Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024

Καταγγελία εργαζομένων νοσοκομείου: Απάνθρωπη μεταχείρηση αστυνομίας σε γυναίκα που υπέστη βιασμό

Η αστυνομία δε μπορεί να ανταπεξέλθει σε ζητήματα κακοποίησης

2 Μαΐου 2024 10:14
Καταγγελία εργαζομένων νοσοκομείου: Απάνθρωπη μεταχείρηση αστυνομίας σε γυναίκα που υπέστη βιασμό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια εξοργιστική καταγγελία βλέπει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον τρόπο που αντέδρασε η αστυνομία απέναντι σε μια γυναίκα, η οποία πήγε στο νοσοκομείο, καθώς «είχε υποστεί βιασμό τρεις ημέρες πριν την προσέλευση της στα επείγοντα», σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων στο γενικό νοσοκομείο- μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου».

Διαβάστε επίσης: Βίντεο - σοκ : Η στιγμή που αστυνομικοί σκοτώνουν παιδόφιλο – Ήταν έτοιμος να συναντήσει 2 ανήλικα κορίτσια σε ξενοδοχείο

Με βάση την καταγγελία η αστυνομία ακολούθησε «ωμή παρέμβαση στη διαδικασία της περίθαλψης» και την υπέβαλε σε «πολύωρη αναμονή σε ένα ΑΤ».

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου καταγγέλλουν χαρακτηριστικά:

«Θεωρούμε αδιανόητο, επικίνδυνο και αντιεπιστημονικό, να προσέρχεται αναφέροντας αυτά τα συμπτώματα μετά τον βιασμό της να απομακρύνεται από το νοσοκομείο μας και να παραπέμπεται σε κάποιο Α.Τ. του λεκανοπέδιου.

Η διαδικασία αντιμετώπισης των θυμάτων κακοποίησης δε μπορεί να βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας. Αν μέλος του ΔΣ του σωματείου μας δεν παρενέβαινε σε αυτή την εξοργιστική διαδικασία της δεύτερης κακοποίησης της γυναίκας, ούτε θα επέστρεφε στο νοσοκομείο ούτε θα ερχόταν η αστυνομία στο χώρο του ΤΕΠ να πάρει κατάθεση όπως ορίζει ο νόμος.»

Σα να μην έφταναν αυτά, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου καταγγέλλουν ότι η γυναίκα «ενημερώθηκε από την αστυνομία ότι θα κληθεί την επόμενη μέρα για να καταθέσει σε ψυχολόγο και ότι θα την δει ιατροδικαστής την μεθεπόμενη μέρα. Και με κάποιες ιατρικές συστάσεις ξαναγύρισε σπίτι της. Πέρασαν ημέρες και ακόμα κανένας δεν την έχει καλέσει.»

Τέλος, οι εργαζόμενοι αναφέρουν στην καταγγελία τους ότι:

«Αποκαλύφθηκε μπροστά στα μάτια μας ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού η κυβέρνηση και το υπουργείο με την δολοφονική και σεξιστική πολιτική τους έχουν διαλύσει ένα γυναικολογικό νοσοκομείο που αδυνατεί να παρέχει τα αναγκαία σε μια βιασμένη γυναίκα. Δεν δίνουν δεκάρα για την περίθαλψη τους και ουσιαστικά με αυτές τις διαδικασίες τις αποτρέπουν να καταγγείλουν βιασμό και προστατεύουν περισσότερο τον θύτη παρά το θύμα.»

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση, με την προειδοποίηση ότι το περιεχόμενο περιέχει σκληρές περιγραφές και ενδέχεται να προκαλέσει ανεπιθύμητες αντιδράσεις.

Βιασμός σε νοσοκομείο Αθηνών

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share