Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020

Ξεχάσατε να ξεπαγώσετε το κρέας; Το κόλπο που θα σας λύσει τα χέρια

Μην απελπίζεστε

5 Ιουλίου 2020 21:00
Ξεχάσατε να ξεπαγώσετε το κρέας; Το κόλπο που θα σας λύσει τα χέρια
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Ένα κόλπο που μπορεί να σας λύσει τα χέρια είναι αυτό παρακάτω. Αν ξεχάσατε να ξεπαγώσετε το κρέας μην απελπίζεστε υπάρχει λύση.

Δεν ξέρω για σας, αλλά είμαι συνεχώς στη προσπάθεια για να βρω τους πιο εύκολους τρόπους για να κάνω νόστιμα, υγιεινά και φθηνά γεύματα για την οικογένειά μου. Μάλιστα σας έχουμε και τον κατάλληλο τρόπο για να το μαγειρέψετε σωστά, και να λιώνει στο στόμα σαν λουκούμι.

Λόγω δουλειάς δεν μπορώ να αγοράζω πάντα φρέσκο κιμά έτσι έχω πάντα στη κατάψυξη . Ωστόσο, το μεγάλο μου πρόβλημα είναι ότι πολλές φορές ξεχνάω να τον αφήσω έξω όλη τη νύχτα για να ξεπαγώσει.

Όχι πια! Μετά από αυτό το super video ξέρω πως να ξεπαγώσω το κρέας σαν ειδικός.Το βρήκα εξαιρετικά χρήσιμο και πιστεύω ότι και εσείς.

Αυτά τα μπαχαρικά ταιριάζουν απόλυτα με το ψητό κρέας

Κάποιοι αλατοπιπερώνουν γενναιόδωρα το ψητό κρέας και το πνίγουν στο λεμόνι, ενώ άλλοι επενδύουν σε υλικά άριστης ποιότητας και είναι ιδιαίτερα φειδωλοί στα καρυκεύματα, ώστε να αφήσουν τη γεύση του κρέατος να αναδειχθεί. Ωστόσο, πέρα απ' τα μπαχαρικά, εδώ μπορείτε να δείτε μερικά μυστικά για να κάνετε το κρέας σας σαν... λουκούμι.

Σε κάθε περίπτωση, μην πνίξεις το κρέας στο αλάτι πριν από το ψήσιμο, γιατί θα απορροφήσει την υγρασία και μπορεί να το κάνει στεγνό. Αν το αλατοπιπερώσεις προτού το βάλεις στα κάρβουνα, μπορείς να πασπαλίσεις αλάτι και πιπέρι σε μια πιατέλα από την οποία θα περάσεις για λίγο το ωμό κρέας που σκοπεύεις να ψήσεις.

κρέας μπαχαρικά

Τα κλασικά καρυκεύματα που συνοδεύουν το ψητό κρέας είναι το αλάτι, το πιπέρι και η ρίγανη, μπορείς όμως να προσθέσεις αν θέλεις και σπόρους κόλιανδρου, ολόκληρους ή φρεσκοτριμμένους, κλωναράκια δεντρολίβανου ή θυμάρι, φρέσκο ή αποξηραμένο, αλλά και λίγο λιωμένο σκόρδο, αν σου αρέσουν οι έντονες γεύσεις.

Για να βοηθήσεις το κρέας σου να μαλακώσει και να ενισχύσεις τη γεύση του, μπορείς ακόμα να το μαρινάρεις για μερικές ώρες πριν από το ψήσιμο.

Πηγή: botrini.gr

TAGS
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share