Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021

Λαχταριστό κρεμώδες γλυκό ψυγείου που θα σας τρέχουν τα σάλια

Έτοιμο στο τσακ μπαμ

24 Ιουνίου 2021 14:55
Λαχταριστό κρεμώδες γλυκό ψυγείου που θα σας τρέχουν τα σάλια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr σας καλησπερίζει με νέα συνταγή για γλυκό και σήμερα σας έχει λαχταριστό κρεμώδες γλυκό ψυγείου! Παράλληλα δείτε εδώ και την κρεμ μπρουλέ του Tik Tok που έχει γίνει viral και φτιάχνετε με μόνο 3 υλικά.

Πάμε να δούμε αναλυτικά την συνταγή παρακάτω:

Υλικά

  • Για την βάση
  • 1 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο
  • Αλεύρι 1 φλιτζάνι

Για την Κρέμα τυρί

  • 1 πακέτο τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (χρήσιμοποιείστε ½ κούπα αν το θέλετε πιο άγλυκο)
  • 1 φλιτζάνι κρέμα σαντιγί

Βανίλια κρέμα

  • 1 σακουλάκι κρέμα ζαχα/κης στιγμής
  • γάλα όσο αναγράφεται στην συσκευασία

Κρέμα σοκολάτας

  • 1 σακουλάκι κρέμα ζαχ/κης σοκολάτας
  • γάλα όσο αναγράφεται στην συσκευασία

Για την Τελευταία στρώση

  • 2 φλιτζάνια σαντιγί
  • ξυσμένη σοκολάτα

Λαχταριστό κρεμώδες γλυκό ψυγείου

Οδηγίες

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C.
  • Βουτυρώστε ένα ταψάκι ή πυρέξ μεσσαίου μεγέθους.
  • Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για την βάση και πιέστε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί.
  • Ψήστε για περίπου 20 λεπτά.
  • Ετοιμάστε την κρέμα βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  • Ετοιμάστε την κρέμα σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  • Σε ένα μίξερ προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το φλιτζάνι κρέμα σαντιγί.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψει.
  • Αφήστε την βάση να κρυώσει. Απλώστε το μείγμα τυρί κρέμα πάνω από στην βάση ομοιόμορφα.
  • Απλώστε την πουτίγκα σοκολάτας πάνω από το τυρί κρέμα, κατόπιν την πουτίγκα βανίλιας.
  • Καλύψτε με την κτυπημένη κρέμα και πασπαλίζουμε με τη σοκολάτα.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες, να σταθεί και μετά σερβίρουμε.

Λαχταριστό κρεμώδες γλυκό ψυγείου

Καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου για όλες τις περιστάσεις!

Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μια πανεύκολη συνταγή για γλυκό ψυγείου από την Αργυρώ Μπαραμπίγου που φτιάχνετε με υλικά που δε στοιχίζουν ούτε 5 ευρώ. Θα το λατρέψετε και θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά. Ωστόσο εκτός από αυτή την συνταγή σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για γλυκό ψυγείου μόνο με δύο υλικά.

Υλικά Συνταγής

Για την κρέμα βανίλια

  • 1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 6 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια (μπαστουνάκι)
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα σοκολάτα

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1/3 φλ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ (80 γραμ.)
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 1/2 φλ. ξύσμα κουβερτούρα
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το στήσιμο

  • 1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 1 φλ. φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 90 γραμ. τρούφα

Εκτέλεση

Για την κρέμα βανίλιας

  • Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα. Το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη.
  • Χαράζουμε το μπαστούνι της βανίλιας κατά μήκος και με τη λάμα μαχαιριού αφαιρούμε τους σπόρους. Τους ρίχνουμε στο γάλα.
  • Το αφήνουμε να ζεσταθεί και αλατίζουμε ελαφρώς.
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε, ανακατεύοντας στην κατσαρόλα.
  • Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για την κρέμα σοκολάτας

  • Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα από το 1 λίτρο. Το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη.
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ και το κακάο στο γάλα που κρατήσαμε. Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε, ανακατεύοντας καλά με σύρμα, το διαλυμένο κορν φλάουρ και αλατίζουμε ελαφρώς.
  • Αφήνουμε λίγα λεπτά να πήξει η κρέμα. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, την αποσύρουμε. Τότε, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας κι ανακατεύουμε.

Για το στήσιμο του γλυκού

  • Θα χρησιμοποιήσουμε ταψάκι 24×30 εκ. Βάζουμε σε ένα μπολ το κρύο γάλα και το κονιάκ.
  • Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε στο ταψάκι.
  • Αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανίλια πάνω στα μπισκότα. Στρώνουμε μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ.
  • Αδειάζουμε σε μία στρώση την κρέμα σοκολάτας.
  • Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ.
  • Πατάμε τα μπισκότα ελαφρά, να κολλήσουν στην κρέμα. Αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας. Θρυμματίζουμε λίγα μπισκότα και πασπαλίζουμε το γλυκό.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την τρούφα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το διατηρούμε στο ψυγείο.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share