανσέτα χωρίς κόκαλο
  • 1 λίτρο νερό
  • 100 γρ. αλάτι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί

Για την κρέμα πιπεριάς

  • 6 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο
  • 30 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 60 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα φασολάκια

  • 500 γρ. φασολάκια πλατιά
  • 20 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πανσέτες: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 1 λίτρο νερό με τα 100 γρ. αλάτι και ανακατεύουμε να διαλυθεί το αλάτι. Βάζουμε τις πανσέτες στο μπολ και αφήνουμε για 15΄.

Βήμα 2

Φασολάκια: Στο μεταξύ βάζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό και βράζουμε τα φασολάκια για 15΄ και σουρώνουμε.

Βήμα 3

Κρέμα πιπεριάς: Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και χτυπάμε πολύ καλά για 2΄-3΄.

Βήμα 4

Σοτάρουμε τις πανσέτες και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο με λίγο ελαιόλαδο και 1 σκελίδα σκόρδο τις ψήνουμε για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Τις σβήνουμε με το λευκό κρασί. Βγάζουμε τις πανσέτες σε πιάτο και στο ίδιο τηγάνι περνάμε για 2΄ τα φασολάκια ανακατεύοντας.
Σερβίρουμε με την κρέμα πιπεριάς και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share